close
DesignObývačky

Zariaďte si obývačku vo VINTAGE štýle, ktorý zútulní každý priestor

image00651

Vintage štýl prináša do každej miestnosti romantický nádych a zútulňuje. Je skvelou voľbou pre milovníkov romantického štýlu a histórie. Tento výraz v preklade znamená historické alebo výberové. Jeho charakteristickým znakom je zámerne opotrebovaný vzhľad nábytku a doplnkov, ktoré sú podobné štýlu 30. – 70. rokov. Vintage štýl je jemný, zdobený a pôsobí veľmi žensky a útulne. Je jedným z nadčasových štýlov, ktoré môžete vždy jednoducho premeniť na iný klasický štýl.

Materiály

Pri zariaďovaní izby vo vintage štýle by ste mali začať s materiálmi. Základnými materiálmi, ktoré sa využívajú sú drevo a sklo. Drevo priestory zútulňuje a zároveň vytvára príjemný neutrálny základ pre mnoho rozmanitých doplnkov, ktoré by ste mali do izby umiestniť. Vyberte si drevené podlahy a ak to nestačí, môžete použiť aj drevený obklad na stenu. Dávajte si však pozor na to, koľko stien obložíte, pretože ak by ste dali drevený obklad na všetky, priestor by sa opticky zmenšil a pôsobil mi chladne a tmavo. Okrem dreva dominuje sklo. Ideálnym prvkom zo skla je napríklad sklenený luster.  Za pozornosť určite stojí luster GRANDE, z ktorého sa šíri neopakovateľná elegancia.

Luster Barisimo
Luster Barisimo

Pastelové farby

Z farieb dominujú vo vintage štýle najmä jemné tlmené pastelové farby. Dominuje ružová, béžová, kvetinové vzory a iné pastelové farby. Neexistuje žiadne pravidlo, koľko farieb môžete vo vašej vintage obývačke kombinovať. Základom by však mala byť biela farba, ktorá ladí s ktoroukoľvek inou pastelovou farbou, ktorú si vyberiete. Ideálne je, ak namaľujete jednu – dve steny  bielou farbou a zvyšné dve doplníte tapetou napríklad s jemným kvetinovým vzorom. Ak si vyberáte sedaciu súpravu alebo pohovku, určite nešliapnete vedľa s pohovkou v krémovej farbe SCARLET BELLE. Je nesmierne pohodlná, vďaka nadčasovej farbe aj výborne kombinovateľná a hodí sa do vintage štýlu. Kreslo LYRIC zaujme najmä svojím ošúchaným dizajnom, ktorý je pre tento štýl charakteristický.

Kreslo Clemente Vintage Look
Kreslo Clemente Vintage Look

Vintage nábytok

Nábytok vintage štýlu nie je to isté, ako retro nábytok. Pri nábytku je skvelé, ak ste zdelili poprarodičoch alebo rodičoch zopár naozaj skvelých nadčasových kúskov, ktoré po menšej úprave ideálne splnia Váš cieľ. Ak toľko šťastia nemáte, môžete si vybrať z ponuky. Charakteristickým prvkom, ktorý nesmie chýbať je taburetka. Môžete si vybrať taburetku ROCOCO, ktorá pôsobí starobylým dojmom. Ak máte radšej jemnejšie farby a tvary, osloví Vás taburetka JAIME v kávovej farbe. Ďalšou súčasťou by mali byť komody. Opäť je ideálne, ak sú v ošúchanom dizajne, pretože to presne zapadne do vintage dizajnu.

Konferenčný stolík Melanie 100 cm
Konferenčný stolík Melanie 100 cm

 

 

 

Tags : Obývačkavintage dizajn
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response