close
Kuchyňa

5 šikovných tipov na úložné miesta v kuchyni

modern-stylish-scandinavian-kitchen-interior-with-kitchen-accessories-bright-white-kitc

Kuchyňa patrí medzi medzi obľúbené miestnosti v každej domácnosti. Od rána do večera je v nej čulý ruch. Ako docieliť, aby pôsobila usporiadane a zároveň moderne? S našimi praktickými tipmi to dosiahnete raz-dva. 

Nech je váš dom alebo byt akokoľvek veľký, úložné priestory v kuchyni sa rýchlo zaplnia. Mať nejaké navyše v barovej skrinke alebo komode padne vždy vhod.

Poznáte aj vy tu beznádej, ak potrebujete niečo rýchlo nájsť, ale zrazu to nie je v žiadnej skrinke, zásuvke ani na poličke? Vtedy je čas na dôkladnú inventúru.

drevená komoda do kuchyne
Páči sa vám DIZAJNOVÁ KOMODA SANTUZZA?

Komoda do kuchyne s miestom navyše 

Vytiahnite a prejdite si všetko vybavenie, ktoré je uložené v kuchynskej linke. Veci, ktoré máte vo viacerých prevedeniach alebo ich nepoužívate si odložte bokom a darujte ich niekomu.

Tie, ktoré sú už veľmi opotrebované, nefunkčné alebo rozbité vyhoďte. Buďte naozaj nekompromisní, pretože vaším hlavným cieľom je získať úložný priestor navyše. Uložte si všetko do prehľadných organizérov, sklenených nádob a využiť môžete aj závesné háčiky.

Odporúčame, aby ste si kuchynské potreby rozdelili do skupín podľa typu použitia. Napríklad málo používaný riad, misy, tanierové súpravy, utierky či servítky môžete uložiť do kuchynskej komody.

Užitočný kus nábytku prináša nesmierne bohatý úložný priestor, v ktorom si každá vec nájde svoje miesto. Vrchná odkladacia plocha komody do kuchyne poslúži napríklad na kvety, fotografie a iné doplnky.

Nezabúdajte na to, že na kuchynskú linky nepatria žiadne doklady, pošta ani letáky. Náš tip – vyčleňte si na administratívu samostatný šuplík v kuchynskej komode.

Barová skrinka = doplnok modernej kuchyne 

Vínovým fľašiam a destilátom nájdite miesto v štýlovej barovej skrinke. Zároveň do nej môžete uložiť aj poháre či poháriky na vodu, džús, limonádu, víno, pivo alebo whiskey.
Ak sa rozhodnete pre barovú skrinku so zásuvkami a policami, môžete do nej umiestniť aj drobný riad, ale napríklad aj knihy či časopisy.

dizajnová drevená skrinka
Zaujala vás DIZAJNOVÁ BAROVÁ SKRINKA EISLEY?

 

Nelámte si hlavu ani s jej umiestnením. Barová skrinka sa hodí nielen do kuchyne, ale aj jedálne alebo obývačky.

Naučte sa s našimi tipmi lepšie využívať priestor. Predpokladom pre perfektnú kuchyňu je nepochybne poriadok a dokonalá usporiadanosť.

Každý kus nábytku v nej musí mať svoje čestné miesto a nezabúdajte na to, že čas, ktorý ušetríte pri obtiažnom hľadaní a upratovaní, môžete venovať príprave chutných jedál.

Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response