close
Design

Nebeská Modrá: Vyskladajte Si Modrý Interiér

media_images_org_file0027707

Líder v komunikácii farieb, Pantone, vyhlásil Rose Quartz a Serenity ako farba roka 2016 alebo ak chcete staro ružovú a pastelovo modrú. To však ani zďaleka nie je hlavný dôvod, kvôli ktorému by ste mali dať vo svojom modernom interiéri slovo farbe nekonečného neba a šíreho oceánu. Modrý interiér totiž pôsobí v priestore vzdušne, elegantne a sviežo. Prirodzene moderný a harmonizujúci efekt s ňou dosiahnete takmer bez námahy. Povedzme si o nej viac.

Psychologický význam modrej

O modrej sa traduje, že je farbou pokoja a harmónie. V luxusnom interiéri skutočne pôsobí upokojujúco, tlmí aktivitu a evokuje odpočinok. Preto je veľmi obľúbenou farbou spální a detských izieb. Mimochodom, jej spájanie s mužským alebo chlapčenským princípom patrí minulosti. Modrá perfektne zahrá aj v modernej dievčenskej izbe. Predovšetkým rodičia hyperaktívnych a nepokojných detí by sa mali v interiéri s touto farbou vyhrať. Hovorí sa o nej aj to, že vzbudzuje dojem spoľahlivosti. Preto je obľúbenou farbou politických strán, predajcov a poisťovacích agentov. Modrá vraj tiež znižuje chuť do jedla.

DIZAJNOVÁ PODNOŽKA SWEDEN, MODRÁ
DIZAJNOVÁ PODNOŽKA SWEDEN, MODRÁ

Nemusí pôsobiť chladne

Áno, modrá patrí medzi studené odtiene. Ak sa s ňou však vo svojom interiéri vyhráte, môže pôsobiť aj veľmi útulne a luxusne. Pre zjemnenie jej chladu ju môžete skombinovať s mäkkými, teplými textíliami. Veľmi obľúbený je napríklad semiš. Rovnako zapôsobia aj prírodné textúry. Dizajnový nábytok z masívneho dreva prirodzenej farby, dekorácie z prútia alebo kovov teplých farieb zahrajú s modrou fantasticky. Steny v najmäkšej modrej výborne ladia i s moderným bielym nábytkom. Efekt tepla a zaujímavého kontrastu dosiahnete doplnkami alebo čalúneniami v zemitých farbách. Výborná je hnedá, ale aj béžová. Kontrastovať takto môžete aj modrú stenu s tmavohnedou drevenou podlahou. Veľmi zaujímavo zapôsobia na modrom podklade aj čiernobiele rodinné fotografie v starožitných rámoch alebo dizajnové zrkadlá.

Oáza oddychu

Modrá do spálne neodmysliteľne patrí. Chcete vytvoriť upokojujúce prostredie ako stvorené pre oddych a relaxáciu? Vymaľujte svoju spálňu mäkkým odtieňom modrej, pridajte vrstvy posteľnej bielizne v prírodných farbách v kombinácii s bielou pre dosiahnutie populárneho škandinávskeho dizajnu. Kompozíciu finišujte dominantným, luxusným svietidlom, ktoré sa stane ohniskom interiéru. Pozornosť iste upúta luxusná lampa Wrap ručne pletená z vlákien abaka, ktorá vyniká svojim teplým svetlom.

LAMPA WRAP 5 BIELA
LAMPA WRAP 5 BIELA

Centrum života

Modrá je farbou harmónie, ktorá ku kuchyni, ako k centru rodinného života, neodmysliteľne patrí. Farba roka, farba neba tu skvele vynikne s nábytkom v štýle vintage. V kombinácii s bielou a tmavo hnedými podlahami je naozaj skvostná. Presvetlite jedálenský kút a dodajte mu nový život s vintage stoličkami vo výraznom odtieni modrej v kombinácii so sivým stolom so studenou kamennou doskou. Pohľad zjemnite dominantným dreveným svietidlom alebo výraznou dekoráciou teplej farby. Kontrastujte a hrajte sa.

ROHOVÁ SEDAČKA ADAN II 260 CM TMAVOMODRÝ ZAMAT
ROHOVÁ SEDAČKA ADAN II 260 CM TMAVOMODRÝ ZAMAT

Premýšľali ste niekedy o tom, ako dlho vám trvá kým zaspíte? Potrebujete viac ako 15 minút? Ak sa navyše počas noci často budíte a prehadzujete, možno je na čase zamyslieť sa, čo tieto problémy spôsobuje. Vieme Čo Vám Pomôže Zlepšiť Zdravie Aj Náladu! Kvalitný Spánok! Čítajte viac TU. 

Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response