close
Design

Ako si vybrať vhodné zrkadlo do domácnosti? Zrkadlo – okno do duše!

Luxusné zrkadlo Veneto strieborné

Zrkadlo – okno do duše!

Zrkadlá v modernom dome nesmú chýbať! Plnia totiž nielen úžitkovú funkciu, ale sú aj nádherným interiérovým doplnkom. A mnohé luxusné zrkadlá sú dokonca umeleckými dielami. Máte ich vo svojej domácnosti? Ak sa na ich nákup zatiaľ len chystáte, poradíme vám s výberom!

Tipy na výber zrkadla

Vedeli ste, že ak zrkadlá vhodne umiestnite, dokážu vášmu domovu dodať úplne iný rozmer? Okrem toho, že do nich môžete nazrieť zakaždým, keď odchádzate z domu, sú užitočné aj inak. Dokážu napríklad rozjasniť miestnosť a zapôsobiť tak, že priestor bude vyzerať omnoho väčší. Nemali by teda chýbať hlavne v malých miestnostiach. Takže ako postupovať pri výbere zrkadiel, ktoré sa budú najviac hodiť do vášho domova? Prečítajte si tieto typy a určite sa vám podarí vybrať dokonalý kúsok!

1. Umiestnenie zrkadla ovplyvňuje jeho veľkosť

Čo to znamená? Je to veľmi jednoduché. Ak si napríklad vyberáte zrkadlo nad kozubovú rímsu, malo by byť menšie. Je váš krb ladený v rustikálnom štýle? Tak potom si vyberte zrkadlo s masívnejším rámom, napríklad v zlatej farbe. Ak si hľadáte zrkadlo do úzkej chodby, vyberte si rozmerovo väčšie. To rozšíri a rozjasní miestnosť, ktorá bude pôsobiť opticky omnoho lepšie. A čo zrkadlo, ktoré má slúžiť na rýchly pohľad pred odchodom do práce? To by určite malo byť umiestnené pri vchodových dverách a malo by byť dlhé a úzke.

Dizajnové zrkadlo Caylee M, zlaté
Dizajnové zrkadlo Caylee M, zlaté

2. Venujte pozornosť tiež materiálu rámu zrkadla

Určite záleží aj na tom, z akého materiálu je vyrobený rám zrkadla. Prečo? Ak by ste napríklad zrkadlo s rámom z dreva umiestnili do kúpeľne, určite by to nedopadlo dobre. Zvýšená vlhkosť v tejto miestnosti by rám mohla poškodiť. Do kúpeľne teda vyberajte radšej jednoduchšie zrkadlá bez rámu, či s plastovým rámom. Nezabúdajte tiež, že čím viac je rám prepracovaný, tým zložitejšia bude jeho údržba. Ak ste si teda istý, že sa vám nebude chcieť vytierať prach zo zložitých záhybov kovového rámu dizajnového zrkadla, voľte jednoduchší typ jednoduchejšieho, no moderného zrkadla.

 

Dizajnové zrkadlo Mauricio, 82 cm, medené
Dizajnové zrkadlo Mauricio, 82 cm, medené

3. Charakter miestnosti

Z estetického hľadiska je dôležité prispôsobiť typ zrkadla charakteru miestnosti. Ak je váš domov čosi ako elegantný palác, zrkadlo by malo byť luxusné, honosné a zdobené. No ak ste strohý minimalista, zodpovedať by tomu malo určite aj šikovné moderné, dizajnové zrkadlo. V tom prípade je vhodné možno jednoduché bez rámu – ale, to je predsa nuda.

A zostáva ešte posledná otázka. Koľko ste ochotný investovať? Ak má byť zrkadlo dominantou miestnosti, symbolom luxusu alebo dodať interiéru ozajsný nádych moderného príbytku a slúžiť dlhé roky, neváhajte si čosi priplatiť. Získate hodnotný kus, ktorý bude zároveň výrazným doplnkom charakterizujúcim váš štýl.

Zrkadlo Reflection zlaté
Zrkadlo Reflection zlaté

Prečítajte si ako vďaka zaujímavým doplnkom oživiť spálňu. 

Tags : dizajnmodernýzrkadlo
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response