close
DesignKnižnicaObývačky

Kreslo ako stvorené na čítanie – sú relaxačné kreslá vhodné?

media_images_org_file0028231

Tí, ktorí si radi doma oddýchnu pri dobrej knihe určite ocenia, ak si doma nájdu svoj čitateľský kútik. V ňom by určite nemalo chýbať príjemné a pohodlné relaxačné kreslo. Dnes máte na výber z veľkého množstva materiálov, farieb  a prevedení. Výber závisí len na Vás, vyberte si kreslo, v ktorom sa budete cítiť pohodlne a strávite v ňom príjemný čas s knihou, alebo s pohárom dobrého vína. Relaxačné kreslá sú skvelým doplnkom do spálne alebo obývačky. Na výber sú aj kreslá s nastaviteľnou výškou, ktoré sú ideálne v prípade, že ich plánujete používať aj pri stole. Poradíme Vám, ako si vybrať zo širokej ponuky kresiel

Materiál je alfou a omegou pohodlia

Materiál, z akého je kreslo vyrobené má veľký podiel na tom, ako sa pri sedení v kresle cítite. Vyberajte si prírodné materiály, ktoré sú nie len pohodlné, ale príjemné aj pri kontakte s pokožkou. Ideálnym materiálom je koža. Tá je príjemná, mäkká a pohodlná. Navyše sa dobre prispôsobuje a preto sa budete cítiť v kresle maximálne komfortne. Syntetická koža je o niečo menej mäkšia, je však tiež veľmi pohodlná a dodáva nábytku nádych luxusu. Takým je napríklad kreslo COLTEN v bielej farbe, ktoré pôsobí naozaj luxusne a dizajnovo. Syntetická koža je na rozdiel od klasickej kože jednoduchšia na čistenie a údržbu.

relaxačné kreslá

Kreslá s nastaviteľnou výškou

Nastaviteľná výška nie je dôležitá v prípade, že budete kreslo používať len na čítanie niekde vo svojom čitateľskom kútiku. Ak však budete kreslo používať aj na iné potreby, napríklad ak budete potrebovať jeho výšku prispôsobiť pracovnému alebo jedálenskému stolu, je dobré, ak máte možnosť prispôsobiť si výšku kresla. Takú možnosť ponúka Otočná stolička Joe, ktoré je navyše otočné. Vďaka nastaviteľnej výške ho môžete použiť aj ako barovú stoličku k barovému stolu.

Kreslá s opierkami ruky alebo bez

Kreslá by mali byť hlavne pohodlné. V ideálnom kresle sa spája okrem pohodlnosti aj štýlové prevedenie. K pohodliu kresla v neposlednom rade prispievajú aj opierky pre ruky.  Ak plánujete kreslo používať aj pri stole, či už pracovnom alebo jedálenskom, je lepšie vybrať si kreslo bez opierok pre ruky.  Kreslo Roy má okrem opierok pre ruky aj príjemný tvar, vďaka ktorému je ešte pohodlnejšie. Bez opierok je kreslo Hailey, ktorému však opierky neubrali na jeho pohodlnosti.

Dizajnové kreslo Hailey béžové
relaxačné kreslá

Čalúnené kreslá sú často „prvou voľbou“, ktorú využívate na relaxáciu po práci. Pri hľadaní toho správneho kresla zvažujte Vašu výšku, váhu a spôsob sedenia. Aby ste sa cítili pohodlne, kreslo by malo byť perfektne prispôsobené Vašej výške a váhe. Každá časť kresla Vám musí dokonale sedieť. Prečítajte si najlepšie rady na čo si pri výbere dávať pozor, pri výbere pohodlného čalúneného kresla.

Tags : dizajninterierkreslávyber
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response