close
DesignPracovňa

Home office, ktorý pracuje za Vás. Tak poďme na to!

media_images_org_file0027215 (1)

Ak pracujete z domu na plný alebo čiastočný úväzok alebo si doprajete home office častejšie ako zvyčajne, mali by ste si uvedomiť, že vo svojom dome budete potrebovať osobitný kancelársky priestor. Správne navrhnutý a premyslený home office v sebe zahŕňa pohodlný pracovný priestor, správne a príjemné osvetlenie a pocit, že miesto, kde pracujete, ste si naozaj zamilovali, pretože tu máte všetky podstatné veci, ktoré práve budete potrebovať.

Vyberte si pre váš home office to správne miesto

Vaším prvým rozhodnutím je zvážiť, kde si svoj home office umiestnite. Typickými miestami sú osobitná miestnosť, miestnosť zvonku alebo miestnosť na dvore. Ak sa rozhodnete oddeliť vchod do svojej kancelárie z dôvodu stretávania sa s klientmi alebo spolupracovníkmi, určite ide o tú správnu voľbu.

Kdekoľvek sa rozhodnete umiestniť svoju kanceláriu, nezabudnite, že najnevyhnutnejšou potrebou sú určite dvere – štandardné, zasúvacie, francúzske alebo v provensálskom štýle – pre prípad, že budete potrebovať súkromne telefonovať alebo pracovať bez vyrušovania.

Rozmiestnenie vášho priestoru home office

Teraz sa na Váš vytvorený priestor pozrite detailnejšie a odpovedajte si na nasledovné otázky: Aké sú rozmery kancelárie? Je to veľká plocha, ktorej rozmiestnenie si vyžaduje nejaký náčrt na papieri alebo ide skôr o malý priestor vyčlenený niekde v kúte nejakej väčšej miestnosti? Aké sú zdroje prirodzeného svetla? Sú v miestnosti už zabudované umelé zdroje svetla? Kde sú elektrické zásuvky na spotrebiče, televíziu a telefónne linky? Rozmýšľali ste už nad tým koľko ľudí bude vo vašej kancelárii pracovať? Budete sa v nej stretávať s klientmi? Aké druhy pracovných plôch budete potrebovať? Koľko času strávite na telefóne? Budete si v nej chcieť zviditeľniť knihy, fotky alebo zbierky? Budete používať špeciálne zariadenie akými sú stôl na kreslenie alebo video-konferenčný systém? Koľko zo svojho pracovného času strávite pri počítači? Potrebujete tlačiareň vedľa svojho počítača alebo môže byť umiestnená kdekoľvek v miestnosti?

Rozhodnite sa pre ten správny štýl izby

Či už tradičný, moderný, nadčasový, priemyselný alebo eklektický. Porozmýšľajte nad zariadením nábytku pre svoj home office.

Či si už si chcete zaobstarať pracovný stolík bez zásuviek, so zásuvkami alebo pracovný stolík šitý na mieru, stále starostlivo porozmýšľajte nad veľkosťou, tvarom aj štýlom, ktorý by čo najlepšie naplnil vaše očakávania. Pracovné stolíky prichádzajú vo všetkých štandardných typoch – či už v tvare písmena U, v tvare písmena L, rohové, zaoblené, obdĺžnikové (na písanie, na umiestnenie počítača, atď.).

Pracovné stolíky v tvare U sú veľmi priestorné, pretože sú obrovským prínosom v rámci pracovného a úložného priestoru. V prípade oddelených častí v miestnosti si môžete v jednej časti naplánovať stretnutia, ďalšia časť vám poslúži na písanie a ďalšiu časť môžete používať pri práci s počítačom, tlačiarňou, šanónmi alebo inými nevyhnutnosťami.

Miestnostiam v tvare písmena L a rohovým miestnostiam dokonale pristanú mnohostranné typy pracovných stolíkov aj v prípade obrovských aj v prípade malých miestností. Umožnia vám pracovať na počítači tak, aby ste mohli pozerať do všetkých kútov. Či už si vyberiete biely sklenený rohový písací stôl Atelier, moderný dizajnový rohový písací stôl Boss alebo luxusný kancelársky stôl Island, ktorý dokonale imituje drevo.

Luxusný kancelársky stôl Island
Luxusný kancelársky stôl Island

V prípade obdĺžnikového tvaru je lepšie siahnuť po jednostrannom nábytku akým je napríklad zásuvková skrinka Island.

Zásuvková skrinka Island
Zásuvková skrinka Island

Nakoniec vám prinášame ešte niekoľko vecí, na ktoré by ste pri tvorbe svojho home office určite nemali zabudnúť:

  • Počítačové vybavenie, tlačiareň, scanner a pod.
  • Wi-Fi rúter, káblový modem, TV obrazovka
  • Stereo a slúchadlá,
  • Zariadenia na video konferencie
  • Skartovací stroj.

Dajte vašej miestnosti kus seba.

Gauč, rozkladací gauč, kancelárske kreslo Kiara na kolieskach alebo aj dizajnové sedačky prinesú do každej kancelárie miesto na uvoľnenie. Kreslo na čítanie možno umiestniť vedľa okien, aby ste z neho mali dobrý výhľad vonku. A ak budete mať chuť na kávu, môžete sa dokonale uvoľniť aj v antik kávovej kancelárskej stoličke Roma Vintage.

Kancelárska stolička Roma Vintage hnedá 125cm
Kancelárska stolička Roma Vintage hnedá 125cm

Túžite po zmene vo vašom domove? Hľadáte možnosti, ako vytvoriť veľké zmeny, malými krokmi? Set na správnej ceste. V našom článku nájdete inšpiráciu na originálne doplnky pre domácnosť, ktoré premenia váš interiér na nepoznanie.

Tags : home office
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response