close

Knižnica

Jedáleň a kuchyňaKnižnicaObývačky

Paleta Farebných Odtieňov Pre Rok 2020

coty_wide4

Aké farebné odtiene sú moderné pre rok 2020?

Spoločnosť Behr Paint predstavila novú farebnú paletu pre rok 2020, ktorá v novej dekáde obsahuje rad sviežich a vzrušujúcich farebných odtieňov.

„Nová kolekcia 15 trendových farebných odtieňov v sebe zahŕňa témy wellness, duševnej pohody, viaže sa so skúsenosťami, pohostinným prostredím a priemyselnými príbehmi farieb“, tvrdí Erika Woefel, viceprezidentka nových kolekcií v spoločnosti Behr Paint.

Prinášame vám ukážku toho, čo má v pláne priniesť ďalšia dekáda farebných trendových paliet Behr 2020. Tri kolekcie 15 farieb ponúkajú dostatok rôznorodosti všetkých dizajnových štýlov od moderných až po tradičné štýly. Na rozdiel od iných spoločností, ktoré sa tiež zaoberajú tvorbou farebných paliet predstavila táto spoločnosť kolekciu paliet, ktoré možno kombinovať nielen v domácnosti, ale aj v pracovných priestoroch.

Paleta farebných odtieňov Behr 2020 Worldhood

Paleta Worldhood je charakteristická svojimi bohatými farebnými odtieňmi moderných a teplých priestorov. Kombinácia farieb je určená pre zákazníkov reštaurácií, hotelov a iných druhov podnikaní, ktoré spadajú do rustikálnych tónov inšpirovanými exotickými cestami a odrážajú prírodnú členitú krajinu.

Zdroj: Behr Bubble Shell a Pollar Bear paleta farebných odtieňov
Zdroj: Behr Bubble Shell aktualizuje obľúbenú ružovú tisícročnú ružu tým, že jej dodáva bohatší a krajší tón.

Zdroj: Behr paleta farebných odtieňov

Zdroj: Behr, odtieň Charismatic
Zdroj: Behr, odtieň Charismatic
Zdroj: Behr Rumba Orange farebná paleta
Zdroj: Behr, Odtieň: Rumba Orange je vynikajúca akcentová farba pre neutrálnu miestnosť.
Zdroj: Behr, Odtieň: Rumba Orange
Zdroj: Behr, Odtieň: Rumba Orange
Zdroj: Behr, Odtieň: Cider Spice
Zdroj: Behr, Odtieň: Cider Spice

Paleta farebných odtieňov Behr 2020 Restore

Chladné a pokojné farby, ktoré dodajú vášmu domovu regeneračné vlastnosti. „Medzi novodobé odtiene patria odtiene modrej a zelenej, od klasickej modrej, pripomínajúcu večernú oblohu, až po odtiene modrej, ktoré majú svetlozelený alebo koralový nádych a vytvárajú upokojujúce útočisko, preto ich odporúčame použiť v zdravotníckych, stravovacích a ubytovacích zariadeniach.

Zdroj: Behr, paleta farebných odtieňov
Zdroj: Behr, Odtieň: Back to Nature
Zdroj: Behr, Odtieň: Back to Nature
Zdroj: Behr, Odtieň: Back to Nature. Späť k prírode, vždy populárna zelená šalvia dodá odtieňu život.
Zdroj: Behr, Odtieň: Back to Nature
Zdroj: Behr, Odtieň: Dragonfly, tento odtieň vytvára modernú atmosféru.
Zdroj: Behr, Odtieň: Dragonfly, tento odtieň vytvára modernú atmosféru.
Zdroj: Behr, Odtieň: Bluebird, Graphic Charcoal, Light Drizzle, Battleship Gray
Zdroj: Behr, Odtieň: Bluebird, Graphic Charcoal, Light Drizzle, Battleship Gray

Paleta farebných odtieňov Behr 2020 Atmospheric

Táto paleta zahŕňa mestské a moderné odtiene s vrstvenými jemnými pastelovými a neutrálnymi farbami. Atmosférická paleta ladí aj s modernými, aj s tradičnými priestormi, je správnou voľbou pre viacčlennú rodinu alebo iné obchodné priestory.

Zdroj: Behr, paleta farebných odtieňov
Zdroj: Behr, Odtieň: Battleship Gray, Polar Bear paleta farebných odtieňov
Zdroj: Behr, Odtieň: Battleship Gray, Polar Bear
Zdroj: Behr, Odtieň: Creamy Mushroom, Painters White, Bubble Shell
Zdroj: Behr, Odtieň: Creamy Mushroom, Painters White, Bubble Shell
Zdroj: Behr, Odtieň: Dusty Lilac, Battleship Gray, Graphic Charcoal
Zdroj: Behr, Odtieň: Dusty Lilac, Battleship Gray, Graphic Charcoal

Voľba správneho odtieňa je takmer najdôležitejším krokom. Tie správne farby dokážu vytvoriť relaxačné a intímne prostredie, zatiaľ čo tie nesprávne sa môžu postarať o bezsenné noci a nedostatok odpočinku. Okrem toho, výber farieb odráža váš osobný štýl. Aj keď pri farbách na steny je výber zúžený len na upokojujúce farby, posteľ, skriňu a koberce môžte zladiť zo zvyškom domu.

Čítajte viac v dalšom článku ako si správne vybrať farby do spálne.

Vaša Estilofina!

continue reading
DesignJedáleň a kuchyňaKnižnicaObývačky

5 Spôsobov, Ako Zvýrazniť Sviatočné Dekorácie Na Stenách

Vianocne zdobenie

Počas príprav dekorácií vášho domova na sviatočné obdobie sú kľúčovými dekoráciami práve ozdoby na stenách. Fungujú ako silné ohniskové body, ktoré udávajú odtiene sezónneho dizajnu a pomáhajú zjednocovať celú miestnosť. Okrem toho steny aj nevtieravo zvýrazňujú, čím pridávajú na celkovej hodnote celého sviatočného dizajnu.

V predaji nájdete mnoho rôznych ozdôb na sviatky. Ak sa však vrhnete na umeleckosť a tvorivosť, pomôže Vám to vytvoriť nezabudnuteľnú osobnú aj rodinnú sviatočnú atmosféru. V nasledovných riadkoch vám prinášame zopár nápadov, ako pripraviť dekorácie, ktoré vašich hostí počas tejto sviatočnej sezóny určite oslovia.

Vianočná nástenná tabuľa a sviatočné dekorácie

Ak máte doma nástennú tabuľu, určite ju môžete použiť, ako zdroj sviatočnej dekorácie na stene. Môžete na nej zobraziť pár kresieb s vianočnou tematikou. Pohľad na nástennú dekoráciu dotvárajú vianočné svetlá a veniec. Môžete pridať svoje obľúbené sviatočné prianie, nakresliť stromy a pripraviť vianočné odpočítavanie. S týmto bohatým nápadom môžete byť tak kreatívni, ako len chcete.

Ak nemáte nástennú tabuľu, podobný vzhľad môžete dosiahnuť ak na stenu zavesíte veľkú klasickú čiernu tabuľu. Potom pridajte predmety, akými sú malé vence a ozdoby, spolu s kresbami a vianočnými vinšmi. Tradičná tabuľa bude skvelým doplnkom k vidieckemu, rustikálnemu alebo aj klasickému štýlu vášho domova.

Rustikálny sviatočný motív na stene

Je to ideálny nápad, ako využiť niektoré z jednotlivých vetiev stromu. Je skvelý pre rustikálne alebo vidiecke vianočné štýly. Jednoducho vytvorte trojuholníkový rám s dlhými tenkými tyčami. Potom pomocou lepidla na drevo prilepte konáre do tvaru stromu. Do tyčí môžete navŕtať aj malé diery a zavesiť ich spolu pomocou povrazu.

Tento nápad vám pomôže pri dekorácii sviatočných svetiel a doplní prázdny priestor medzi drobnými dekoráciami. Slávnostný vzhľad dotvára darček pod stromom a sviatočné predmety poukladané naokolo. Nadrozmerné ozdoby, ktoré obklopia paličky stromu budú vytvárať nielen dojem štedrosti, ba až rozmarnosti.

Rustikálny sviatočný motív na stene, Zdroj: garden.hairstylefor.club
Zdroj: garden.hairstylefor.club

Čo najlepšie využiť zrkadlá a sviatočné dekorácie

Ďalším jednoduchým nápadom pre dekorácie na stene sú zrkadlá, ktoré zachytávajú sviatočné svetlá a farby. Podľa toho, ako zrkadlo umiestnite, skutočne zachytí svetlo a farby zo samotného vianočného stromčeka. V podstate ide o to, aby to vyzeralo tak, že zrkadlo je ako keby svojou vlastnou dekoráciou steny, no v skutočnosti bude odrážať farby z iného prvku v miestnosti. Je to výborný spôsob, ako šíriť sviatočné farby v miestnosti, aby sa tak pohľad na vianočné dekorácie mohol znásobiť a, aby pôsobili súdržne. Zrkadlá zároveň opticky malé priestory nielen zväčšia, ale aj osvetlia.

Zrkadlá a sviatočné dekorácie

Prirodzené zobrazenie vtákov

Tento nápad je úžasnou voľbou, ak navrhujete vianočnú tému s prirodzeným motívom alebo ak chcete, aby vaše domáce dekorácie pôsobili luxusne. Čo robí tento dizajn tak originálnym, je práve to, ako vták sedí na vrchole sviatočnej zelene alebo stromčeka. Vyzerá to akoby bola sviatočná zeleň súčasťou vtáčieho peria. Krištáľové ozdoby dodávajú týmto vtákom nádhernú iskru. Podobne aj umiestnenie vtáka na poličke pôsobí tak akoby bol vták výrazným prvkom miestnosti.

ML1203CRAA20

Vianočné nálepky na stenách

Ďalším nápadom, ako vytvoriť dekorácie na stenách je pohľadať vianočné nálepky a umiestniť ich sofistikovane na stenu tak, aby vzbudzovali určitý pocit. Môžete pridať aj čierne, ktoré sa hodia k najmodernejším vianočným ozdobám alebo môžete zvoliť tradičné červené, alebo zelené. Je to vynikajúca voľba, ak si chcete zadovážiť dekorácie, no nemáte čas na to, aby ste boli mimoriadne kreatívni.

 

Vianočné nálepky

Môžete vytvoriť aj nálepku na stenu s vlastnou citáciou. Tvar nálepky s citátom si môžete vymyslieť alebo sa inšpirovať niektorými výrobcami z internetu. Vďaka tejto nálepke si vytvoríte vlastnú vianočnú stenu bez väčšej námahy a ešte budete mať aj pri pohľade na ňu príjemnú spomienku.

Určite už viete to, ako si ozdobiť predsieň či verandu, vyzdobiť vianočný stromček alebo pripraviť jedálenský stôl počas sviatkov. Ak žijete v dvojpodlažnom dome alebo v podkroví, na vašom zozname by malo byť aj zdobenie vianočného schodiska. Prečítajte si  nápady a inšpirujte sa  ako si na Vianoce ozdobiť schodisko.

continue reading
DesignJedáleň a kuchyňaKnižnicaObývačkyPracovňaSpálne

Interiérový Dizajnér – Ako sa ním stať u vás doma? Čítajte Ďalej

Madie jedalensky stol estilofina

Interiérový dizajnér prezradí tipy a top trendy pre rok 2020

Z času na času sa nám stane, že si vo svojom domove potrebujeme niečo zmodernizovať, vymeniť niektoré kúsky nábytku za nové alebo iba doplniť nejaké dekoračné predmety. Interiérový dizajnér je veľmi dobré riešenie, aj keď malé úpravy by ste mohli zvládnuť aj sami. Stále s príchodom nových ročných období sledujeme, čo je novodobým trendom interiérového dizajnu, netreba zabúdať na fakt, že trendy sa opakujú.

Ak chcete, aby váš domov pôsobil stále impozantne, novinky v oblasti dekoračných trendov vám pomôžu vytvoriť krásny, pohodlný a štýlový interiér, ktorý váš domov nielen zatraktívni a zútulní, ale bude pôsobiť aj elegantne.  

Odborníci zdôrazňujú, že viaceré dekoračné trendy roka 2019 zostávajú vedúcimi a silnými aj v roku 2020, ako je napríklad cieľavedomé použitie farieb, či výber neutrálnych tónov a dekorácií. Podobne aj odtiene terakoty, oranžovej farby a nádherných hmatateľných textúr, ktoré odrážajú prírodu. 

1. Otvorené priestory: neoddeliteľná súčasť industriálneho štýlu

To, že otvorené priestory sú veľmi praktické a múry strácajú v dnešnej dobe na niektorých miestach svoje funkcie, je už všeobecne známe. Samozrejme, aby sa vám podarilo priestory úspešne otvoriť, je potrebné, aby ste udržiavali pri dekorácii vizuálnu harmóniu prostredníctvom správnej voľby farieb a nábytku.

Home Interiors, skúsený dizajnér je najlepší poradca
Zdroj: Home Interiors

2. Zadovážte si nábytok vo vibrujúcich farbách, tip dizajnéra

Cieľom je skrášliť priestory domu a vytvoriť čarovnú zostavu. Farbu nábytku možno zvoliť červenú, modrú, žltú alebo akúkoľvek inú farbu, ktorá vytvorí zaujímavé prostredie. Tieto kusy nábytku so živými farbami vyniknú na neutrálnom základe, ktorý ladí s čiernou, bielou ale aj sivou farbou. Pozrite si ponuku e-shopu Estilofina a nájdite si to svoje či už vysnívané kreslo, alebo čalúnenú stoličku vo farbe, ktorú hľadáte. 

Dizajér radí vybrať vibrujúce farby ako Luxusné relaxačné kreslo Rest tyrkysové
Luxusné relaxačné kreslo Rest tyrkysové

3. Pomocou rámov navoďte atmosféru zážitku

Tento prístup dekorácie stien je ideálny len pre tých, ktorí hľadajú spôsob, ako navodiť rôzne špecifické témy, nie pre tých, ktorí chcú ukázať všetky možné nádherné veci, ktoré majú doma. Je potrebné starostlivo pripraviť obsahy vašich rámov okolo centrálnej témy (ako napríklad čierno-biele potlače alebo spomienky na cestovanie). Táto príprava pridá dizajnu súvislosť.

Dizajnér ako u Home Interiors
Zdroj: Home Interiors

4. A čo tak použiť v obývacej izbe nádhernú rastlinu? 

Rastliny dodajú miestnostiam vždy prirodzenosť a prírodnú atmosféru. Aby ste vytvorili ešte originálnejšie a organickejšie prostredie pre váš domov, rastlinu umiestnite vedľa veľkého okna, čím rastlina zároveň dostane všetko potrebné slnečné svetlo nevyhnutné na udržanie svojej krásy a zdravia. Skúsený interiérový dizajnér už vie, čo určite bude fungovať, preto ponúka tie najcennejšie radi. 

Dekorátívne kvety dobrý vkus dizajnéra
Zdroj: 4betterhome
Zdroj: 4betterhome
Zdroj: 4betterhome

5. Výmena obkladačiek je úžasný spôsob, ako zdokonaliť vašu kuchyňu

Kuchynské múry sú múrmi, ktoré sú zodpovedné za vytvorenie nálady. Ak máte pocit, že terajšia farba vášho kuchynského múru je nudná, mali by ste porozmýšľať nad výberom nových obkladačiek a obnoviť vašu kuchyňu napríklad aj prostredníctvom obkladačiek v štýle retro múru. Tento moderný nápad vám pomôže vo vašom dome vytvoriť dynamický vzhľad.

Zdroj: Home Interiors
Zdroj: Home Interiors

6. Maličké rastliny sú moderným dekoračným nápadom potvrdzuje dizajnér

Najpopulárnejšími sú kaktusy. Sú krásne a nenáročné na pestovanie. Ak chcete pridať vášmu priestoru jedinečný a moderný dotyk, zadováženie si kaktusov je aj z hľadiska pohlcovania škodlivého elektrosmogu tá najlepšia voľba.

Taburetky Estilofina
Taburetky Estilofina

7. Tapety sú “in” a vy by ste to nemali zmeškať

Tapeta na ozdobu interiérov sa vo svete používa už mnoho generácií. Štýl tapiet sa však samozrejme vyvíja. A aj miesto. Čo tak použiť tapetu za gaučom, za čelom postele, alebo ku vášmu krbu?

Zdroj: Feathr
Zdroj: Feathr

8. Oslavujte v spoločných priestoroch vášho domu

Kľúčový je výber úžasného moderného jedálenského stola alebo oslnivého koberčeka, či jedinečného moderného gauča – to všetko do otvorených priestorov nám radí interiérový dizajnér.

Jedálenský stôl Bily výber dizajnéra
Jedálenský stôl Bily čierny 170 cm

9. Industriálny štýl tehál, ktoré vyzerajú ako kamene!

Keď sa hovorí o moderných dekoračných nápadoch, tehly sú jedným z najviac používaných materiálov dnešnej doby. Objavujú sa v prirodzených tvaroch, bez akýchkoľvek procesov dokončenia. Aby ste prostredníctvom tehál dosiahli dokonalý vzhľad, zamerajte sa na dekor v industriálnom  štýle. 

Dizajnér zvolí zaujímavý doplnok
Zdroj: Home Interiors

10. Posteľ ako centrom vášho priestoru, radí skúsení dizajnér

My všetci stále snívame o izbe, ktorú vidíme na titulných stranách moderných časopisov o bývaní. Ale ako to dosiahnuť? Použiť podobné textílie v posteli by mohlo byť dobrým začiatkom. A aj ľahké záclony, deky alebo textilné doplnky vytvoria dojem pokojného domova. Mali by ste sa určite pohrať so živými farbami a miešanými vzormi. Nezabudnite však, že toto je váš súkromný vesmír a ak je vo vašom dome priestor, pri ktorom môžete byť odvážny,  tak tento priestor je spálňou. A najlepšie na tom je, že vo vašej spálni nemusí byť všetko v rovnakej farby. Môžete – a mali by ste sa pohrať  so žiarivými farbami a rôznymi vzormi!

Dizajnová posteľ Laney, ktorú by vybral dobrý dizajnér
Dizajnová posteľ Laney

Zaujímavosť na záver:

Kelly Hoppen, svetová britská dizajnérka, ktorú preslávil jednoduchý, ale bohatý štýl. Kellyn štýl sa zakladá na jemne koordinovanom splynutí v zmysle prepychového stretu východu so západom; čistých líniách a neutrálnych tónoch doplnených okúzľujúcim teplom a bohatosťou štýlov. Kellyn rukopis nájdete v návrhoch súkromných klientov, akými sú apartmány, domy a jachty, no podniká aj v oblasti komerčných dizajnérskych projektov určených pre hotely, reštaurácie, kancelárske priestory a interiéry v lietadlách. 

Poďme sa teraz spoločne pozrieť na rôzne spôsoby, ako použiť vzory a doplnky a ako priniesť do vašej obývačky viac tepla, dimenzie, zvláštnosti aj práve prostredníctvom vzorov a zároveň tak všetky vaše izby zútulniť. Prečítajte si o tom ako kombinovať vzory a doplnky vo vašej domácnosti. Svoje tajomstvá vám prezradia interiéroví dizajnéri.

continue reading
Hotel a ReštaurácieJedáleň a kuchyňaKnižnicaPracovňa

Lavice do kuchyne zažívajú veľký návrat. Sú späť, vyberte si!

image0013350

Pokiaľ ide o pohodlie a dizajn, nie vždy si vieme predstaviť originálnosť. Bežné stoličky, kreslá alebo pohovky sú neoddeliteľnou súčasťou bytových priestorov. Čo však nemá každý vo svojom dizajnovom inventári sú lavice do kuchyne.

Dizajnová lavica Rococo, 170 cm, čierna
Dizajnová lavica Rococo, 170 cm, čierna

Klasika, ktorá bola populárna hlavne v minulosti a nejeden z nás si ju pamätá ešte z domov starých rodičov. Lavice plnia svoj účel dlhodobo a čoraz častejšie ich ľudia nie len oprašujú, ale aj kupujú. Nikto by si zrejme nepredstavoval, ako sa pomaly vkradnú do našich domácností  a navyše s naším súhlasom. Veď niet sa čomu čudovať. Mať praktické, jednoduché posedenie nie len v exteriéri, ale aj v interiéri je snom nejedného milovníka nábytku. Navyše, vďaka rôznym dizajnom sú lavice neraz elegantnejšie či štýlovejšie ako bežné stoličky. Stavte teda na originálnosť. Akú si však vybrať?

Nemusíte vyberať medzi praktickosťou a štýlom

Mnohí sa boja zainvestovať, preto si vyberú ošúchanú lavicu, či nejakú z internetových bazárov, kde ich nájdete plno. Ak ale chceme dosiahnuť požadovaný cieľ, a to pohodlie, krásu a praktickosť v jednom, prichádza do úvahy len kúpa z obchodu. Tu sa inšpirácii medze nekladú. Nie je to ani tak finančne náročné, pretože slúžiť budú nejaké tie desaťročia. Či už preferujete ručnú výrobu, čalúnenie alebo jednoduchý drevený povrch, čakať môžete naozaj všetko, len nie nudný štýl, ktorý bol v podobe posedenia v socialistických kuchyniach.

Tí, ktorí túžia po čalúnenej lavici môžu byť spokojní s bohatým výberom. Zákazníci zväčša presne vedia čo chcú a čo preferujú. Preto je výber dostatočne bohatý a osoží nielen zákazníkovi, ale aj samotným výrobcom. Vďaka umeleckému dielu dizajnérov sa aj vaša spálňa stane vyjadrením vášne pre nábytok, napríklad vo forme lavice KASON. Nebojte sa ju umiestniť pod okno alebo k nohám postele. Je tu pre vás, aby ste s ňou zažili príjemné chvíle s rodinou.

Dizajnová lavica KASON - rôzne farby
Dizajnová lavica KASON – rôzne farby

Nesmrteľné a viacúčelové

Ak chcete viacúčelový kúsok, určite máte na mysli klasické modely, ktoré sa dajú otvárať a je možné do nich ukladať veci. Úložný priestor nie je to jediné čo rozhoduje. Praktickosť je jednoducho vec, ktorá je v našich domácnostiach potrebná, preto sa nemusíte báť, žeby ste ju využili len na chodbe. Hodí sa rovnako do spálne, kde oživí priestor svojím starožitným vzhľadom. Vymeňte teda stoličky, ktoré sa do vášho interiéru nehodia.

Štýlová lavica ALISSON 90 cm hnedá
Štýlová lavica ALISSON 90 cm hnedá

Lavice nie sú len kúskom nábytku, ale dokážu udávať štýl a ráz samotnej miestnosti. Pokiaľ pracujete v priestoroch, ktorým niečo chýba, nájdete si lavicu aj pre tento účel. Pohodlné posedenie s operadlom ako lavica Jenna Chesterfield, prinesie nie len noblesu, ale aj luxus. Či už do bytových alebo nebytových priestorov, kde ju ocení naozaj každý. Pohodlne sa do nej môžete usadiť bez toho, aby ste boli s ňou nespokojný. Prečo? Aj pri takom kuse nábytku ako sú lavice je možné vybrať si farbu rúčok či nitov.

Dizajnová lavica Jenna Chesterfield - rôzne farby
Dizajnová lavica Jenna Chesterfield – rôzne farby

Netreba sa báť zmeny aj keď to znamená, že oprášite niečo také samozrejmé a klasické ako lavica. Móda sa neustále vracia nie len v oblečení, ale aj v interiérovom dizajne. Klasické nábytky zažívajú oživenie, ktoré by ste neradi prepásli. Preto aj po kúpe dbajte na starostlivosť, ktorá dokáže každý nábytok ešte viac pozdvihnúť. Krásny domov si predsa vyžaduje dokonalé pohodlie a funkčný nábytok.

Zapôsobte na svojich zákazníkov prostredníctvom štýlového dizajnového nábytku. Prečítajte sa ako vybrať správny nábytok a správne kožené kreslo do vašej firmy.

continue reading
DesignKnižnicaPracovňa

8 faktov ako správne vybrať kancelárske kreslo!

1457722720357

8 faktov, ktoré by ste pri výbere správneho kancelárskeho kresla mali určite vedieť

Denne strávime sedením v priemere okolo sedem a pol hodín. Ak patríte k ľuďom pracujúcim v kancelárii, určite používate kancelárske kreslo. Správne kancelárske kreslo vás zbaví nielen bolesti chrbta, ale dokáže dokonca zvýšiť efektivitu vašej práce. Preto by ste mali pri výbere tohto kusu nábytku venovať čím viac pozornosti nasledovným fenoménom.

1. Opierka rúk na kancelárskom kresle 

Opierky rúk patria medzi fenomény, na ktoré sú ľudia zvyknutí. Niektorí bez nich dokonca nedokážu pracovať, no sú aj takí, ktorí s nimi práve nie sú schopní pracovať. Opierky však nemožno považovať iba za dobrý nápad, ale zo zdravotného hľadiska ich treba vnímať ako pomôcku, ktorá dokáže odbremeniť ramená aj vrchnú časť rúk, čo prispieva k odstráneniu napätia v krku aj krčných stavcoch. Je veľmi podstatné, aby mali opierky nastaviteľnú nielen výšku, ale aj hĺbku, pretože práve táto nastaviteľnosť ich predurčuje na to, aby spĺňali požiadavky rozmerov ich užívateľa. Horizontálne nastavenie opierok rúk má aj praktickú vlastnosť, a zabezpečenie mobilnosti spodnej časti rúk, dlaní a prstov, ako aj účinné uvoľňovanie napätia svalov a šliach na rukách. Opierky rúk by mali byť dlhé aspoň 20 cm a široké 4 cm. Ich ideálna poloha je od 20 do 25 cm nad sedadlom.

Kancelárska stolička Boss Vintage hnedá
Kancelárska stolička Boss Vintage hnedá

2. Zadné operadlo kancelárskeho kresla

Zadné operadlo kancelárskeho kresla by malo poskytovať čím viac opory chrbtovej časti sediaceho v akejkoľvek polohe. V tomto prípade sú veľmi dôležité jednotlivé nastavenia. Zadné operadlo by malo kopírovať prirodzený tvar chrbtice v tvare písmena S. Bederná opierka chrbtice je v spodnej oblasti zakrivená, čím predchádza vzniku bolesti chrbta a znižuje tlak na medzistavcové platničky bedrovej chrbtice.

Kancelárska stolička Froom čierna
Kancelárska stolička Froom čierna

3. Sedadlo kancelárskeho kresla

Sedadlo kancelárskeho kresla by malo byť anatomicky tvarované tak, aby mohol sediaci plne využívať sedaciu časť.

4. Mechanizmus kresla

Synchrónny sedací mechanizmus stimuluje dynamické sedenie. Pri dynamickom sedení by mal mať človek neustály pohyb. Pri takomto sedení sa telo neustále mimovoľne pohybuje, a tak trochu cvičí. Úlohou dynamického sedenia je stimulovať aj metabolické procesy takým spôsobom, aby mali svaly neustály prísun kyslíka. Nastavenie individuálnej hmotnosti tela znamená, že rovnaký efekt sa dá dosiahnuť, či už je užívateľ ťažký alebo ľahký, teda zaručuje pohodlnú oporu v akejkoľvek polohe.

5. Opora krku 

Opora krku je užitočným doplnkom pre zdravé ergonomické sedenie. Funguje ako nadstavba zadného operadla, podporuje oblasť krčných stavcov a uvoľňuje svalovú bolesť ramien aj krku – najmä v prípadoch veľmi preťažených polôh, akou je napríklad poloha počas komunikácie na telefóne. Opora krku by mala obsahovať funkciu, ktorá umožňuje nastaviť výšku kancelárskeho kresla.

Kancelárska stolička Julio

Kancelárska stolička Julio

6. Čalúnenie a materiálový poťah

Čalúnenie a materiálový poťah môžu byť na pohľad nielen atraktívne, ale môžu mať aj termoregulačné a ergonomické vlastnosti kancelárskeho kresla. Ich kvalitu a správny výber možno najlepšie otestovať najmä počas horúcich letných dní. Ak sa poťah lepí na pokožku, nie je ideálnym poťahom. Aby sme dosiahli maximálny komfort pri sedení, každé sedadlo by malo mať taký materiálový poťah, ktorý dokáže absorbovať vlhkosť a teplo.

Tak ako termoregulačné funkcie, aj čalúnenie môže byť v ergonomickej oblasti veľmi užitočné. Penová stena vyplnená vzduchom individuálne reaguje s hmotnosťou tela aj na pohyb, t. j. ak cíti tlak, vzduch sa jemne presmeruje, aby podporil polohu tela, a tým sa zamedzí polohe, ktorá je pre chrbticu nevhodná a podporí sa tak dynamické sedenie.

Kancelárska stolička Jett svetlohnedá

Kancelárska stolička Jett svetlohnedá

7. Funkcia páky

Funkcia páčok je súčasťou kancelárskeho kresla, pomocou ktorej sa dajú nastaviť ergonomické vlastnosti – inými slovami gombíky, páčky a prepínače. Ideálne je, ak sa dajú všetky funkcie páčok kresla ľahko ovládať zo sedu. Páčky by sa mali dať pohodlne ovládať rukou, mali by byť odolné voči šmýkaniu a ich používanie by malo byť intuitívne.

Kancelárska stolička Harry tkanina / biela

Kancelárska stolička Harry tkanina / biela

8. Kvalita kancelárskeho kresla 

Ideálne kancelárske kreslo by malo mať aspoň označenie „GS“. Tieto písmená sú skratkami slovného spojenia „Geprfüfte Sicherheit“, čo znamená „testované z hľadiska bezpečnosti“. Toto označenie užívateľovi garantuje, že spĺňa právne požiadavky na kvalitu výrobku. Inými slovami aj to, že každé kreslo by nemalo opustiť výrobnú halu, kým sa najprv komplexne neotestuje.

Správne rozhodnutie pri výbere kancelárskeho kresla 

Ak si kupujete kancelárske kreslo, je veľa vecí, na ktoré by ste mali myslieť ešte predtým, než spravíte to správne rozhodnutie. Tento krátky sprievodca Vám však počas výberu kresla pomôže rozlíšiť dôležitosť jednotlivých funkcií kancelárskych kresiel.

Moderná kancelária alebo domáca pracovňa? Z veľkej časti ho môžeme dotvoriť aj moderným nábytkom, a keďže sme v poslednej dobe zasypaní návrhmi od šikovných dizajnérov, je z čoho vyberať.  Prečítajte si rady od Estilofiny ako moderne a štýlovo zariadiť pracovňu a domácu kanceláriu.

continue reading
DesignJedáleň a kuchyňaKnižnicaObývačkyPracovňaZáhrada

Váš Domov a Štyri Ročné Obdobia

anders-jilden-89745-unsplash

Štyri Ročné Obdobia Vo Vašom Dome

Napriek tomu, že spôsob stravovania sa v priebehu rokov vyvíjal, domov je stále ideálnym miestom na zdieľanie nezabudnuteľných chvíľ s priateľmi a rodinou. Jedáleň je jedna z najdôležitejších miestností v dome; miestnosť, kde technológia neexistuje a rodiny sa stretávajú, aby jedli a rozprávali sa ako strávili deň. Preto sme si pre Vás pripravili zopár skvelých tipov na dekoróvanie jedálenského stola v každom ročnom období. Spoločnosť Estilofina má pre Vás pripravenú širokú ponuku jedálenských stolov, kolekciu exclusive – jedálenské stoly  stoličky a navyše zopár skvelých rád o ktoré sa práve s Vami chceme podeliť.

Dom a Stolička Jacktar
Stolička Jacktar

Jarné Štýly

Domov si môžete osviežiť aj na jar, pridaním svetlých farieb a originálnych doplnkov. Po dlhej zime, s prvými teplými lúčmi slnka, má každý z nás chuť nahradiť sivé dni niečím zaujímavým a povznášajúcim. Najviac prístupným riešením pre vytvorenie príjemnej jarnej nálady sú kvety. V každej miestnosti nájdite miesto pre vázu, v ktorej budú živé rastliny, kvitnúce vetvičky alebo kompozície vyrobené z farebného papiera, perličiek, tkaniny a nití.

Photo used from Best Friends for Frosting

Veľkonočné sviatky sú sviatkami jari a maľovanie vajíčok je jednou z najzaujímavejších, živých a tvorivých tradícií, preto netreba zabúdať na váš domov. Vyrobte si nádherné dekorácie z viacfarebných vajec, sušeného ovocia, vlákien a stúh. Z obyčajného papiera si vystrihnite siluety motýľov, vtákov, králikov, vajíčok alebo listov. Papierové girlandy sú neoddeliteľnou súčasťou každých osláv. Váš dom môžete na jar oživiť pridaním svetlých farieb a originálnych doplnkov.

Dizajnová stojanová lampa Arch oranžová
Dizajnová stojanová lampa Arch oranžová

Váš Dom a Leto 

Terasa je pokračovanie domu, ktorého pohodlie a komfort závisí vo veľkej miere od želania majiteľov a ich vášní. Ak má váš dom obývaciu izbu, jedáleň, kuchyňu, prečo nevytvoriť to isté v jeho okolí……… Či už oslavujete narodeniny, alebo len fakt, že slnko krásne svieti, presuňte stôl na terasu tak, aby ste mali možnosť rýchleho premiestňovania cez otvorené dvere do domu. Využijete tak každú voľnú chvíľku na pozorovanie okolitej prírody a krajiny. Navyše, stravovanie na čerstvom vzduchu je oveľa príjemnejšie ako v uzavretej miestnosti. Všetko čaro je v atmosfére, ktorá je vytváraná vánkom, bzukotom včiel alebo odrazom modrej oblohy v šálke s čajom. Ak ste pri Vašom dome postavili zimnú záhradu, potom Vám blahoželáme! Zimná záhrada ako jedáleň alebo zimná záhrada ako letná kuchyňa kombinovaná s obývacou izbou môže byť úžasným doplnkom Vášho domu.

Dizajnová stolička Brinley modrý zamat
Dizajnová stolička Brinley modrý zamat

V Podzimnom Prekvapení 

Kytice z jesenného lístia, jesenné vence a malé inštalácie ovocia a bobúľ, sviečky a girlandy z listov skrášlia Váš jesenný domov. Ak si chcete vyrobiť dekoráciu, nemusíte nič kupovať. Počas prechádzky jesenným lesom alebo parkom by ste mali pozorne sledovať čo je pod Vašimi nohami, pretože tam nájdete všetko čo budete potrebovať. Ak máte v pláne usporiadať večierok pre rodinu a priateľov alebo chcete osláviť špeciálnu udalosť a uvariť fantastické jedlo pre kolegov z práce, myslite na to, že niet nad perfektný dojem umocnený dekoráciou z najdokonalejších výtvorov prírody a oživiť tak váš domov.

Jeseň je jedným z najkrajších a najvhodnejších období pre dekoráciu. Koniec koncov, samotná jeseň nám poskytuje všetko, čo potrebujeme: pestré farby spadnutých listov, všetky druhy zrelého ovocia a posledné kvitnúce rastliny.

Jesen a vas dom

Zimné Zázraky

Opäť je tu čoskoro nádherné obdobie roka, keď sa znova stretneme s priateľmi a rodinou, aby sme si vymenili darčeky, podelili sa o krásne okamihy, vypočuli si skvelé príbehy, zjedli nerozumné množstvo jedla a samozrejme vyčarili pôsobivú a dokonalú vianočnú atmosféru. Vianoce a Nový rok sú snáď najkrajším obdobím v roku. Girlandy s viacfarebnými svetlami, ktoré zdobia domy a ulice miest, krásne vianočné stromčeky a lesklé pozlátko – to všetko je už dlho neodmysliteľným atribútom zimných sviatkov.

Vas dom v zime a Vianoce
Vianočný darček

Práve sme Vám ukázali ako jednoducho a rýchlo zmeniť Váš dom podľa ročného obdobia. Niekedy rýchlo malými zmenami dokážeme urobiť veľké veci. A to je to čo práve možno aj vy potrebujete.

Pokiaľ ide o pohodlie a dizajn, nie vždy si vieme predstaviť originálnosť. Bežné stoličky, kreslá alebo pohovky sú neoddeliteľnou súčasťou bytových priestorov. Čo však nemá každý vo svojom dizajnovom inventári je lavica. Zaujíma vás ako štýlovo využiť lavicu vo vašej kuchyni?

continue reading
Hotel a ReštaurácieKnižnicaObývačkyPracovňaSpálne

Ako vybrať správny pelech pre psa? Poradíme Vám

SACKit 04 06 20150356

V živote je len málo vecí, ktoré prinášajú človeku toľko radosti a šťastia ako pes. Pes sa bude vždy snažiť, aby vás potešil. Nebude vám vyčítať vaše chyby, bojovať proti vám alebo vás kritizovať za váš vzhľad, alebo nedostatok vedomostí. Urobí všetko preto, aby vás ochránil, pretože ste jeho pánom. Avšak pes sa na vás spolieha tak isto – od jeho jedla, vody, prístrešia, cvičenia, tréningu, veterinárnej starostlivosti až po vašu spoločnosť a ochranu. Okrem toho, každé zviera potrebuje svoje vlastné misky, hračky, pelech ako miesto na odpočinok. A keďže väčšina psov spí 10-16 hodín denne a viac, je dôležité vybrať pre vášho drahocenného domáceho maznáčika tiež správne lôžko – ručne šitý pelech pre psa dánskej značky SACKit je vyrobený z veľmi odolného umelého vlákna a je vyplnený EPS guličkami, ktoré vášmu chlpáčovi poskytnú dostatok pohodlia.

Dizajnový pelech Charlee – rôzne farby

3 najčastejšie chyby, ktoré ľudia robia pri nákupe pelechu pre psa

Keď potrebujete do vašej spálne novú posteľ, som si istá, že nevyberiete hneď prvú matrac, ktorú uvidíte. Namiesto toho starostlivo vyberáte na základe mnohých faktorov, vrátane komfortu, veľkosti, pevnosti, typu matraca atď. A verte tomu alebo nie, mali by ste venovať rovnaké množstvo pozornosti lôžku pre vášho psa. Koniec koncov, ak si každý večer užívate zdravý spánok vy, prečo by ho nemal mať aj váš domáci miláčik? Okrem toho, váš pes spí viac ako vy (aj keď si možno prajete, aby to bolo naopak).

Chyba č. 1: Výber pelechu s nesprávnym rozmerom 

Dokážete si predstaviť, že budete každú noc spať s nohami visiacimi z postele? Samozrejme, že nie! V prvom rade zmerajte dĺžku vášho domáceho zvieraťa. To vám poskytne všeobecnú predstavu o rozmeroch, ktoré váš maznáčik potrebuje aby sa cítil na svojom lôžku pohodlne. Nie je nič horšie ako posteľ, ktorá je príliš malá.

Chyba č. 2: Výber nesprávneho tvaru                                                                                                                                           

Štandardné postele sú k dispozícii v mnohých tvaroch, veľkostiach, materiáloch a farbách. Tvarom, sú obvykle guľaté, oválne, obdĺžnikové alebo štvorcové. Väčšina psov spí v rôznych pozíciách, ale ak strávite nejaký čas sledovaním správania vášho domáceho maznáčika, budete si vedieť lepšie predstaviť, aký tvar pelechu mu bude vyhovovať najviac.

Chyba č. 3: Výber nesprávnej textúry                                                                                                                                               

Rovnako ako ľudia, domáce zvieratá majú svoje vlastné, jedinečné preferencie. Niektorí psi dajú prednosť látkovým textúram, zatiaľ čo iní uprednostnia hladké tkaniny. Pozrite sa na miesta, kde váš pes rád oddychuje. Pomôže vám to vybrať najlepší druh tkaniny pre jeho domáce lôžko.

Doprajte svojim psím miláčikom dokonalé lebedenie! Ručne šitý pelech dánskej značky SACKit je vyrobený z veľmi odolného umelého vlákna a je vyplnený EPS guličkami, ktoré chlpáčovi poskytnú dostatok pohodlia. Pelech je vhodný ako do interiérov, tak na vonkajšie použitie a je možné ho čistiť vlhkou handričkou, takže aj samotná starostlivosť vám nezaberie veľa času.
Pelech pre psa DOGit Cobana Large

Ako Zdieľať Dom S Chlpatými Tvormi Bez toho, Aby Ste Obetovali Svoj Moderný Štýl.

V prvom rade, musíme povedať, že sme veľkí milovníci zvierat. Sme majiteľmi domácich zvierat, nadšencami prístreškov pre zvieratá a radi ich prezentujeme aj na našom blogu. Ako to sami denno-denne vidíme, šťastný domov môže byť pohodlný a priateľský pre zvieratá, rovnako ako moderný a štýlový. Tajomstvo spočíva vo výbere správnych materiálov a tkanín pre vašu rodinu a váš životný štýl. Predtým, než si kúpite čokoľvek, nezabudnite si ohľadom starostlivosti prečítať priložený štítok.

Mali by ste vysávať a otáčať sedáky pohovky týždenne alebo dvakrát mesačne, v závislosti od toho, koľko vaši domáci maznáčikovia  zanechávajú voľnej srsti po celom dome. Srsť sa zachytáva na oblečení a nábytku a keď sú chlpy veľmi krátke, odolávajú snahám o ich odstránenie pomocou vysávača či pračky. Odporúčame používať čistiace kefy, ktoré zhrnú chlpy zo všetkých povrchov – kobercov, sedačiek, stoličiek, pelechov, rohožiek … potom stačí len chuchvalce chlpov zobrať a vyhodiť. Používajte kefu na odstránenie chlpov z odevu a elektrický holiaci strojček, vďaka ktorému udržíte srsť zvierat v správnej dĺžke.

Ponúkame vám niekoľko z našich obľúbených kúskov, ktoré sú vhodné pre domácností s domácimi miláčikmi.

Doprajte svojim psím miláčikom dokonalé lebedenie! Ručne šitý pelech dánskej značky SACKit je vyrobený z veľmi odolného umelého vlákna a je vyplnený EPS guličkami, ktoré chlpáčovi poskytnú dostatok pohodlia. Pelech je vhodný ako do interiérov, tak na vonkajšie použitie a je možné ho čistiť vlhkou handričkou, takže aj samotná starostlivosť vám nezaberie veľa času.
Pelech pre psa DOGit Cobana Mini

Aj váš pes niekedy vyskočí na konferenčný stolík a potom na gauč? Island II Circle – konferenčný stolík je veľmi pevný a je vyrobený z  agátového masívneho dreva. Jedná sa o ručnú prácu a prírodné drevo. Ak sa rozhodnete kúpiť si tento unikát, nikdy neoľutujete. S náležitou starostlivosťou vám bude slúžiť po celé generácie. Navyše, mnohé kusy nábytku z dreva sú ručne vyrobené a keďže v prírode nenájdete dva identické stromy, žiadne dva kusy nábytku nevyzerajú úplne rovnako. Nábytok funguje rovnako ako móda. Čierne šaty alebo jednoduchý tmavý oblek budú vždy v móde – toto oblečenie je nadčasové a prežije akýkoľvek trend. Drevený nábytok slúži rovnakému účelu. Drevo patrí do akéhokoľvek prostredia, bez ohľadu na tému.

 

Unikátne spojenie: masívny konferenčný stolík Island zo vzácneho Agátového dreva sa dokáže univerzálne začleniť do Vašich obývačiek. Letokruhy a prirodzené tvary kmeňa stromu vytvárajú z tohto konferenčného stola skutočný unikát. Dôkladne vysušené a ekologicky voskované Agátové drevo predstavuje vzácnu a jedinečnú atmosféru.
Konferenčný stolík z masívu Island II Circle

Ako Udržať Psa Mimo Pohovky

Psy sú radi, keď majú príležitosť prilepiť sa na mäkkú pohovku. Na tom síce nie je nič zlého,no nie každý má radosť so zdieľania priestoru so svojim najlepším priateľom. Mnohí majitelia domácich zvierat sa sťažujú, že ich psy sa zdržiavajú na ich veľkom, pohodlnom gauči a že všetko by bolo skvelé, keby nebolo tých, všade prítomných chlpov! Konzistencia členov rodiny je najdôležitejšia pre udržanie vášho psa mimo nábytku. Uistite sa, že všetci v domácnosti súhlasia s názorom „žiadne psy na pohovke a posteli“, pretože privilégiá na čiastočný úväzok sťažujú vášmu psíkovi porozumieť pravidlám. Ako náhradu, doprajte svojmu štvornohému kamarátovi štýlové bývanie na mäkkom a pohodlnom pelechu DOGit, ktorý je vhodný do interiérov, ale aj na vonkajšie použitie. Tam, kde sa voľne po byte pohybujú psy, poskytne každému chlpáčovi dostatočné pohodlie a vlastné miesto k odpočinku aj ručne šitý Pelech Dogit Cobana Mini.

Doprajte svojim psím miláčikom dokonalé lebedenie! Ručne šitý pelech dánskej značky SACKit je vyrobený z veľmi odolného umelého vlákna a je vyplnený EPS guličkami, ktoré chlpáčovi poskytnú dostatok pohodlia. Pelech je vhodný ako do interiérov, tak na vonkajšie použitie a je možné ho čistiť vlhkou handričkou, takže aj samotná starostlivosť vám nezaberie veľa času.
Pelech pre psa DOGit Cobana Medium

Potrebujú psy vankúše?

Psy by mali mať k dispozícii vankúše alebo postele s bokmi, ktoré slúžia ako podpora krku – ale nie vždy to potrebujú. Ak je to možné, poskytnite svojmu psíkovi viacero značiek a druhov pelechov na spanie. Je skvelé, keď si psy môžu vybrať správnu pozíciu na optimalizáciu svojho pohodlia a zdravia. Náš sortiment psích vankúšov a postelí je navrhnutý tak aby vyhovoval všetkým preferenciám pohodlia a štýlu. Ručne šitý vankúš CUSHIONit je vyplnený penou, ktorá vám a vašemu domácemu miláčikovi poskytne dostatok komfortu. Môžete ho čistiť vlhkou handričkou, takže aj samotná údržba vám nezaberie veľa času. Látka je odolná proti oteru.

Predsa mäkučké vankúše! Ručne šitý vankúš dánskej značky SACKit je vyrobený z veľmi odolného a recyklovateľného polyesteru. Je vyplnený penou, ktorá vám poskytne dostatok komfortu. Môžete ho čistiť navlhčenou handričkou, takže aj samotná údržba vám nezaberie žiaden čas.
Vankúš CUSHIONit veľký

Efektívna a atraktívna koža

Pred kúpou novej pohovky si veľa ľudí kladie otázku, či si má vybrať kožu alebo tkaninu. Pohovka je neoddeliteľnou súčasťou nášho domáceho života, je to miesto, kde sa po dlhom dni strávenom na pracovisku uvoľníme, alebo kde vo večerných hodinách usádzame svojich hostí. Je teda rozumné, že strávime nejaký čas hodnotením pozitívov a negatívov kožených a textilných pohoviek. Najmä, keď členmi rodiny sú aj psy.

Troj-sedačka Chesterfield je čalúnená bycast kožou v módnom Vintage prevedení. Zažite klasický dizajn a vynikajúce remeselné spracovanie v absolútnej dokonalosti! Impozantná pohovka s typickými rysmi štýlu Chesterfield, ako sú zakrivené opierky, bohato zdobené gombíky, prešívané operadlo a ozdobné ručne vsadené cvočky.
Trojsedačka Chesterfield Vintage II

Zo všetkých možností na trhu je koža najbližšie k tomu, aby bola pre vás ideálnou voľbou. Podobne ako väčšina majiteľov psov vlastníme kožené stoličky a pohovku, pretože sa dajú ľahko čistiť a navyše sú mimoriadne odolné. Odstránenie nečistôt, chlpov alebo špinavých fľakov je veľmi jednoduché. Úplne postačí vlhká tkanina. Ostatné pohovky sa dajú tiež pomerne ľahko vyčistiť, ale s kožou je to tak nákladovo a časovo efektívne, že koža sa zdá byť tou najlepšou voľbou v tomto ohľade.  Za povšimnutie stojí naša troj-sedačka Chesterfield. Vždy pri pohľade na ňu, si kladiem tú istú otázku – ako môže niečo také krásne koexistovať so psami?! Zvoľte si klasický dizajn a vynikajúce remeselné spracovanie v absolútnej dokonalosti!

Inšpirovali sme Vás? Pozrite si našu ponuku pelechov pre vašich domácich miláčikov a kontaktujte nás, ak potrebujete poradiť. 

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi!

continue reading
DesignHotel a ReštaurácieJedáleň a kuchyňaKnižnicaObývačky

Hotelový nábytok, Čo S Ním Keď Stratí Svoje Čaro? Ďalšie Otázky Ohľadom Hotelového Nábytku

photo-1486057216565-b5d9ae788ed9

V dnešnej dobe renovácia hotela neznamená len nahradenie opotrebovaného nábytku a matracov ale je dôležité tiež poznať konkurenciu a vytvoriť nový, originálny dizajn s osobitným charakterom. Podľa hotelierov ide v podstate o tri cykly v hotelovom živote: rekonštrukciu, základnú rekonštrukciu a kompletnú rekonštrukciu. Všetky zmeny by mali byť vykonané s cieľom zlepšiť zážitok hostí.

Luxusná lavica Massive X 160cm akácia
Luxusná lavica Massive X 160cm akácia

Čo Sa Stane So Starým Hotelovým nábytkom?

Každý rok vyhodia ľudia čoraz viac nábytku, ktorý je ešte v celkom dobrom stave. Nie je to len neuvážené nakladanie s odpadmi, ale aj znečisťovanie životného prostredia. Najlepším riešením je samozrejme recyklácia tým, že nábytok upravíme alebo darujeme na opätovné použitie. Ale kde začať? Zamyslite sa nad tým, koho poznáte. Možno, že bratranec alebo priateľ pracuje v neziskovej organizácii. Ponúknite starý nábytok na predaj, alebo ho darujte za odvoz. Existujú aj ďalšie úvahy, ktoré nemajú nič spoločné s likvidáciou, ako napríklad: Čo by malo byť vyrobené z hotelového nábytku a bolo by najlepšou investíciou? Ako môže byť nábytok prispôsobený tak, aby slúžil lepšie svojmu účelu? Potrebujete technický výkres na realizáciu nového interiérového dizajnu? Aké materiály sú najvhodnejšie pre hotelový nábytok? Ako kombinovať farby? Ale skôr ako odpovieme na všetky tieto otázky, ujasníme si zopár vecí….

Dizajnová barová skrinka Motley, 130 cm, akácia
Dizajnová barová skrinka Motley, 130 cm, akácia

Kam Uskladniť Nepotrebný Hotelový Nábytok

Hľadáte jednoduchú odpoveď, ako napríklad: „Na skládke?“ Prepáčte… veci sú o niečo komplikovanejšie a to z jednoduchého dôvodu. Skládka je najmenej atraktívnym riešením. Zoberte si napríklad do úvahy, že potrebujete vyhodiť veľké množstvo starého nábytku. Vysťahovanie, odvoz a likvidácia odpadu – to stojí peniaze. Je to nehospodárne a drahé. Tak aké sú alternatívy? Verte tomu alebo nie, použitý hotelový nábytok môže nájsť domov, ktorý šetrí hotelierom peniaze. Napríklad: Likvidátor vysťahuje nábytok z hotelových priestorov za nízku cenu alebo zadarmo, a predáva ho niekomu inému za približne 25 percent maloobchodnej ceny nového nábytku. Druhou možnosťou je likvidácia na mieste alebo aukcia v hoteli. Jednou z výhod je, že hotel môže počas predaja pokračovať v prevádzke. Ďalšou z výhod je, že náklady na prepravu sú vylúčené, takže hotelier získa viac príjmov. K nevýhodám sa pridávajú náklady na reklamu, bezpečnosť a kontrola nad davom. Navyše, je možné, že nie všetky predmety budú predané.  Treťou možnosťou je zachovalý nábytok darovať na dobročinné účely. Divili by ste sa, komu sa ešte môže hodiť vaša skriňa alebo sedačka.

Rozkladacia sedačka Amiyah, 215 cm, zelený zamat

Od chvíle, keď hosť vstúpi do haly začína pre neho dovolenka alebo obchodná udalosť. Súčasťou tejto skúsenosti je prostredie a dekorácie, ktoré obklopujú vašich hostí, od architektonických prvkov a umeleckých diel až po nábytok v hale, reštauráciách a hotelových izbách. Nábytok je jedným z najdôležitejších aspektov, ktoré prispievajú k vzhľadu každého hotela.

Dekorácia Wade 110cm strieborná
Dekorácia Wade 110cm strieborná

Hotelový Nábytok – Základy Nákupu

Nakúpiť hotelový nábytok pre izby, recepciu, reštauráciu a ďalšie priestory môže byť náročná úloha. Je dôležité naplánovať proces vopred, aby ste vedeli, čo je potrebné a koľko nábytku sa hodí do každého priestoru. Zistite, ako to urobiť správne so svojím tímom, do ktorého neodmysliteľne patria: majiteľ hotela a personál, návrhári interiérov a výrobca nábytku, ktorý funguje ako skutočný partner. Každý aspekt skupiny má individualizovanú úlohu, ktorá spolupracuje s ostatnými, aby vytvorila dokonalý produkt pre hosťa.

Skrinka ku posteli Kamryn 40 cm

Majitelia hotelov rozhodnú, čo budú hostia v hoteli vidieť a zažívať. Sú z veľkej časti zodpovední za kvalitu a rozpočet. Dizajnéri prinášajú víziu majiteľov do života – aspoň na papieri. Vedia, aké sú trendy a vedia aj s nimi kreatívne pracovať. Výrobcovia, samozrejme, vyrobia nábytok a doručia ho. Z našej ponuky nábytku, stojí za povšimnutie dizajnová skrinka, ktorá v hosťovskej izbe dotvorí atmosféru – štruktúra dreva je zvýraznená extravagantným 3D vzorom.

Najvhodnejšie Materiály Pre Hotelový Nábytok

Ak necháte čalúnenie stranou, výber sa zníži na: kov, masívne drevo, laminát a drevenú dyhu. Každá voľba má výhody a nevýhody a výber“aby bol perfektný“, do značnej miery závisí od celkového vzhľadu, ktorý chcete dosiahnuť, ako aj od trvanlivosti a výšky rozpočtu.

Dizajnový rozkladací stôl Sweden 160-200 cm biely/dub

Tu sú niektoré vlastnosti spojené s každým z vyššie uvedených materiálov: Kovový nábytok – donedávna sa využíval iba v exteriéri, dnes sa niektoré jeho prvky v kombinácii s drevom, sklom či kameňom, preniesli už aj do moderných interiérov. Kovový nábytok nie je náročný na údržbu a ošetrovanie. Je z trvácneho materiálu a má vysokú odolnosť voči mechanickému poškodeniu. Masívne drevo – je dlhotrvajúci a robustný materiál a je ideálnou voľbou pre každého, kto hľadá dlhú životnosť svojho nábytku. Laminát – sa vyrába lisovaním pri vyšších teplotách. Je veľmi odolný voči mechanickému poškodeniu, nárazom, alebo poškriabaniu. Laminát má nižšiu kvalitu ako dyha alebo masívne drevo – z tohto dôvodu stojí menej. Drevená dyha – sa dá rezať rôznymi smermi, čím vzniká zaujímavá kresba dreva. Nemusíte sa obávať, je to veľmi kvalitný materiál a je výrazne lacnejší ako masív.

Dizajnová manželská posteľ Spectacular biela 180 x 200cm

Originálna Rekonštrukcia – Interiérové Vybavenie

Prvá miestnosť, ktorú zvyčajne začneme renovovať, je spálňa, pretože je to miestnosť, ktorá je naozaj v centre hosťovej pozornosti. Áno, je to tak, ale kde je nutné začať s rekonštrukciou ešte skôr……je lobby. Prečo lobby? Pretože je to prvý dojem, na čom záleží! Veľká lobby bude prvá vec, ktorú hostia uvidia. Musí byť skrátka perfektná! Chceli by ste, aby vašich hostí privítala vzrušujúca moderná lobby s geometrickým, pestrofarebným nábytkom a veľkými oceľovými podlahovými lampami? Alebo by ste sa radšej prechádzali halou zariadenou nábytkom s kvetinovými vzormi?

Dizajnová stojanová lampa Shadow čierno-sivá

Čo je ale najdôležitejšie, je to, že potrebné vybavenie pre váš hotel musí byť funkčné a ľahko použiteľné. Nechcete, aby vaši hostia obklopení prekvapivo krásnym dizajnom interiéru boli sklamaní pri pokuse o použitie pokazeného výťahu. Zabezpečenie toho, aby všetko bolo v prevádzkovom stave a vizuálne nápadité je najlepší prvý dojem, aký môžete svojim hosťom dať. Kľúčom k úspechu v renovácii je koherencia vášho hotela. Preto reštaurácia by mala byť navrhnutá v rovnakom duchu ako recepcia a lobby. Ďalšou oblasťou, na ktorú nesmie zabudnúť, je zasadacia miestnosť, v ktorej sa budú organizovať firemné alebo rodinné akcie. Pre menšie obchodné rokovania či pracovné stretnutia je obzvlášť vhodný exkluzívne zariadený salónik.

Vytváranie Luxusného Interiéru

Akýkoľvek priestor je zmes architektúry a interiéru. To, čo ste vložili do miestnosti, je rovnako dôležité ako to, ako je miestnosť postavená. Pri realizácii interiérového dizajnu hotela je potrebná rovnováha medzi vizuálnym nádychom (nábytkom, tapetami, svietidlami atď.) a potrebným vybavením (bezpečnostné požiadavky, ekonomika, všeobecná funkčnosť základných požiadaviek). Vizuálne to možno dosiahnuť pridaním špecifických tematických farieb, textúr a osvetlenia. 

Luxusný závesný luster s kryštálmi Majesty

Potrebujete obnoviť nábytok? Použite farby

Farba je jedným z najdôležitejších aspektov dizajnu každej miestnosti. Nemusíte kupovať všetko nové, stačí len aktualizovať to, čo máte, a doslova všetko, čo budete potrebovať, je náter farby. Modré nebo, zelená tráva, žlté slnko. Takmer všetko v našom svete je spojené s nejakou farbou. Dokonca máme aj výroky, v ktorých používame farby. Hovoríme, že niekto je „zelený od závisti“, alebo „biely ako kancelársky papier“. Pre maliarov, umelcov, návrhárov interiérov a obchodníkov je správne používanie farieb kľúčové pre úspech v ich businesse.

Set odkladacích stolíkov Factor mango 2ks
Set odkladacích stolíkov Factor mango 2ks

Náš tím odporúča sústrediť sa na dodržiavanie nasledujúcich postupov:

  • Dôležitá vec, ktorú si treba pamätať pri práci s teplými a chladnými farbami, je, že žiadna miestnosť by nemala mať len jednu farbu. Ak chcete, aby vaša izba bola útulná, použite teplé farby pre dominantnú schému a pridajte niekoľko prvkov, ktoré obsahujú chladné farby – a naopak. Rovnako ako u všetkých prvkov zdobenia je dôležité dosiahnúť určitú rovnováhu a kontrast.
  • Okrem farby, musí byť pred lakovaním zohľadnená aj povrchová úprava, ktorá zlepšuje vzhľad materiálov a zvyčajne ich chráni pred prostredím (napr. opotrebovaním, koróziou, poškodením vodou, hmyzom a hubami atď.).
  • Ľahké, neutrálne farby, ako je béžová, slonovinová, čierna, šedá a všetky odtiene bielej sú viac reflexné a využijú čo najviac prirodzeného svetla – priestor pôsobí jasnejšie a vzdušnejšie.
  • Oranžová farebná paleta Terracotta obsahuje veľa odtieňov červenohnedej, červenej, ružovo červenej a žltooranžovej farby. Sú to prírodné, tlmené, zemité farby. Bohaté oranžové, sýto žlté a tehlové tóny môžu byť príťažlivo kombinované so zodpovedajúcimi farebnými odtieňmi interiéru, ktorý je bledý a veľmi jemný.

Finančné Výhody

Proces premeny interiéru hotela je na začiatku veľmi nákladný, ale z dlhodobého hľadiska je to dobrá investícia. Dizajn interiéru, aj keď je drahý, prinesie príjmy, ak je konzistentný, predstavuje špecifickú lákavú tému a je dobre zachovaný v priebehu rokov. Čoraz viac hostí si užíva svoj pobyt a zároveň komentuje interiérový dizajn hotela. Spôsob, akým sa prezentujete, je spôsob, akým ste vnímaný a investície do dizajnu interiérov hotela zaručia, že budete dobre vnímaný každým svojim hosťom. Prečo nezačať už dnes?

Plánujete rozsiahlu alebo čiastočnú rekonštrukciu? Alebo len chcete zveľadiť Vašu zimnú záhradu? Zaujímajú nás vaše plány. Napíšte nám.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi 🙂

continue reading
1 2 3
Page 1 of 3