close
DesignZáhrada

Doplnky do záhrady, vďaka ktorým rozhodne nebude vyzerať nudne!

image0087682

Sezóna letných grilovačiek, osláv a záhradných párty je pomaly ale isto tu. Slnko je čoraz teplejšie, dni sú dlhšie a my stále radšej trávime čas vo svojich záhradách alebo na terasách. K jarnému a letnému obdobiu neodmysliteľne patria aj oslavy, stretnutia so známymi a priateľmi v záhradách, grilovačky, alebo len príjemné posedenia na príjemných a pohodlných stoličkách či kreslách. V záhradách vítame svojich hostí a preto sa o ne dôkladne staráme. Zamysleli ste sa však niekedy nad tým, že okrem kvetov, stromčekov a kvalitného nábytku môžete svoju záhradu zariadiť aj pútavými doplnkami, vďaka ktorým sa vryje do pamäte všetkým Vašim hosťom a ešte dlho budú o vašej záhrade rozprávať? Ak budete pokračovať v čítaní, tak sa dozviete, aké doplnky do záhrady budú jednoznačne pútať pozornosť všetkých návštevníkov vašej záhrady.

Dekoračné sochy

Dekoračné sochy umiestňujeme primárne do svojich domácností – do obývačky, predsiene, alebo do pracovne. Napadlo vám však niekedy, že by ste mohli dekoračné sochy umiestniť aj do záhrady alebo na terasu? Nemyslíme tým sochu keramického trpaslíka, ktorého hviezda slávy už dávno zhasla. Skôr myslíme trendové dekoračné sochy ( vôbec nemusia byť v tvare zvieratka),  ktoré pútajú svojím tvarom, prevedením a farbou, a navyše sú vyrobené z materiálu, ktorý je odolný napríklad aj voči búrkam. Už ste videli našu dekoračnú sochu CALLI? Pôsobí naozaj pútavo a jedinečne.

Dekorácia Calli 70cm
Dekorácia Calli 70cm

Socha Animal

Dekoračná socha ANIMAL je súčasťou dánskeho konceptu a jej jedinečný dizajn si určite rýchlo získa aj vás. Zaujala vás farba a prevedenie? Socha má tvar dinosaura, čo z nej robí naozaj jedinečný doplnok. Okrem toho sa socha skladá  z niekoľkých farieb, ktoré pôsobia navzájom neharmonicky. Môžeme hovoriť o color blockingu – kombinácii zdanlivo neskombinovateľných farieb do jedného celku. Je jedno, kde ho umiestnite – na terasu, alebo v záhrade do trávy – vynikne v akomkoľvek priestore a získa si všetkých, ktorí k vám prídu na návštevu. Najefektnejšie pôsobia sochy dinoasaura vtedy, ak ich umiestnite vedľa seba aspoň dve. Je to pre vás málo bláznivé?

Nástenné dekorácie

Dekoračné sochy nie sú jedinou možnosťou, ktorú pri zariaďovaní záhrady doplnkami máte. V ponuke nájdete aj závesné doplnky do záhrady. Sú ideálnou voľbou v prípade, že chcete ozdobiť svoju terasu ale záhradu, kde máte altánok. Tieto dekorácie totiž musíte zavesiť na stenu. Vyzerajú však výborne najmä na drevených plochách, ktoré oživia a skrášlia. Vytvoria zo všedného materiálu nevšednú súčasťou skvelej párty. Dekoračná závesná socha RANDAL je ideálnou voľbou pre akýkoľvek exteriér. V zime ju navyše môžete umiestniť do interiéru, kde tiež výborne zapadne.

Nástenná dekorácia Randal 70 cm medená
Nástenná dekorácia Randal 70 cm medená

Posedenie s priateľmi, menšia rodinná oslava, párty pri bazéne alebo jednoducho len príjemný večer pri západe slnka po horúcom letnom dni. O čom hovoríme? O modernej záhrade, ktorá je súčasťou čoraz viac rodinných domov. Aby bol ale zážitok z takejto záhrady dokonalý, musí byť dokonalé aj jej vybavenie. Na čo si dávať pozor pri výbere sa dozviete v našom dalšom článku.

Tags : dekoraciedoplnkyletosochyterasazahrala
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response