close
DesignJedáleň a kuchyňaObývačkySvietidlá

Hľadáte Originálne Doplnky Pre Váš Domov? Malé Doplnky, Veľké Zmeny

daniil-silantev-574966-unsplash

Každý by určite rád vykričal do sveta, že má rozprávkový domov. Možno vás pri tejto myšlienke napadne, že vlastniť rozprávkový domov znamená mať veľa peňazí. No opak je však pravdou. Pár dômyselných investícií a niekoľko malých zmien alebo premena vecí, ktoré máte práve poruke, môže dramaticky zmeniť priestor okolo vás.

Prinášame vám zoznam niekoľkých zmien, ktoré môžete urobiť.

Pridajte vášmu domovu svetlosť

Prilákajte do vášho domova dobrú náladu prostredníctvom svetla. Zaplavte vašu izbu počas dňa množstvom prirodzeného svetla, večer sa môžete zamerať na jednoduché umelé zdroje osvetlenia, akými sú minimalistické závesné svietidlá a lampy, ktoré vám určite výborne pomôžu aj pri zlepšovaní vašej nálady.

Domov je tam kde je tvojre srdce.
Dizajnová stolová lampa Sarai II

Pridajte vášmu nábytku výraz

Okrem gauča pridajte do vašej miestnosti aj nejakú ďalšiu možnosť na sedenie alebo výrazný nábytok. Vytvorte si priestor v priestore – rozdeľte si obývaciu izbu na dve menšie plochy – plochu na sedenie a plochu pre sledovanie televízie. Každý, kto vojde priamo z dverí do obývacej izby, si hneď môže vybrať miesto, kde si chce sadnúť. Takto vytvoríte vo vašom domove akési hlavné miesto pre stretávanie sa s ľuďmi. V podstate ide o to, že rozdelíte obrovskú izbu na niekoľko jednotlivých miestností.

Dizajnová lavica Vám pomôže zútulniť váš domov.
Dizajnová lavica Charlotte 90 cm krémová

Ozdobte svoj domov teplými farbami

Ďalšou podstatnou myšlienkou je ponoriť vaše izby do teplých farieb, akými sú horčicová, odtiene purpurovej či marhuľovej. Tieto odtiene sa dajú dokonale kombinovať s modrou a drevenými tónmi a zároveň pridávajú sviežosť bez toho, aby pôsobili príliš únavne alebo rušivo. Počas sedenia na pohodlnom gauči váš pohľad z izby cez okno určite skĺzne aj na výrazný farebný doplnok, čo poteší vaše zmysly a príprava takejto voľby netrvá ani hodinu.

Sada 3 nástenných políc Miley pre Váš domov.
Sada 3 nástenných políc Miley

Zadovážte si izbové rastliny

Aby ste dekoráciu miestnosti ešte viac zvýraznili, pridajte na parapetnú dosku ku oknu izbové rastliny. Aj pohľad na obyčajné kvety ponad vrchnú časť vašej pohovky dokáže rozveseliť každý nevýrazný tmavý smutný kút. Celkový vzhľad vašej miestnosti tak získa pozitívnu náladu, čo bude v konečnom dôsledku pozitívne vplývať aj na vás.

Photo by Milada Vigerova on Unsplash
Domov spríjemnia aj zelené kvety.

Konečný nádych vo vašom domove

Aby ste ešte viac rozjasnili kúty svojich izieb, vyskúšajte epifytické rastliny. A pre efekt ešte väčšieho pohodlia zahaľte svoj gauč alebo kreslo do deky s výraznou farebnou kombináciou. Pridajte do svojich políc zopár kníh, lampu, spomienkový predmet v morskej zelenej alebo miniatúrny stromček bonsaj v tyrkysovej – všetky tieto predmety do jednotlivých kútov vášho príbytku.

Photo by Mark Tegethoff on Unsplash
Bonsai rozžiari Váš domov!

Podarilo sa už aj vám pretvoriť svoj domov pomocou malých úprav a nenápadných, ale tvorivých zmien a teraz si už užívate nové momenty a pohľady na všetky kúty vašich miestností? Podeľte sa o vaše skúsenosti s nami v komentároch!  

Kvalitné kancelárske kreslo! Prečítajte si, ako si vybrať  kvalitné a štýlové kancelárske kreslo, ktoré zlepší kvalitu.

Tags : malými krokmiveľké zmeny
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response