close
Uncategorized

Ako zariadiť malú obývaciu izbu a ušetriť priestor

dizajnova-3-miestna-sedacka-olliana-230-cm-siva

Chystáte sa zariadzovať malú obývaciu izbu, ale neviete si rady s výberom nábytku? Menší priestor nemusí nutne znamenať obmedzené možnosti. Elegantný a praktický interiér vám pomôže vytvoriť multifunkčný nábytok a šikovné úložné priestory, ktoré ušetria potrebné miesto. Aké kúsky nábytku zvoliť a ako dosiahnuť minimalistického štýlu v interiéri?

Rohové sedačky a dvojsedáky ako praktické aj estetické riešenie Rohové pohovky predstavujú ideálne riešenie pre všetky malé priestory. Dokážu totiž efektívne využiť rohové časti miestnosti, vďaka čomu ušetríte množstvo miesta. Môžete ich umiestniť rôznymi spôsobmi, čím sa prispôsobia konkrétnym potrebám a rozmeru miestnosti. Obvykle navyše poskytujú viac miesta na sedenie v porovnaní s tradičnými pohovkami rovnakej veľkosti.

Dizajnová rohová sedačka Bellona

Skvelou voľbou sú tiež pohovky s úložnými priestormi, kam ľahko schováte prikrývky, vankúše alebo iné predmety. Niektoré rohové sedačky sa dokonca dajú rozložiť a poskytnú tak miesto na spanie vašim hosťom.

Rohová rozkladacia sedačka Pelleas

Môžete si vybrať aj z rohových sedacích súprav s integrovaným stolíkom, ktorý poslúži nielen na odkladanie vecí, ale aj ako podklad pre dekorácie.

Rohová sedačka s integrovaným stolíkom

Ak potrebujete zariadiť skutočne malý priestor, skvelým riešením budú moderné dvojkreslá s držiakmi na nápoje a výklopnou priehradkou na malé občerstvenie.

Dizajnové dvojkreslo Movie tmavosivé

Kompaktné stolíky nielen pre návštevy

Kompaktné konferenčné stolíky vám pomôžu dotvoriť štýlový interiér bez toho, aby vám zbytočne zaberali priestor a skvele sa hodia aj pre návštevy. V prípade potreby ich jednoducho skryjete.

Dizajnový konferenčný stolík Abrina

V ponuke nájdete aj obľúbené konferenčné stolíky s úložným priestorom, kam môžete odložiť napríklad časopisy, knihy alebo diaľkové ovládanie.

Dizajnový konferenčný stolík Lorelei

Zvoliť môžete aj menší set odkladacích stolíkov. Tie sa dajú často v prípade potreby zasunúť pod seba a ušetria vám množstvo miesta v interiéri.

Sada konferenčných stolíkov Factor II Sheesham – čierna

Konferenčné stolíky ponúkajú nespočetné množstvo variant designov, ktoré prekvapia vaše návštevy svojim netradičným riešením. Skvele vyzerajú napríklad malé nevšedne riešené sety konferenčných stolíkov z prírodných materiálov.

Set odkladacích stolíkov Timber mango prírodné – 3 ks

Dobre vám poslúžia aj regály s výklopnou doskou, ktorú je možné využiť ako stolík. V prípade, že práve dosku nepotrebujete, ju stačí jednoducho sklopiť a priestor v miestnosti sa hneď zväčší.

Dizajnový skladací stôl Oakley 70 cm biely

Japonský štýl: Spojenie jednoduchosti s prírodou

Japonský dizajn, ktorému dominuje minimalizmus a funkčnosť, sa vyznačuje praktickým a jednoduchým nábytkom, často z prírodných materiálov, ako je drevo, bambus alebo kameň. Nábytok býva multifunkčný a skladný, pričom sú volené svetlé farby v kontraste čiernej, červenej alebo zlatej a čistej línie tak, aby priestor pôsobil vzdušnejšie.

Dizajnová rohová sedačka Jamiya

Interiéry v Japonsku s obmedzeným priestorom sa nezaobídu bez efektívneho využitia každého centimetra. Tento štýl uprednostňuje kvalitu nad kvantitou, čo z neho robí ideálnu inšpiráciu pre menšie obývacie priestory. Zameriava sa na základné, nevyhnutné prvky a podporuje tak priestrannosť, čistotu aj harmóniu interiéru.

Dizajnový konferenčný stolík Rajesh

Zbavte sa prebytku vecí

Na roztriedenie vecí na potrebné a nevyužívané sa môžete vám pomôžu naše štyri tipy, pomocou ktorých uvoľníte potrebný priestor v obývacej izbe a navyše pomôžete aj tým, ktorí to potrebujú.

Metóda „rok nepoužité“: Ak ste nejakú vec nepoužili dlhšie ako rok, je čas ju vyradiť. Nevyužité kúsky nevyhadzujte, ale predajte ich alebo darujte tým, ktorí ich využijú.
Inteligentné triedenie: Pri upratovaní postupujte systematicky a každej veci priraďte svoje miesto. Predmety, ktoré sa vám do obývacej izby nezmestia, uložte do krabice, schovajte do pivnice alebo darujte.
Metóda škatuliek: Zaobstarajte si plastové alebo papierové krabice či košíčky. Veci, ktoré nevyužívate a zbytočne sa na ne práši, roztrieďte podľa druhov alebo účelu a uložte ich do skríň, poličiek alebo pod posteľ.
Darovanie potrebným: Pomôžte ostatným a darujte nepoužívané veci neziskovým organizáciám. Aktuálne si môžete vybrať aj z množstva zbierok pre osoby zasiahnuté povodňami.