close
Jedálenský stôl ZORA

Ako Prilákať Zákazníkov do Reštaurácie

Pestrá ponuka chutných jedál a nápojov z prvotriednych surovín je v dnešnej dobe pre zákazníka samozrejmosťou. No existuje mnoho ďalších dôležitých detailov, prostredníctvom ktorých zákazníci posudzujú kvalitu reštaurácie. V každom prípade, prostredie reštaurácie je rovnako dôležité ako kvalita samotného jedla. Pri plánovaní interiérového dizajnu a usporiadania reštaurácie by ste si mali vybrať všestranný nábytok, ktorý by spĺňal rozmanité požiadavky Vašich zákazníkov. Od výberu vzorov, materiálu a veľkostí, by mal byť každý prvok dobre prispôsobený dizajnu, funkcii a usporiadaniu priestoru.

Jedálenský stolík Iris / 75 cm
Jedálenský stolík Iris / 75 cm

Ako Si Získate Zákazníka?

Správne použitý nábytok do reštaurácie nie je všetko, použite vhodné osvetlenie. Prvé dojmy sú dôležité, a pokiaľ ide o reštauráciu, osvetlenie hrá väčšiu úlohu, ako by ste mohli očakávať. Jedlo môže byť výborné, nápoje dokonale chladené, ale ak svetlo nie je správne, zákazník sa nebude cítiť dobre. Osvetlenie v baroch a osvetlenie v reštauráciách je jednoznačne niečo, čo treba brať vážne.„Pri navrhovaní Vášho osvetlenia by ste mali zvážiť tri veci: koncept, cieľové publikum a priestor, ktorý používate“. Efektívne osvetlenie v reštaurácii, posilní Vašu dizajnovú tému a prispeje k pozitívnemu dojmu z priestoru, ktorý spolu s dobrým zákazníckym servisom a jedlom môže povzbudiť zákazníkov, aby sa vrátili. Vedeli ste, že hladinu osvetlenia každého priestoru udávajú normy? Skúsení návrhári v 123LED.sk vám radi poradia optimálny počet a typ LED svietidiel pre konkrétny priestor. To aby v ňom bolo dostatok svetla a pritom ste na osvetlení maximálne ušetrili.

Čarovnú atmosféru vo Vašej reštaurácii zaručene vykúzli závesné svietidlo Shadow II, ktoré nájdete v našej ponuke.

Závesné svietidlo Shadow II do reštaurácie
Závesné svietidlo Shadow II do reštaurácie

Využite stratégiu farieb vo vašej reštaurácií

Farby rezonujú so zákazníkom na podvedomej úrovni a môžu byť kľúčovým faktorom pri vytváraní miest na sedenie. Prečítajte si zopár rád, ako môžete využiť túto stratégiu. Červená spôsobí, že hostia budú jesť rýchlejšie a veľmi skoro odídu. Je vhodná do rýchlych občerstvení. Oranžová prináša ľudom pocit šťastia a veselosti. Je vynikajúca pre rýchle občerstvenia a cukrárne.Vo všeobecnosti je žltá farba veľmi živá a vzrušujúca, takže nie je ideálna pre uvoľnené prostredie. Hodí sa do rýchleho občerstvenia a kaviarne. Zelené zemité tóny sú upokojujúce. Sú vynikajúcou voľbou pre reštaurácie, ktoré ponúkajú jedlá so zdravými potravinami. Hnedá farba pomáha hosťom relaxovať a cítiť sa pohodlne. Hodí sa do kaviarne, bistra, modernej reštaurácie, alebo baru. Ak chcete na svojich zákazníkov pôsobiť dôveryhodne stavte na modrú. Biela farba dodáva Vášmu prostrediu príjemný a pohodový pocit. Hodí sa do malých reštaurácií a bistier, banketových sál a svadobných miestností. Tmavý interiér už nie je tabu a v správnej kombinácii s nábytkom a osvetlením si môžete dovoliť použiť čiernu farbu aj na celú stenu. Nápoje v bufetovej reštaurácii budú hosťom oveľa viac chutiť, ak nájdete správny pomer medzi jednotlivými farbami.

Ak nechcete výlučne maľovať steny, tapeta je životaschopnou možnosťou pre reštaurácie. Existuje niekoľko unikátnych, kvalitných tapiet, ktoré Vám pomôžu vytvoriť zaujímavý dizajn a vyniknúť v oblasti Vášho podnikania. Pri hľadaní vhodnej tapety sa uistite, že ju môžete ľahko vyčistiť. Ak hľadáte originalitu, špičkový dizajn, ale aj kvalitu ste tu správne.

Moderné fototapety na stenu
Moderné fototapety na stenu

Vyberte rôzne typy stoličiek do reštaurácie 

Každý majiteľ reštaurácie vie, že úspech podnikania v gastronómii závisí od mnohých faktorov. Ak podnikáte už dlhšiu dobu, možno je načase prehodnotiť vzhľad Vašich priestorov. Tu sú niektoré z návrhov z ktorých si môžete vybrať nábytok do reštaurácie. Polypropyléno kreslá sa stávajú populárnou voľbou vďaka svojej mobilite a ľahkému uskladneniu.

Pre rok 2019 začínajú vznikať úžasné dizajnérske trendy. Výberom správnych jedálenských stoličiek, ktoré sa hodia do moderného dizajnu, môžete získať nových zákazníkov.

Pokiaľ hľadáte inšpiráciu, neváhajte si prečítať článok o tom ako vybrať jedálenské stoličky  do reštaurácie.

Dizajnová jedálenská stolička Lena / čierna
Dizajnová jedálenská stolička Lena / čierna

Kreslá sú obľúbené pre ich pohodlie a ten správny nábytok do reštaurácie, ktorý nesmie chýbať. Sú ideálne, ak prevádzkujete salónik alebo nočný klub. Vaši hostia sa budú cítiť pohodlne a radi budú tráviť viac času vo Vašom podniku, čo bude samozrejme viesť k zvýšeným ziskom.  Exkluzívne otočné a výškovo nastaviteľné kreslo LEO zapadne do akéhokoľvek priestoru.

Otočné kreslo Leo
Otočné kreslo Leo

Barové stoličky sú viac ako len sedenie v barovom sektore. Barová stolička odzrkadľuje štýl a osobnosť na akomkoľvek mieste. Ako doplnok k ostatným zariadeniam, môžu vaši hostia pochopiť jedinečný koncept, ktorý vaša reštaurácia ponúka. Barová stolička ako je JEREMY uspokojí potreby aj tých najnáročnejších zákazníkov. Je vyrobená z kvalitných materiálov je veľmi pohodlná a sedenie je veľmi príjemné.

 

Barová stolička JEREMY do reštaurácie
Barová stolička JEREMY do reštaurácie

Detské jedálenské stoličky sú už dnes samozrejmosťou, pribudli kútiky s hračkami, prebaľovacie pulty, detské menu. Sú určené pre deti a batoľatá. Je to skvelý spôsob, ako zabezpečiť, aby sa dieťa spolu s rodičmi pokojne najedli. Z podnikateľského hľadiska ústretoví a tolerantní prístup ide ruka v ruke, pretože spokojné dieťa rovná sa spokojný rodič, čo sa odzrkadlí aj na celkovej tržbe.

Nábytok do reštaurácie a usporiadanie

Usporiadanie sedenia v reštaurácií je hlavnou zložkou vášho konceptu. Vytvárate scénu pre stolovanie a oddeľujete sa od konkurencie, ale nie je to len o estetike. Pri výbere nábytku sa zamyslite nad dlhodobými plánmi a cieľmi vášho podniku. Starostlivo si vyberte tému a dizajn! Téma a dizajn Vašej reštaurácie výrazne ovplyvňuje, ako zákazníci vnímajú Vašu reštauráciu a sedenie je jedným z najväčších aspektov Vášho interiéru. Dôležité je zvážiť: vhodné miesta na sedenie, štýl, farbu, materiál a dokonca aj drobné detaily, ako sú obrazy. Vyberte rozloženie, ktoré ponechá dostatočný priestor medzi stolami a dostatok priestoru pre prechod medzi nimi. Uistite sa, že aj medzi stolami je dostatok miesta a dostatok priestoru za stoličkami aby si zákazníci mohli vychutnať jedlo s trochou súkromia a pohodlia.

Stavíte na pohodlie alebo praktickosť?

Ako vyriešiť tento problém? Jednoducho zvážte, kto sú vaši zákazníci a čo očakávajú, keď prídu do Vašej reštaurácie. Ak ste reštaurácia rýchleho občerstvenia, Vaše sedenie sa pravdepodobne bude opierať skôr o praktickosť. Samozrejme, že ideálne sedenie je také, ktoré je štýlové, pohodlné a praktické v jednom.

 

Barový stolík NEAT
Barový stolík NEAT

Čistota je pol života

Hygiena a dezinfekcia sú najdôležitejšie aspekty v reštaurácii. Bez ohľadu na to, aké chutné je vaše jedlo, pokrmy kreatívne pripravené a vynikajúce, zákazníci nebudú navštevovať Váš podnik ak nie je čistý.

Na starostlivosť azda najnáročnejším typom nábytku sú čalúnené sedačky či kreslá. Slnečné žiarenie spôsobuje ich vyblednutie, teplo z radiátora ovplyvní farbu látky, prach, potenie, škvrny, neodborné tepovanie, to všetko Vám môže do značnej miery poškodzuje zariadenie reštaurácie.  Na ošetrovanie a čistenie kovových častí nábytku používajte vždy mäkké handričky. Chrómové časti vyleštite vždy len na to určenými prípravkami. Kovové časti, ktorých povrch je upravený farbením, neleštite! Stačí ho zbaviť nečistôt. Môžte použiť aj chemické čistiace prostriedky, ktoré sú výrobcom určené na ošetrovanie kovových častí nábytku.

Dôležitosť každodenného upratovania a údržba vašej reštaurácie je nevyhnutná, k tomu, aby sa stala úspešnou.

 

Páči sa vám tento článok? Zdieľajte ho s Vašimi priateľmi.

 

Tags : farbynábytok 2018nábytok do reštauracienadčasový dizajnštýlový nábytok
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response