close
DesignJedáleň a kuchyňaObývačky

Farbou roka 2018 sa stala ultra fialová: prispôsobte jej aj svoju domácnosť

1447177855545

Spoločnosť PANTONE každoročne vyhlasuje farbu roka pre nadchádzajúci kalendárny rok. Inak tomu nebolo ani v tomto roku a kým do posledného dňa roku 2017 nám kraľuje žiarivá zelená, od nového roka ju vystrieda ultra fialová (ultra violet) farba. O ultra fialovej (môžeme ju tiež popísať ako fialovú s podtónom modrej) sa hovorí, že je farbou technologického pokroku, rozvoja a zmien vo všetkých oblastiach. Spája sa tiež s umelcami a hovorí sa o nej aj ako o farbe vesmírneho priestoru. Fialová má teda veľmi pozitívny nádych. A aj keď si farbu najčastejšie spájame so svojím šatníkom, ani pri vyberaní nábytku a doplnkov sa jej nemusíte vyhnúť. Stačí, ak do svojej domácnosti doplníte zopár detailov, ktorými do miestnosti dostanete farbu roka 2018. Poradíme Vám, s akými farbami ju kombinovať a aké materiály sa k nej najviac hodia.

Doplnky v ultra fialovej farbe

Meniť interiér každý rok podľa toho, aká farba je zvolená za farbu roka zrejme nebudete. Okrem toho, že by výmena celého interiéru stála nemálo peňazí a času, navyše nie je ani praktické meniť nábytok vo svojej domácnosti každý rok, keďže každý rok je iná farba farbou roka. Požadovaný efekt však môžete ľahko docieliť výberom vhodný doplnkov, ktoré priestor nie len že oživia a ozvláštnia, ale bude pôsobiť aj veľmi trendy a štýlovo. Skvelým doplnkom, ktorý je na prvý pohľad nenápadný, no je zároveň veľmi praktický je taburetka. Taburetka MAVERICK vo fialovej farbe je skvelým oživeným najmä klasického priestoru, do ktorého výborne zapadne vďaka detailom v podobe akrylových kamienkov.  Rovnako skvelý efekt, ktorý si však vyžaduje väčšiu investíciu môžete docieliť vďaka výmene jedálenských stoličiek za fialové varianty. Elegantnejšou stoličkou v klasickom dizajne vo farbe roka 2018 je stolička ABBIGAIL.  V prípade, že ste majiteľmi barového pultu, pre Vás máme barové stoličky ANASTASIA s drevenými nohami.

Stolička Mable fialová
Stolička Mable fialová

 

Farby, s ktorými ultra violet ladí

Ultra violet je výrazná farba, ktorá nádherne vynikne najmä pri bielom odtieni. Ak si vyberiete bielu sedaciu súpravu a doplníte ju fialovými doplnkami, určite nešliapnete vedľa. Rovnako dobre ladí aj s krémovými odtieňmi, ktorú ju zvýrazňujú a vďaka tomu pôsobí v priestore ešte intenzívnejšie. Rovnako dobre vyzerá ultra violet farba v kombinácii s masívom, najmä s tmavšími odtieňmi ako sú dub alebo orech, pri ktorých vynikne rovnako dobre ako pri bielej farbe.

 

Taburetka Jewelry fialová
Taburetka Jewelry fialová

Potrebujete Opticky Zväčšiť Malý Priestor? Máme Jednoduché Riešenie! Viac v našom dalšom článku Vám poradíme, ako opticky zväčšiť miestnosť zrkadlami.

Tags : 2018designdizajnfarba rokapantoneultra violetviolet
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response