close
Jedáleň a kuchyňaObývačky

3 dizajnové prvky, ktoré nikdy nevyjdú z módy

adam-winger-t4oVP2xFMJ8-unsplash

Chcete si zariadiť svoj byt alebo dom v útulnom a dizajnovom štýle? Poradíme vám, ako na to. Občas stačí investovať do drobností a váš interiér doslova „ožije“.

Časom sa nám niektoré miestnosti v domácnosti môžu zdať fádne a radi by sme im dopriali niečo nové. Ak nezaberie ani presun nábytku či zmena záclon, vtedy je čas siahnuť po dizajnových prvkoch, ktoré nikdy nevyjdú z módu. Medzi ne patrí stolná lampa, konferenčný stolík a samozrejme, koberec.

Užitočný konferenčný stolík 

Viete, kto je kráľom obývacej izby? Áno, je to konferenčný stolík. A niet sa čomu čudovať, dotvára ten správny šmrnc celej miestnosti, a ako bonus jeho využitie je naozaj všestranné.

Konferenčný stolík slúži ako miesto na odkladanie všetkých drobnosti, ktoré zavadzajú a prináša aj úložný priestor na knihy alebo časopisy, ale takisto plní aj dekoračnú funkciu. Nájdete ho v rôznych tvaroch – oválne, okrúhle, rohové, v tvare kocky, obdĺžnika a za zmienku stoja aj atypické tvary.

Nebojte sa ani pestrých farieb a kombinácie rôznych materiálov. Možno práve taký odvážny kúsok vašej obývačke pristane. Dopriať si môžete aj vrchol dizajnu v podobe prírodného materiálu a dreveného konferenčného stolíka. Okrem dreva sa zamerajte aj na kov, prípadne kombináciu oboch.

zlatý mramorový konferenčný stolík
MRAMOROVÝ KONFERENČNÝ STOLÍK LATRISHA BIELO-ZLATÝ

Útulná miestnosť vďaka kobercu 

Ak ste stále odkladali výmenu alebo kúpu nového koberca, teraz je ten správny čas. V roku 2023 sú trendom svieže a odvážne kombinácie farieb a asymetrické strihy. Na dotyk príjemný a farebne svieži koberec dokáže každú miestnosť zútulniť.

Trendom, ktorý je späť sú koberce s dlhým vlasom. Uprednostniť môžete prírodné vlákna, ale aj vlnu, jutu alebo sisal.

Dovolené je aj miešanie farieb a textúr, ktorými vytvoríte zaujímavý priestor. Nebojte sa ani vrstvenia a vymedzovania priestoru, napríklad medzi obývačkou a jedálňou.

Dizajnový koberec sa hodí do akéhokoľvek štýlu, či už ide o minimalistický, boho, vidiecky alebo do obývačky, ktorá dýcha históriou.

okrúhly jutový koberec
JUTOVÝ OKRÚHLY KOBEREC KAITLIN

 

Stolná lampa do každej miestnosti

Na atmosfére záleží a stolné lampy ju dokážu dokonale vytvoriť. Dodajú viac svetla tam, kde ho potrebujete a sú neoddeliteľnou súčasťou stolov, poličiek, skriniek alebo regálov.

Okrem funkčnosti a dizajnu vytvárajú príjemne harmonický obraz miestnosti nielen v obývačke, ale aj pracovni či detskej izbe.  Ak patríte k tým ľuďom, ktorí si večer pred spaním radi prečítajú dobrú knihu alebo časopis, určite by stolná lampa nemala chýbať ani v spálni.  Dokáže byť skvelým pomocníkom, vďaka ktorému si nepokazíte oči a navyše, ak si správne vyberiete, môže byť aj skvelým dizajnovým doplnkom vo vašom interiéri.

 

zlato-čierna stolová lampa
ČIERNO-ZLATÁ DIZAJNOVÁ STOLOVÁ LAMPA AAMIRA

Nebojte sa experimentovať a zvoliť originálny, luxusný, moderný či extravagantný štýl. Ak ste však zástancami klasiky, ktorá sa hodí do akéhokoľvek prostredia a bude vás sprevádzať dlhé roky, stavte na nestarnúcu klasiku.

Prineste svojmu interiéru zmenu, ktorá vás iba tak neomrzí.  S našimi troma dizajnovými prvkami môžete zmeniť harmóniu celej miestnosti a dodať jej tie správne farby či pohodlie.