close

Kuchyňa

Jedáleň a kuchyňaKuchyňaObývačky

Návšteva U Našej Zákazníčky III. – Keď Interiéru Vládne Pohoda

Webp.net-resizeimage (6)

Domov je pre každého z nás dôležitým miestom. Počas pandémie koronavírusu sme začali tráviť doma viac času než kedykoľvek predtým. Odrazu už pre nás náš domáci priestor nebol určený len na relaxáciu. Mnohí museli zaradiť pracovné kútiky, ktoré by im pomohli viac sa sústrediť na každodenné pracovné nasadenie. Inšpirácia, ako pracovať s priestorom, bola mimoriadne žiadaná. V našich hlavách sa preto zrodil nápad. Navštívime našich zákazníkov priamo u nich doma a prinesieme vám čerstvú porciu nových nápadov a inšpirácií. Dnes sme sa opäť ocitli na návšteve u našej sympatickej zákazníčky, ktorá dokázala vyčarovať zo svojho domova miesto, kde je možné tráviť svoj voľný i pracovný čas s radosťou.

Obývacia časť u našej zákazníčky, ktorá zvádza k oddychu

Hneď v úvode nás zasiahla pohoda, ktorá dýcha z celého interiéru. Veľkolepá sivá pohovka v kombinácii s masívnou komodou Lorenzo upútajú v obývacej časti hneď na prvý pohľad. Pokoj a pohodlie, ktoré sú prestúpené každým kúskom, priam lákajú k tomu, vyložiť si na chvíľu nohy a relaxovať.

LUXUSNÁ KOMODA LORENZO 160 cm
LUXUSNÁ KOMODA LORENZO 160 cm

Silnou stránkou interiéru je spojenie funkčnej i dizajnovej stránky každého prvku. Taburetka Nara zvádza k pohodlne stráveným chvíľkam a zároveň tvorí dokonale funkčný prvok celého interiéru. Obývacia časť je napokon doplnená dizajnovým regálom Bethany, ktorý skvelo plní úlohu odkladacieho priestoru a zároveň vnáša do obývacej časti zaujímavý podnet svojim tvarom i celkovým prevedení.

DIZAJNOVÁ TABURETKA NARA, TMAVO ZELENÁ
DIZAJNOVÁ TABURETKA NARA, TMAVO ZELENÁ
DIZAJNOVÝ REGÁL BETHANY - SET 2 KUSOV
DIZAJNOVÝ REGÁL BETHANY – SET 2 KUSOV

Pracovný kútik u zákazníčky naplnený produktivitou

Práca doma rozhodne nie je taká jednoduchá, ako sme si pred pandémiou koronavírusu mysleli. Zariadenie pracovného kútika, ktorý vás bude motivovať k plneniu svojich každodenných povinností, je nevyhnutnosťou. Nás nadchol pracovný kútik, ktorý dokázala naša zákazníčka vytvoriť s použitím konzoly Fringe vyrobenej z pravého dubového dreva a stoličky Dominik v odtieni hnedej.

DIZAJNOVÁ KONZOLA FRINGE, 120 CM, DIVÝ DUB a STOLIČKA DOMINIK
DIZAJNOVÁ KONZOLA FRINGE, 120 CM, DIVÝ DUB a STOLIČKA DOMINIK

Celé pracovné zázemie dýcha industriálnym štýlom a zároveň je možné v ňom objaviť naozaj nápaditý kus prírody. Pracovný priestor dokonale zapadol do celého priestoru a s ostatnými kúskami kráča tón v tóne.

Jedálenská sekcia ako stvorená pre spoločné chvíle

Spoločné jedlo sa vždy považovalo za jeden zo základných rituálov. Dnes sa stretávame pri obľúbených delikatesách s priateľmi i rodinou. Vychutnávame si spoločné chvíle a čerpáme novú energiu. Jedálenský stôl Nadida priniesol do interiéru našej zákazníčky nádherný závan tradičného štýlu, ktorý sa odvíja od priestranných tradičných jedálenských stolov. V spojení s dizajnovou stoličkou Brinley vytvárajú celok stvorený pre spoločné trávenie chvíľ pri obľúbenom jedle.

JEDÁLENSKÝ STÔL NADIDA 160 CM DYHOVÉ DOSKY
JEDÁLENSKÝ STÔL NADIDA 160 CM DYHOVÉ DOSKY
JEDÁLENSKÝ STÔL NADIDA 160 CM DYHOVÉ DOSKY
JEDÁLENSKÝ STÔL NADIDA 160 CM DYHOVÉ DOSKY
DIZAJNOVÁ STOLIČKA BRINLEY HNEDÁ KOŽENKA
DIZAJNOVÁ STOLIČKA BRINLEY HNEDÁ KOŽENKA

Interiér našej zákazníčky sme si zamilovali okamžite. Veľmi efektívne zapája všetky prvky, ktoré spolu vytvárajú funkčný dizajn a zároveň estetický zážitok.

Zaujal vás tento článok, tak teda vstúpte do interiéru našich dalších zákazníkov tu.

continue reading
DesignJedáleň a kuchyňaKuchyňa

5 Tém Ako Prípraviť Silvestrovský Večierok U Vás Doma

lets-go-party-message-in-lightbox-royalty-free-image-1574176659

Príprava silvestrovského večierka môže byť stresujúca. Väčšinou nevieme, kde začať. Sme však presvedčení, že najjednoduchší spôsob, ako začať s prípravou večierka, je práve vybrať a pripraviť tému všetkých dekorácií večierka. Chceme vám preto predstaviť päť tematických nápadov na silvestrovské dekorácie, ktoré vám pomôžu pripraviť sa na tohtoročnú silvestrovskú párty. Nechajte sa nimi inšpirovať a zistite, ktorý z týchto tematických nápadov najlepšie vyhovuje vášmu osobnému štýlu.

Vytvorte nečakané prekvapenia
Zdroj: Pom Joy Fun

1. Stavte na klasickú čiernu a zlatú

Nie je nič tradičnejšie ani klasickejšie ako oslava príchodu nového roka v atmosfére čiernej a zlatej farby. Ak chcete, aby aj počas vítania nového roka všetky farby vzájomne ladili, musíte vytvoriť akúsi rovnováhu vo všetkých farebných dekoračných tónoch koncoročnej párty. Príliš veľa čiernej môže nakoniec pôsobiť pochmúrne, zatiaľ čo prebytok zlata môže byť pre vaše oko príliš zdrvujúci. Aby ste sa uistili, či ste dosiahli dokonalú rovnováhu, vyberte jednu farbu, ktorá bude hrať dominantnú úlohu a nechajte druhú farbu, aby len zvýraznila určité prvky.

Stavte na klasickú čiernu a zlatú dekoráciu pre silvestrovský večierok
Zdroj: SMART ARCHITECHTURES

2. Pridajte trochu lesku striebrom

Ak výber zlatej farebnej palety nie je vašou parketou, pouvažujte tento rok nad striebornými odtieňmi. Strieborná je dostatočne silná farba na to, aby pôsobila sama o sebe ako téma alebo k nej môžete pridávať kombinácie iných farieb. Striebornú farbu môžete použiť takmer vo všetkých dekoráciách koncoročného večierka. Nie všetky strieborné farebné prevedenia sú však rovnaké, preto sa ubezpečte, či ste vzájomne skombinovali doplnky, ktoré farebne ladia.

Pridajte trochu lesku striebrom, silvestrovský večierok
Zdroj: Frog Prince Paperie

3. Buďte trendy s ružovo-zlatou

Ružovo-zlatá alebo retro zlatá farba je novinkou tohtoročnej sezóny a spája sa najmä s oslavami, sviatočnými dekoráciami a slávnostným stolovaním. Ak chcete tento rok usporiadať naozajstnú párty, ružovo-zlatá je práve ten spôsob, ako ísť na to. Jednoducho pripravte svoj večierok tak, že nahradíte všetky svoje tradičné silvestrovské dekorácie podobnými verziami v tomto ružovom odtieni a vytvoríte zábavnú a koketnú oslavu, ktorej sa budú určite chcieť už pri pohľade na retro pozvánku všetci zúčastniť.

Buďte trendy s ružovo-zlatou
Zdroj: Pink The Town

4. Silvestrovský večierok nebojte sa priniesť veľa výstrednosti 

Kto hovorí, že silvestrovský večierok musí byť o udržiavaní tradične uznávaných tradícií? Prečo tentoraz nezažiariť v novom roku s výstrednými dekoráciami, alebo aj s nezabudnuteľne rozmarným stolovaním? Ak sa rozhodnete ísť touto cestou, najlepšou voľbou je urobiť nákupy na večierok skôr u malých, nenápadných predajcov ako vo veľkých nákupných hypermarketoch.

Nebojte sa priniesť veľa výstrednosti
Zdroj: SMART ARCHITECHTURES

5. Vytvorte nečakané prekvapenia pomocou námorníckeho štýlu

Ak chcete naozaj zaujať témou, ktorá je nečakaná, ale stále elegantná, popremýšľajte o náhrade svojej obvyklej čiernej silvestrovskej dekorácie za námornícku verziu. S touto tmavomodrou paletou môžete vytvoriť veľmi veľa obľúbených nápadov – od kuchynských námorných skriniek, lampiónov, girlánd až po výrazné stoličky, ktoré môžete skombinovať so zlatou, čím vytvoríte tému večierka, ktorá sa bude určite vymykať zaužívaným tendenciám.

Chcete zaujať a očariť svojich hostí počas vianočnej atmosféry? Prečítajte si rady a tipy ako sa stať perfektným vianočným hostiteľom.

continue reading
Kuchyňa

Ako Správne Upiecť Gaštany V Rúre?

maroni-700267_640

K Vianociam patria gaštany, ako ich však správne upiecť?

Taliansko je najväčším producentom gaštanov v Európe a obzvlášť jeden z najcennejších druhov gaštanov sa pestuje v toskánskom regióne Mugello. Hoci gaštany boli v minulosti známe, ako „jedlo chudobných“ počas zimného sviatočného obdobia patria gaštany ku veľmi lukratívnym pochúťkam.

Gaštany sú v sezóne zhruba od septembra do januára a sú mimoriadne populárne počas sviatkov Vianoc a Nového roka. Ich úžasná nutričná hodnota vzbudzuje v posledných rokoch neuveriteľný záujem.

V talianskom jazyku nájdete pre slovo gaštany dva názvy: castagne (menšie, obyčajnejšie odrody) a marroni (väčšie, cennejšie odrody v tvare srdca).

Každý rok na jeseň najmä tesne pred Vianocami sa na každom námestí v Taliansku objavujú stánky a obchodíky s pečenými gaštanmi a na rohoch ulíc sa predávajú šišky, stánky sú plné pečených pochúťok. Niekedy sa na gaštany strieka červené víno alebo dokonca ešte niečo lepšie – grappa! Ide o pálenku talianskeho pôvodu z vína alebo z matoliny, ktorej obsah alkoholu sa pohybuje medzi 37,5 až 60 %. Festival jedla Sagre, ktorý sa koná v celom Taliansku v októbri, nie je o ničom inom, ako o gaštanoch. Niektorí tvrdia, že najlepší spôsob pečenia gaštanov je na horúcom uhlí, buď v krbe alebo vo vonkajšej pekárni. No ak to však z praktického hľadiska nie je možné, Taliani ich pečú na plynovom sporáku v obyčajnej železnej panvici s perforovaným dnom tak, aby sa plamene gaštanov dotýkali. Pečením gaštanov sa vytvára jemná a mierne sladkú príchuť, čím sa zároveň mení aj ich konzistencia – je mäkšia a podobná zemiakom. Ak nemáte špeciálnu panvicu na pečenie gaštanov alebo plynový horák, nezúfajte. Na pečenie v rúre nie je potrebné žiadne špeciálne vybavenie.

Zdroj: foodabovegold/ Gaštany
Zdroj: foodabovegold

Nasledovný recept vám prezradí, ako si s pečením gaštanov jednoducho poradíte doma aj sami. 

Celková príprava: 20 minút

Pečenie: 15 minút

Množstvo: 1 dávka (2 porcie)

Prísady: 230 g gaštanov (nelúpané, nepražené)

Postup prípravy:

Rúru predhrejte na 220°C.

Pomocou ostrého noža urobte rez v tvare X na okrúhlej strane každého gaštanu, aby ste pri ich zohrievaní zamedzili otvoreniu.

Položte ich na pekáč alebo na plech na pečenie.

Vložte gaštany do rúry a pečte ich, až kým sa koža z rezov neodlupuje a, kým nezmäknú ako orechy (to, ako dlho ich budete piecť záleží od gaštanov, ale minimálne 15 až 20 minút).

Gaštany, Zdroj: thehealthychef
Zdroj: thehealthychef

Vyberte orechy z rúry, zabaľte ich do starého uteráka a silno ich stlačte. Mali by praskať – a nechajte ich niekoľko minút postáť.

Potom gaštany olúpte a môžete ich zjesť! Výborne sa hodia ku fľaši vína. Pečené gaštany si môžete vychutnať samostatne, ako sviatočné zimné občerstvenie alebo v rámci večere, kde sú gaštany zvyčajne súčasťou plniek v moriakoch, alebo inej hydine. Hodia sa aj ku pečenej kapuste, sekanej alebo, aj ako prísada do koláčov, alebo iných dezertov.

Tip na záver: Pri výbere gaštanov hľadajte tie najväčšie, so svetlými škrupinami. Pred pečením nezabudnite vytvoriť rez v gaštanoch v tvare X, aby ste zmiernili tlak počas pečenia. To vám pomôže aj pri lúpaní gaštanov po pražení.

Zdroj: happyfoodstube
Zdroj: happyfoodstube

Ako pripraviť ten najkrajší vianočný jedálenský stôl? Aj váš vianočný stôl môže vyzerať aj z magazínu o bývaní.

continue reading