close

Detská izba

Detská izbaJedáleň a kuchyňa

Ako Vybrať Perfektné Jedálenské Stoličky pre Váš Domov

jedalenske stolicky estilofina

Jedálenský stôl je miestom, kde sa stretávajú rodiny a priatelia, zdieľajú jedlo, príbehy a vytvárajú spomienky. No bez pohodlných a štýlových stoličiek by nebolo možné vytvoriť príjemnú atmosféru pre tieto chvíle. Preto je výber správnych jedálenských stoličiek rovnako dôležitý ako výber stola. Tu je niekoľko kľúčových aspektov, ktoré by ste mali zvážiť pri hľadaní dokonalých stoličiek.

1. Komfort je kľúčový

Kvalitné jedálenské stoličky by mali byť nielen pekné, ale predovšetkým pohodlné. Dlhé večere a rodinné oslavy môžu trvať hodiny, a preto je dôležité, aby stoličky poskytovali dostatočnú oporu chrbtici a boli vhodné aj pre dlhšie sedenie. Mäkčené sedadlá a ergonomicky tvarované operadlá sú preto obľúbenou voľbou mnohých.

Dizajnové kreslo Esmeralda sivobéžové - jedálenské stoličky
Dizajnové kreslo Esmeralda sivobéžové

 

2. Štýl podľa osobnosti a jedálenské stoličky

Jedálenské stoličky sú výrazným doplnkom každého interiéru a môžu odzrkadľovať štýl a osobnosť majiteľa domova. Od klasických drevených modelov, cez moderné kovové a plastové konštrukcie, až po luxusné kožené alebo látkové varianty, možnosti sú takmer nekonečné. Je dôležité ponúknuť široký výber, aby si každý zákazník mohol vybrať stoličky, ktoré budú ladiť s jeho štýlom a jedálenským stolom.

Dizajnová konzolová stolička Moderna, svetlohnedá
Dizajnová konzolová stolička Moderna, svetlohnedá

3. Funkčnosť a prispôsobivosť

V súčasnom trende multifunkčných obytných priestorov je dôležité, aby boli jedálenské stoličky nielen pekné a pohodlné, ale aj funkčné. Stoličky s možnosťou skladania sú ideálne pre menšie byty alebo domy. Tiež je dobré myslieť na stoličky s nastaviteľnou výškou, ktoré sa dajú použiť s rôznymi typmi stolov.

Dizajnová otočná stolička Maddison antracit
Dizajnová otočná stolička Maddison antracit

4. Materiál a údržba

Pri výbere jedálenských stoličiek je tiež dôležité zvážiť materiál, z ktorého sú vyrobené. Drevo, kov, plast alebo kombinácia materiálov? Každý z nich má svoje výhody a špecifiká vzhľadu a údržby. Medzi zákazníkmi sú obľúbené aj materiály ľahko umývateľné a odolné voči škvrnám, aby stoličky vydržali krásne dlhé roky.

5. Cena vs. kvalita

Napokon je dôležité nájsť rovnováhu medzi cenou a kvalitou. Nízka cena môže byť lákavá, ale nekvalitné stoličky môžu rýchlo stratiť svoj vzhľad a stabilitu. Investícia do kvalitných stoličiek, ktoré vydržia dlhšie, vám môže ušetriť peniaze a nepohodlie v dlhodobom horizonte.

 

Jedálenské stoličky sú podstatnou súčasťou každého jedálenského setu. Poskytujú nielen miesto na sedenie, ale aj možnosť vyjadriť štýl a pridať komfort do každodenného života. Navštívte náš eshop a objavte širokú ponuku jedálenských stoličiek, ktoré spestria váš domov a zvýšia pohodlie vašich spoločných chvíľ.

continue reading
Detská izba

Detská izba pre dve deti? Na čo pri zariaďovaní nesmiete zabudnúť?

front-view-child-room-with-rustic-int

Zariaďovanie detskej izby môže byť náročnou úlohou, najmä ak ide o zdieľaný priestor pre dve alebo viac deti. Dôležité je zohľadniť nielen praktické a funkčné prvky, ale aj vek a osobnosť detí. Ak hľadáte inšpiráciu, ako vytvoriť pre svojich drobcov hravý a moderný priestor, ponúkame vám zopár užitočných nápadov.  

Ako vytvoriť priestor, ktorý bude rásť s deťmi a poskytne im dostatok miesta na zábavu a plnenie školských povinností?   

Dôležité je využiť priestor čo najefektívnejšie a rozdeliť ho, v rámci možností, na 2 zóny. Odpočinkovú, v ktorej môžu leňošiť, hrať sa alebo čítať knihy a pracovnú, kde sa budú učiť či písať domáce úlohy. Nezaplňte celú detskú izbu nábytkom, ale investujte do funkčných kusov. 

Kam so všetkými vecami? Do komody  

Komoda je v detskej izbe neoceniteľným prvkom, ktorý poskytuje úložný priestor pre oblečenie, hračky a ďalšie veci. Vyberte si takú, ktorá má množstvo zásuviek a priestoru na odkladanie.  

Pri výbere komody dbajte na jej bezpečnosť a zaoblené hrany, aby ste minimalizovali riziko úrazu. Pre hravý a moderný vzhľad môžete komodu oživiť farebnými detailmi, ako sú farebné madlá alebo samolepiace motívy. 

drevená komoda orech
Zaujala vás DREVENÁ KOMODA BARTH?

Deti potrebujú písací stôl  

Písací stôl je dôležitým prvkom pre staršie deti, ktoré potrebujú priestor na učenie. Vyberte si stôl primeraný veku, veľkosti a výške detí. Hlavne, aby bol pohodlný pri sedení a písaní, ani veľmi vysoký, ani nízky.  

Zvážte možnosť písacieho stola s nastaviteľnou výškou, ktorý sa môže prispôsobiť rastúcim deťom. Pri výbere farby a dizajnu stola sa inšpirujte záľubami detí, môžete zvoliť čisto drevené alebo v kombinácií s kovom. Na oživenie sú vhodné farebné povrchy alebo stoly s integrovanou tabuľou na písanie. 

drevená písací stôl dub
Páči sa vám DREVENÝ PÍSACÍ STÔL VASILIY?

Kancelárska stolička s pohyblivými kolieskami  

Kancelárska stolička je dôležitým doplnkom písacieho stola, ktorý podporuje správnu polohu tela pri sedení. Vyberte si ergonomickú stoličku s nastaviteľnou výškou sedadla a opierkou chrbta, aby sa prispôsobila veľkosti či potrebám detí.  

Nezabúdajte na kancelársku stoličku s dostatočnou oporou a pohyblivými kolieskami, ktoré umožňujú ľahkú manipuláciu a pohyb po izbe. 

sivohnedá čalúnená kancelárska stolička
Zaujalo vás SIVOHNEDÉ KANCELÁRSKE KRESLO KIARA?

Hracia a relaxačná zóna 

Okrem pracovného priestoru je dôležité vytvoriť aj priestor pre hranie a oddych. Využiť môžete mäkké koberce, veľké vankúše alebo malé rozkladacie pohovky na vytvorenie pohodlného miesta. Deti tak budú mať svoj kútik, kde môžu sedieť, čítať knihy, hrať hry alebo si rozložiť svoje hračky.  

Dekorácie do detskej izby patria  

Použitie kreatívnych dekorácií a doplnkov môže detskej izbe dodať ten pravý šmrnc. Zvoľte farebné a hravé tapety, nálepky na stenu s motívom zvieratiek, vesmíru alebo ďalšími obľúbenými témami detí. 

Veľmi obľúbené sú aj vreckové závesy na odkladanie hračiek alebo závesy s veselými vzormi. Dôležitý je aj priestor, kde si môžu deti vystaviť/zavesiť svoje diela, ako napríklad rôzne kresby, sošky a drobnosti.  

Zariadenie detskej izby pre dve deti môže byť vo finále aj zábavným procesom. S použitím kľúčových prvkov, ako je komoda, písací stôl a kancelárska stolička, sa vám to určite podarí a vytvoríte dokonale zariadený priestor. 

continue reading
Detská izba

Vytvorte svojmu dieťaťu komfort pri učení

dizajnova-kancelarska-stolicka-cierna_estilofina

Mnoho rodičov muselo v poslednom roku premeniť ich rodinný priestor na kancelárie či študovne pre deti. Situácia vo svete prinútila školy k tomu, aby štúdium prebiehalo v domácom prostredí, no nie vždy to bolo ideálne. Deti často študovali na gauči, za stolom v kuchyni či dokonca priamo z postele.

Takéto “núdzové učenie” môže byť minulosťou, ak vytvoríte vášmu dieťaťu študijný kútik, ktorý bude predstavovať priestor nielen pre učenie, ale aj písanie domácich úloh či čítanie jeho obľúbenej knihy. Prinášame vám teda niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu vytvoriť aj z dištančného vzdelávania komfortné miesto, ktoré bude deti k učeniu motivovať a aspoň trochu nahradí triedu v škole – s písacím stolom a stoličkou k písaciemu stolu sa vám to určite podarí.

drevený rohový písací stôl
Pozrite si aktuálnu cenu rohového kancelársky písacieho stola BOSS

Vyčleňte dieťaťu priestor

Písací stôl je absolútnou nevyhnutnosťou pre úspech vo vzdelávaní, pretože je dôležitejšie mať jedno miesto, ktoré bude určené iba na štúdium. Presúvanie dieťaťa od kuchynského stola do obývačky či do spálne nie je práve najvhodnejšie, napríklad pre jeho sústredenie. Ideálne miesto je však vždy v detskej izbe, kde má dieťa svoje súkromie a písací stôl patrí iba jemu, aby sa nerozptyľovalo vašimi pracovnými predmetmi.

Písací stôl by mal mať svoje vlastné miesto, ktoré by malo byť dostatočne veľké, aby sa doňho zmestila aj stolička k písaciemu stolu. Dočasným riešením by tiež mohol byť aj skladací stôl, ktorý by šetril priestor v prípade, ak nemáte vo vašom byte kapacitné možnosti. Vtedy môžete niektorú miestnosť predeliť na dve polovice, či už závesmi, vysokou rastlinou alebo otvorenou knižnicou.

čierny písací stôl a čierna kožená kancelárska stolička
Zaujíma vás cena čiernej koženej stoličky k písaciemu stolu Natalija

Dištančné vzdelávanie je založené na vyučovaní cez internet, prebieha interaktívne a aj preto je súkromie a  dostatočne veľký písací stôl a stolička k písaciemu stolu komfortným riešením pre vaše dieťa. Ak by ste sa rozhodli vyčleniť študijný priestor pre vaše dieťa napríklad v spálni, musíte myslieť na to, že posteľ môže byť pre dieťa rozptýlením, čo môže viesť k jeho nízkej aktivite a nemotivovanosti plne sa sústrediť na výučbu.

Parametre písacieho stola a kancelárskej stoličky

Potreby dieťaťa, ktoré sa učí z domu stále rastú. Práve preto by mal byť písací stôl dostatočne veľký, aby sa naň zmestili praktické školské pomôcky, notebook, písacie potreby, knihy a pracovné zošity. Výborné sú aj písacie stoly, ktoré v sebe majú zakomponovaný priestor na káble, čo je naozaj výborná pomôcka, ak ich chcete skryť. Ak vaše dieťa chodí napríklad na kreslenie, potom je veľký písací stôl na nezaplatenie, pretože jeho veľkosť spĺňa náročné priestorové požiadavky plynúce z tejto detskej aktivity.

Kľúčom k výberu správneho písacieho stola pre deti je aj dostatok úložného priestoru. Ak písací stôl nemá dosť zásuviek, môžete si dokúpiť rôzne úložné jednotky, kontajner k písaciemu stolu alebo organizéry na papiere či perá. Ďalším problémom, s ktorým sa musíte vysporiadať je stolička k písaciemu stolu. Všetci dobre vieme, že dieťa na stoličke k písaciemu stolu sedí niekoľko hodín denne, preto by mala byť bezpečná a pohodlná.

Stoličky k písaciemu stolu sú k dispozícii v rôznych veľkostiach, dizajnoch, materiáloch či povrchových úpravách. Majte však na pamäti to najdôležitejšie – jej veľkosť. Dieťa by malo na stoličke sedieť pohodlne a preto by sa nohy detí mali dotýkať podlahy. Vtedy viete, že ste si vybrali tú správnu veľkosť stoličky k písaciemu stolu. Zamerajte sa aj na stoličky, ktoré majú zabudovaný mäkký podsedák a opierku prispôsobenú chrbtici vášho dieťaťa, aby počas dňa sedelo vyrovnane, bez zbytočných komplikácií v budúcnosti.

Biely lesklý písací stôl
Aktuálna cena bieleho kancelárskeho stola BARTER.

Pomôžte vašim deťom v štúdiu tým, že im vyberiete ten správny písací stôl a stoličku k písaciemu stolu. Obdobie, keď sa musia učiť z domu je nielen pre vás, ale najmä pre deti veľmi náročnou situáciou, preto dbajte o to, aby ste im vytvorili to správne pracovné prostredie, v ktorom sa budú sústrediť na školu a tá sa pre nich stane radosťou a obľúbenou aktivitou.

continue reading