close
Pracovňa

Správne vybraná kancelárska stolička ochráni Vašu chrbticu!

Najdôležitejšou súčasťou každej kancelárie je kancelárska stolička. Pri jej výbere by ste sa mali riadiť v prvom rade kvalitou. Určite je však pre Vás dôležitý aj dizajn, ktorý by mal dokonale ladiť so zvyšným nábytkom v kancelárii. Poďme si teda posvietiť na to, aké možnosti pri výbere kancelárskeho nábytku máte.

Aj Vy patríte medzi tých, ktorí majú sedavú prácu a trávia celé dni pri počítači na stoličke? Pri sedavej práci trpí najviac práva Vaša chrbtica. Ak chcete predísť problémom s chrbticou, nie len tým, ktoré Vás môžu potrápiť dnes, ale aj tým, ktoré sa môžu prejaviť neskôr. V budúcnosti, mali by ste okrem iného dôkladne vybrať nábytok do Vašej kancelárie. Okrem výberu nábytku je však dôležité dbať pri sedení aj na správne držanie tela. Pokojne sa totiž môže stať, že si Vaša chrbtica natoľko zvykne na to, že nie je vyrovnaná, že pri každej snahe o jej vyrovnanie Vás bude bolieť.

 

Najdôležitejšie kritérium – kvalita kancelárskej stoličky

Pri výbere správnej kancelárskej stoličky, na ktorej budete tráviť pravdepodobne veľkú časť  svojho dňa, by ste sa mali riadiť najmä kvalitou. Práve tá Vám zaručí, že na stoličke sa Vám bude dobre sedieť, Vaša chrbtica nebude až tak trpieť a môžete vďaka nej predísť problémom s chrbticou aj v budúcnosti. Správa kancelárska stolička, ktorá s Vami vydrží dlhé roky, by mala mať najmä nastaviteľnú výšku. Len vďaka tomu bude totiž výška stoličky, na ktorej sedíte prispôsobená pracovnému stolu. Druhým kritériom je polohovateľné operadlo. Vďaka tejto možnosti si môžete veľmi jednoducho prispôsobiť operadlo a ovplyvniť, v akom sklone sa bude nachádzať Vaša chrbtica.

Takúto  možnosť ponúka napríklad stolička Wanda, ktorá je dostupná vo viacerých farebných prevedeniach. Stolička AMANDA zase umožňuje nastaviť operadlo do jednej zo štyroch rôznych pozícií.

Kancelárska stolička Amanda biela/čierna
Kancelárska stolička Amanda biela/čierna

Kancelárska stolička a dizajn

Vhodná kancelárska stolička by mala byť nie len pohodlná a praktická, mala by aj štýlovo a dizajnovo zapadnúť do prostredia Vašej kancelárie. Bonus je, ak má nastaviteľnú výšku opierky hlavy a rovnako aj nastaviteľnú výšku podrúčok. Vyberte si jednoduchú stoličku v škandinávskom dizajne, ktorá vďaka jednoduchosti zapadne takmer do každého prostredia.

Takou stoličkou je napríklad aj Stolička Sweden v bielej farbe. Ak ste skôr milovníkmi vintage štýlu a aj celá Vaša kancelária je zariadená v tomto duchu, riešením pre Vás môže byť Kancelárska stolička ROMA Vintage v hnedej farbe. Rovnakú stoličku si môžete vybrať aj v šedej farbe.

Kancelárska stolička Roma Vintage šedá 125cm
Kancelárska stolička Roma Vintage šedá 125cm

 

Ako Nájsť Správnu Rovnováhu V Kancelárii sa dozviete v našom článku TU.

 

Tags : kancelárska stoličkakancelársky nábytokpracovňa
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response