close
Design

Ako si vybrať vhodné pohodlné kreslo pre váš domov?

Aj keď sa Vám to možno nezdá, výber vhodného kresla pre Váš domov nie je vždy najjednoduchší. Ak sa Vám však podarí vybrať si to správne pre Vás, určite v ňom strávite krásne chvíle, počas ktorých si oddýchnete a vychutnáte pokoj, dobrú knihu, dobré víno alebo sa len budete nadšene dívať počas chladných jesenných večerov z okna. To, čo v ňom budete robiť je len na Vás. My Vám však môžete pomôcť si vybrať čo najlepšie pohodlné kreslo, ktoré bude príjemné, praktické a štýlové zároveň.

Výber materiálov 

Správny výber materiálov je alfou a omegou dobrého,pohodlného kresla, ktoré Vám bude robiť radosť. Aj keď je dnes na výber mnoho materiálov, nie každý z nich je pre kreslo vhodným materiálom. Ak predpokladáte, že kreslo bude treba častejšie čistiť (napríklad v prípade, že máte doma malé deti), vyberajte si materiály ako napríklad eko koža, ktoré sú nenáročné na údržbu a vyčistíte ich jednoducho a rýchlo. Z eko kože je vyrobené dizajnové kreslo Chesterfield Vintage II. Je vyrobené z ByCast kože, ktorá je rovnako ako eko koža nenáročné na údržbu.

LUXUSNÉ KRESLO CHESTERFIELD VINTAGE II KOŽA
LUXUSNÉ KRESLO CHESTERFIELD VINTAGE II KOŽA

Správna farba

Neexistuje žiadna jediná dokonalá farba pre Vašu obývačku či pracovňu. Dôležité je ale vyberať podľa veľkosti a presvetlenia izby. Ak je izba dostatočne presvetlená, môžete si vybrať aj tmavšie odtiene. V prípade, že je izba malá a tmavá, máte dve možnosti. Buď do nej umiestnite veľa svietidiel, ktoré v nej vytvoria dostatok svetla, alebo ju presvetlíte svetlým nábytkom v chladných odtieňoch. Tmavšie a teplejšie odtiene vytvoria príjemnú a útulnú atmosféru, tie svetlejšie a chladnejšie zas priestor opticky presvetlia. Medzi tmavými kreslami dominuje jednoznačne kreslo Derrick vo vintage vzhľade. Podobnú farbu má aj pohodlné kreslo Chesterfield vo vintage vzhľade. Medzi kreslá v chladnejších odtieňoch radíme napríklad kreslo Ninneta v ružovej farbe.

LUXUSNÉ KRESLO NINETTA SVETLORUŽOVÉ

Ideálna veľkosť pre váš domov

Návod na ideálnu veľkosť kresla do Vašej domácnosti nedostanete. Všetko totiž závisí od toho, aká veľká je miestnosť, do ktorej chcete kreslo umiestniť, a koľko miesta plánujete kreslu obetovať. Vo všeobecnosti platí pravidlo, čím väčšia miestnosť, tým väčšie kreslo si môžete vybrať. Vyberajte si však dôkladne – niektoré kreslá totiž majú malú sedaciu časť a veľký rám alebo naopak. Väčšie kreslá pôsobia masívnejšie, extravagantnejšie, menšie zas elegantnejšie a kompaktnejšie.

DIZAJNOVÉ KRESLO BRENDEN - RÔZNE FARBY
DIZAJNOVÉ KRESLO BRENDEN – RÔZNE FARBY

Zútulnite svoju domácnosť a priestor vďaka štýlovému dizajnovému nábytku.  Prečítajte si rady a tipy ako zútulniť priestor vďaka nábytku.

Tags : kresláObývačkapracovňaspálňa
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response