close
Design

Trendy na rok 2018, ktoré by ste nemali prehliadnuť!

image0041739

Každý rok so sebou prináša nové trendy nie len v móde, ale aj v bývaní. Kým niektoré vyzerajú na prvý pohľad bláznivo a dlho sa v našich domácnostiach neohrejú, iné sú trendom už niekoľko rokov a keď ich do Vášho interiéru zakomponujete, nikdy nešliapnete vedľa. Rok 2018 je okrem iného aj rokom ultra violet, V bývaní bude dominovať množstvo vzorov, výrazné kombinácie, minimalizmus nahradí nápaditosť a stále aktuálnym ostáva industriálny dizajn. Veľká pozornosť sa v roku 2018 bude venovať okrem iného aj doteraz nepovšimnutým lustrom a iným svietidlám. Bielu farbu, ktorá doteraz dominovala interiérom nahradia kombinácie aspoň dvoch farieb, či už na nábytku alebo aj na doplnkoch.

Trendy farby a tvary

Aj keď roku 2018 kraľuje ultra violt, neznamená to, že ostatné farby by sme mali posunúť do úzadia. Práve naopak, rok 2018 bude rokom výrazných farebných kombinácií a vzorov. Veľmi obľúbené geometrické vzory budeme kombinovať s kvetinovými vzormi alebo z viacerými farebnými kombináciami. Do popredia vystupuje aj color blocking – kombinácia viacerých farieb, ktoré sú na prvý pohľad nespojiteľné. Ide najmä o farby, ktoré vystupujú vo výraznom kontraste, napríklad červená a modrá farba, zelená a modrá, alebo iné výrazné kombinácie. Práve taburetka je príkladom nábytku, vďaka ktorému môžete do svojho interiéru veľmi jednoducho dostať farby. Medzi tvarmi, budú dominovať jemné zaoblenia, ktoré opticky spríjemnia a zútulnia domov. Svojimi oblými tvarmi a výraznou farbou zároveň vás osloví taburetka Brittany.

Dizajnová taburetka Brittany
Dizajnová taburetka Brittany

Pútavé lustre

Lustre sa stanú v tomto roku ústredným doplnkom, ktorým nie len oživíte svoj strop, ale aj skvelo pretvoríte interiér. Momentálnym trendom pre rok 2018 sú lustre v industriálnom štýle, ktoré sú oživením pre tradičný priestor. Lustre, ktoré nájdeme medzi trendmi na aktuálny kalendárny rok, sú výrazné nie len svojou farbou, ale aj tvarom a prevedením. Industriálne lustre, ktoré dominovali aj na konci roka 2017 ostávajú aktuálnym hitom aj v tomto kalendárnom roku. Rovnako trendové sú aj svietidlá v rôznych farbách a vzoroch, ktoré budú skutočným pútačom a oživia Váš luster. Práve vďaka lustru sa môže stáť strop tou stenou v miestnosti, ktorá bude pútať pohľady Tvarom zaujme určite závesné svietidlo LILYANA.

Závesná lampa Oriental II / strieborná - meď
Závesná lampa Oriental II / strieborná – meď

 

Vybrať si vhodné osvetlenie do izby môže byť niekedy náročné. Je dôležité, aby ste zvážili mnoho faktorov, ktoré vstupujú do hry. Okrem iného napríklad aj to, na čo budete osvetlenie používať. Ak si vyberáte vhodné osvetlenie do spálne a neviete si rady, prečítajte si náš starší článok o tom, podľa akých kritérií si vyberať lampu do svojej spálne.

Tags : 2018dizajntrendy
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response