close
DesignPracovňa

Moderná kancelária alebo domáca pracovňa?

Kancelársky stôl Barter 160cm biely vysoký lesk

Home office je niečo čo mnoho z nás zatiaľ doma nemá. Ale možno nad ním rozmýšľate. Nie je to miesto, kde by sme sa chceli hrať s deťmi alebo prijímať návštevy, skôr tiché, kľudné miesto kde môžeme naplno využiť náš myšlienkový potenciál. Domáce pracovisko by malo byť navrhnuté ako pokojné a usporiadané miesto. Z veľkej časti ho môžeme dotvoriť aj moderným nábytkom, a keďže sme v poslednej dobe zasypaní návrhmi od šikovných dizajnérov, je z čoho vyberať.

 

Aká farba je najlepšia do pracovne?

Moderný dizajn by mal byť v kancelárii predovšetkým o používaní jemnejších farieb, ak chcete aby vaše pracovisko vyzeralo elegantne. Klasická biela vo vysoko lesklom prevedení je štandardom, ktorý v elegantnej kancelárii nesmie chýbať. Tí odvážnejší z nás siahnu po kombinácii skla a chrómu, s čím možno skombinovať takmer všetky moderné doplnky. V prípade, ak nemáte miestnosť dobre presvetlenú denným svetlom, siahajte vždy po svetlých farbách, tí šťastnejší pracujúci v slnkom zaliatej kancelárii môže experimentovať s masívnym nábytkom alebo sa poobhliadnu po spomínanej kombinácii skla a tmavších farieb.

Kancelársky stôl
 Zaujal vás BIELY KANCELÁRSKY STÔL BARTER?

 

Ako zariadiť malú kanceláriu?

Minimalizujte. Okrem toho, že šanóny a stohy papiera nahradíte digitálnou formou tak ako to len bude možné, zvoľte užšie stoly s nohami. Bez plných bočníc stola a kancelárskeho kresla bez opierok – budete nútení držat sa v zdravšej polohe a vaša chrbtica a nohy sa vám neskôr poďakujú. Rôzne minimalistiské riešenia sú lákavé, ale okrem toho, že ich má skoro každý, vám nedodajú nádych jedinečnosti moderného nábytku. Stôl si udržujte čistý, a pravidelne si papiere a kancelárske pomôcky pretrieďujte.

Ak je však priestor vášho pracoviska štedrý, neznamená to že ho musíte zapratať nábytkom či doplnkami, zachovajte aspoň polovicu priestoru voľného – vaše myšlienky predsa tiež potrebujú priestor.

 

Malé, ale dôležité.

Samozrejme, hovoríme o doplnkoch. Stredobodom pracovného stola sa stane stolná lampa. Buď zvolíte pracovnú lampu ktorá osvetlí len pracovnú plochu, alebo v prípade, ak máte šikovné prsty a nepotrebujete hľadať písmenká na klávesnici, si vyberte stolnú lampu s tlmeným svetlom na stôl a ďalšiu do miestnosti. Po zotmení sa tak vaša kancelária na nepoznanie zmení, zútulní a môžete konečne prebudiť vaše kreatívne myšlienky.

dizjanová stolná lampa s drevom
Zaujala vás HNEDÁ STOLNÁ LAMPA REST?

Okrem toho sa zamerajte aj na výber drobných doplnkov. Farebné kancelárske pomôcky, štýlové pečiatky alebo rôznofarebné lesklé šanóny zmenia pracovisko na nepoznanie, verte nám.

A nakoniec, nezabúdajte, že každú polhodinku pozerania sa do monitora nechajte zrak oddýchnuť si – zatvorte oči alebo sa pár minú pozerajte na vzdialený bod z okna.

Ako nájsť správnu rovnováhu v kancelárií sa dozviete v našom dalšom článku.  Neváhajte sa pustiť do zmeny svojej pracovne ešte dnes  a zistite ako nájsť rovnováhu v kancelárií

Tags : designkancelárske stolypracovňa