close
Spálne

5 kľúčových prvkov pre dokonalú boho spálňu

woman-enjoying-reading-stylish-room

Duša bohéma sa nerada obmedzuje a často pôsobí priam až bláznivo. Túžite po kreativite, rôznorodosti a odvážnych kombináciách v spálni aj vy? Inšpirujte sa našimi radami a tipmi.

Viete, kde vznikol štýl boho? Vo Francúzsku a je spojený s bohémskym životom básnikov, ale aj umelcov. V súčasnosti odkazuje na miešanie kultúr, farieb, materiálov a netradičných prvkov. Zaujímavosťou je, že pri zariaďovaní v tomto duchu neexistujú takmer žiadne pravidlá. Môžete si smelo „uletieť“ a pri výbere nábytku či doplnkov sa naozaj odviazať.

Kvalitná manželská posteľ

Niet nad kvalitnú manželskú posteľ, ktorá bude synonymom vytúženej pohodlnosti. Pri výbere nepodceňujte jej materiál, čalúnenie, rošt a samozrejme matrac. Pri boho štýle si prídu na svoje páry túžiace po veľkej manželskej posteli z dreva, ale aj takí, ktorým vyhovuje vysoká posteľ s nádychom jemnej extravagancie.

Drevené manželské postele sú pevné, stabilné a patria dokonca medzi najobľúbenejšie. Pri výbere dbajte hlavne na to, akú má posteľ životnosť, odolnosť, celkovú pevnosť a nosnosť. Na záver je vhodné zvážiť aj to, aké vysoké čelo bude pre vás ideálne.

 

Boho drevená manželská posteľ
BOHO DREVENÁ POSTEĽ SHAYLA – Estilofina

Bohémsky koberec

Niektorí nedajú na koberce dopustiť, iní zastávajú názor, že sú to zbytočné lapače prachu. Tak či onak, pri boho štýle sú samozrejmosťou. Hodia sa do každého priestoru, kde prevládajú farby a vzory. Vybrať si môžete vinylový alebo z prírodných materiálov, ktorý zdobia výrazné ornamenty, strapce alebo tlmené farby.

Pri zariaďovaní spálne jeden koberec nestačí, nebojte sa vrstvenia. Zaujímavosťou je, že svetu boho kobercov kraľujú nepravidelné a oblé tvary. Čo sa týka farieb, stavte na jasnejšie odtiene, ako sú napríklad cviklová, limetková, žltá či terakotová.

Šialené kombinácie vzorov a textúr

Kameň, koža a drevo, všetko s odkazom na prírodu je vítané. Miešanie nového, starožitného a vintage kúskov môže znieť síce nevkusne, ale opak je pravdou. Všetko s mierou a citom pre detail bude vo finále vyzerať ohromujúco.

Nezabúdajte ani na kvety, živé alebo sušené. Nielen v spálni, ale miesto im určite nájdete aj v obývacej izbe, chodbe, pracovni alebo kuchyni.

Béžový boho koberec so strapcami
BOHO KOBEREC PAHANA – Estilofina

Dominantné  farby

Jednoduché dekorácie a doplnky dokážu interiér vyladiť. Vázy, svietniky, kvetináče, prehozy a vankúše dotvoria tú pravú atmosféru.

Teplé a metalické odtiene môžete doplniť o kontrastné farby, ako je oranžová, zelená alebo modrá.

Ste nespútaná duša s množstvom nápadov a odvahy? Smelo do toho. Nepoľavujte zo svojich nárokov a vyberte si to pravé v boho štýle, ktorý len tak nevyjde z módy.

 

Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response