close

Upratovanie

Upratovanie

S Glycerínom K Dokonalému Lesku Nábytku: Zbavte sa prachu

Prach náš večný nepriateľ Estilofina

Pri starostlivosti o nábytok je dôležité zabezpečiť dôkladné čistenie od prachu. Zbaviť sa prachu a udržať nábytok čistým môže byť náročným úkonom, ale s dobrým pomocníkom to môže byť oveľa jednoduchšie. Jedným z takýchto pomocníkov je glycerín.

Prach náš večný nepriateľ

Glycerín je veľmi účinný pri čistení nábytku od prachu. Stačí naniesť trochu glycerínu na handričku a jemne pretrieť povrch nábytku. Glycerín odstraňuje prach a zároveň chráni nábytok pred poškriabaním. Je to skvelý spôsob, ako udržať váš nábytok v dobrom stave a zároveň mu vrátiť lesk. Pri čistení nábytku je dôležité pracovať opatrne a používať jemné handričky, aby ste nezanechali škvrny na povrchu. Glycerín je vynikajúci pre citlivý nábytok, pretože je neškodný a zanecháva vynikajúci výsledok.

S Glycerínom K Dokonalému Lesku Nábytku: Zbavte sa prachu
S Glycerínom K Dokonalému Lesku Nábytku: Zbavte sa prachu

Okrem glycerínu je tiež dôležité pamätať na niekoľko iných vecí pri starostlivosti o nábytok. Pravidelné pranie handričiek, ktoré používate na čistenie, je nevyhnutné, aby ste sa zbavili nánosov prachu. Tiež je dobré nábytok pravidelne vysávať a odfúkať prach z ťažko dostupných miest.

Ak chcete mať nábytok v skvelej kondícii a zbaviť sa prachu, nezabudnite na tieto jednoduché kroky starostlivosti. S glycerínom a správnymi postupmi je starostlivosť o nábytok jednoduchšia a výsledok bude viditeľný. Overte túto metódu sami a váš nábytok bude lesklejší a čistejší ako kedykoľvek predtým.

Drevený stôl Estilofina a starostlivosť
Drevený stôl a starostlivosť

Nepodceňujte výhody starostlivosti o nábytok a pravidelného čistenia od prachu. Vďaka týmto jednoduchým krokom udržíte váš nábytok v dobrom stave a predĺžite jeho životnosť. Takže nečakajte a vyskúšajte glycerín ako dobrého pomocníka pri čistení nábytku od prachu. Vaše nábytkové kúsky vám za to poďakujú.

Prírodné materiály v modernom nábytku sú čoraz viac obľúbené a vyhľadávané. V dnešnej dobe, kedy je udržateľnosť a príroda na vzostupe, ľudia sa viac sústredia na využívanie materiálov priateľských k životnému prostrediu. Prírodné materiály ponúkajú viacero výhod a prispievajú k príjemnejšiemu a zdravému životnému štýlu. Viac na túto tému sa dozviete  v našom ďalšom článku tu.

continue reading
Upratovanie

6 tipov ako podporiť duševnú pohodu v domácnosti

luxusne-relaxacne-kreslo-nana-2c-svetlo-ruzove-1

Nachádzame sa v období, kedy doma trávime väčšinu svojho času. S touto situáciou súvisí i narastajúce množstvo otázok, ako si zachovať duševnú pohodu a zdravie. Odkiaľ by sme mali začať, ak nie od organizácie našej domácnosti? V dnešnom článku Vám prinesieme 6 praktických tipov, ktoré Vám ukážu, ako postupovať pri zariaďovaní domácnosti tak, aby ste sa cítili príjemne, pohodlne a najmä zachovali pokoj pre svoju myseľ i telo.

1. Obklopte sa prírodnými materiálmi

Iste ste si všimli, že v prírode sa jednoducho cítime pokojnejšie. Máme možnosť načerpať viac energie, cítime pokoj plynúci zo stromov a každej živej čiastočky. Prečo nevyužiť silu prírody i u nás doma? Zaraďte prírodné materiály, ako je drevo či kameň. Okrem skvelej energie prinesú i nádhernú štruktúru. Rovnako stavte na prírodné materiály v oblasti textilu. Bavlna a vlna patria medzi najobľúbenejšie voľby. Počas bežných dní sa snažte mať závesy odtiahnuté – získate tak maximum prirodzeného svetla, ktoré je nevyhnutné pre správnu duševnú pohodu. Splynutie s prírodou vytvára dokonalú duševnú pohodu.

Konferenčný stolík Santana masív
Konferenčný stolík Santana masív

2. Izbové rastliny sú stávkou na istotu

Náš druhý tip veľmi úzko súvisí s bodom jedna. Prírodu môžete do svojej domácnosti dostať i pomocou izbových rastlín. A viete, aká je ich obrovská výhoda? Mnohé z nich (napríklad lopatkovec, aloe vera, ľalie a ďalšie) pomáhajú odstraňovať z ovzdušia chemické látky, ktoré vznikajú našou bežnou činnosťou alebo sa uvoľňujú z nábytku. Zelená farba izbových rastlín je od počiatkov považovaná za upokojujúcu a navyše Vám starostlivosť o ne môže priniesť novú formu trávenia voľného času.

Dizajnové kreslo Nimbus šedé
Dizajnové kreslo Nimbus šedé

3. Nezanedbajte výber správnych farieb

Nesnažte sa pri zariaďovaní Vašej domácnosti dodržať módne trendy a dbajte predovšetkým na to, aby celkové zariadenie vyhovovalo Vám. Už dávno vieme, že farby nášho okolia nás mimoriadne ovplyvňujú. Svetlé farby pôsobia vzdušne a uvoľnene, sú vhodné predovšetkým pre malé priestory, ktoré pomôžu opticky zväčšiť. Na druhej strane, tmavé farby pôsobia domácky, príjemne a sofistikovane. Voľte farby a odtiene, ktoré Vám pomôžu cítiť sa príjemne a doma. Na škodu nie je ani voľba tapiet, ktoré predstavujú prírodné vzory v príjemných farbách. V mnohých prípadoch módne trendy, s ktorými nie sme stotožnení, majú katastrofálny dopad na našu duševnú pohodu.

4. Správne osvetlenie podporuje duševnú pohodu

Svetlo riadi celý náš denný cyklus a podpisuje sa i na našich náladách. Ak si chcete zlepšiť náladu, stavte na príjemné osvetlenie. Teplé svetlo voľte predovšetkým do obývačky, pretože umožňuje navodiť pocit pohodlia. Naopak studené svetlo nás udržuje v strehu, a preto je vhodným kandidátom predovšetkým do pracovne. Zabudnúť nesmieme ani na sviečky, ktoré pomáhajú rovnako dotvoriť domácu atmosféru a podľa mnohých výskumov skvelo navodzujú pocit uvoľnenia. Zvážiť môžete i voľbu stmievačov, ktoré sú skvelým produktom najmä do spálne, pretože umožňujú zlepšiť kvalitu spánku.

Závesné svietidlo Shadow 100 cm hnedé - duševná pohoda
Závesné svietidlo Shadow 100 cm hnedé

5. Ovály a relax

Hladké línie a ostré hrany sa stali populárnymi prvkami v modernom bytovom dizajne. Je však dokázané, že oválne kúsky nábytku dokážu celé prostredie zmeniť a umožňujú nám cítiť sa príjemne. Nemusíte automaticky investovať do nového zariadenia domácnosti. Skvelú prácu dokáže odviesť i oválne zrkadlo zavesené v kúpeľni alebo malej obývačke, ktorú navyše opticky zväčší. Skvelým kandidátom je i oválny konferenčný alebo nočný stolík. Možností, ako priniesť do svojej domácnosti ovály, je celá rada.

Odkladací stolík Desmond
Odkladací stolík Desmond

6. Neporiadok zakázaný

Často máme vo zvyku zľahčovať neporiadok a nazývať ho organizovaným chaosom. Nie vždy sme však k sebe úprimní a neporiadok je jednoducho v mnohých prípadoch len neporiadok. Snažte sa mu vyhnúť a investujte svoj čas do upratovania. Vedci zistili, že neporiadok nám znemožňuje spracovať informácie a sústrediť sa. Znemožňuje navodenie duševnej pohody. Reorganizácia a upratovanie nám rovnako dáva možnosť skvelej vnútornej očisty. Množstvo zaujímavých kúskov, ktoré Vám pomôžu pri zariaďovaní nájdete na stránkach obchodu s nábytkom, značky Estilofina.

Home office – ako udržiavať duševnú pohodu aj počas práce z domu? 

continue reading
Upratovanie

10 Spôsobov Ako Uskladniť Vianočné Dekorácie Po Skončení Sviatkov

vianocne ozdoby

Vianočné obdobie je jedným z najzábavnejších a najkrajších ročných období. Stretávame sa s priateľmi a rodinou, spoločne stolujeme, dávame si dary a všetci cítime vo vzduchu akúsi príjemnú atmosféru. Keď však nastane čas zabaliť vianočný stromček, zložiť ozdoby a rozmotať svetlá, môže to byť trochu smutné – a trochu zdrvujúce. Po zaneprázdnených sviatkoch sa pozeráte na veľké množstvo prác, vďaka ktorým sa váš dom vráti do normálu. Našťastie týchto pár trikov, ako uložiť vianočné dekorácie po skončení sviatočného obdobia, vám tieto starosti trošku uľahčia.

Namiesto toho, aby ste veci len tak hádzali späť do škatúľ, použite nasledovné triky. Kľúčom týchto trikov je naučiť sa úhľadne baliť. Tak sa vám žiadne ozdoby nerozbijú a nijaké žiarovky nestratia. Balenie, ktoré šetrí čas aj priestor, sa vďaka naším trikom stane pre vás hračkou.

 Ako Uskladniť Vianočné Dekorácie

Stavte na organizáciuTu sú dva tipy, ktoré vám pomôžu uložiť všetky drobnosti logickým spôsobom. Tým sa stane pre vás príprava dekorácií v budúcom roku jednoducho potešením a zábavou.

  • Keď veci úhľadne a starostlivo zabalíte, pripravte sa na to, že budúci rok bude na prípravy oveľa jednoduchší. Namiesto toho, aby ste veci len tak náhodne hádzali do škatúľ, najprv každú z nich označte (napr. škatuľu s názvom „Obývacia izba“ naplňte všetkými dekoráciami, ktoré používate v obývacej izbe). Môžete tiež umiestniť jednotlivé štítky na položky, ktorých máte viac (napr. „girlanda na luster“ alebo „obal na veniec“). S týmito trikmi nájdete potrebné dekorácie počas budúcich sviatkov veľmi jednoducho a rýchlo.
  • Keď kupujete nové reťazce svetiel, napíšte si poznámku napríklad o tom, kde ste ich kúpili (aby ste vedeli aj napríklad to, kam treba ísť kúpiť náhradné žiarovky). Keď budete chcieť potom po skončení sviatkov káble so svetielkami uskladniť, zabaľte ich do kartónových rúrok vystlaných papierovými utierkami. V pere vyrežte štrbinu, aby sa vám zástrčka neposúvala, ale zostala tak na svojom mieste. To vám umožní úhľadne zabaliť celý kábel a získate tak jednoduchý prístup k informáciám, ktoré ste si napísali. Do stredu trubice môžete vložiť aj náhradné žiarovky.

Recyklovaním znížite odpad

Počas Vianoc sa tvorí veľké množstvo odpadu. Vďaka týmto tipom však môžete odpad využiť vo svoj prospech.

  • Skartujte starý baliaci papier, vrátane náhodných kúskov, ktoré zostali po balení darčekov s netypickým tvarom. Tento zvyšný papier môžete ihneď využiť pri balení krehkých predmetov do škatúľ.
  • Vždy sa snažte, aby všetky vaše ozdoby mali svoj obal. Je to ideálny spôsob, ako ich uložiť, aby sa nerozbili. Ak ste však už všetky obaly na dekorácie povyhadzovali, máte pár možností. Na uloženie menších ozdôb použite nepotrebné kartónové prepravky na vajcia. Väčšie ozdoby môžete uschovať tak, že použijete kartónové obaly z nápojov. Ozdoby uložte tak, aby bola v každom obale jedna ozdoba. Jeden obal bude slúžiť ako spodná časť obalu a druhý obal bude slúžiť ako veko. Plastové prepravné obaly môžu byť rovnako užitočné, ak ich potiahnete troškou zvyšného toaletného papiera.
  • Girlandy a malé vianočné ozdoby uložte do starých nádob na tenisové loptičky.
vianočné dekorácie a uskladnenie
Zdroj: Make Life Lovely

Minimalizujte účinky vlhkosti

Existuje dôvod, prečo vyčleniť pre sviatočné dekorácie dostatok úložného priestoru. Veľkú časť vašich dekorácií tvorí aj vzácny zdedený majetok, či spomienkové predmety alebo aj ručne vyrobené predmety. Tu je niekoľko spôsobov, ako ich chrániť.

  • Skladujete svoje dekorácie v suteréne? Ak áno, nezabudnite ich chrániť pred škodlivými účinkami vlhkosti. Zabaľte ich do plastových nádob, aby boli suché.
  • Vložte domáce ozdoby z potravín (ako napríklad hviezdičky z cestovín) do papierových obalov, aby ste ich udržali v lepšom stave a zabránili ich rozkladu. Všetko uložte do uzatvárateľných plastových dóz, aby ste ich ochránili pred škodcami, ktorí by ich chceli ochutnať.
Zdroj: Pixabay, Vianočný stromček
Zdroj: Pixabay, Vianočný stromček

Vianočné dekorácie – dodajte im sviežosť a voľnosť 

Koľko času venujete zvyšných jedenásť mesiacov v roku prekladaniu ozdôb? Tu je niekoľko tipov, ako uskladniť sviatočné dekorácie, ktoré vám pomôžu uvoľniť aj pár štvorcových metrov.

  • Čerstvé dekorácie – ako girlandy, borovicové šišky alebo lesné plody – dodávajú každému priestoru sviatočnú atmosféru, ale na konci sezóny ich treba bez výčitiek vyhodiť do koša. Nie je predsa vo vašej moci poradiť si s ich zápachom!
  • Už vás nebaví skladať baliaci papier? Na jeho uloženie použite plastové vrecko na odev. Cez vrch prevlečte háčik, aby ste ho mohli ľahko zavesiť a presúvať, ak by náhodou zavadzal.
  • Podobne aj vence si zachovajú lepší tvar, ak budú visieť zvisle a zaberú tak oveľa menej miesta. Stuhu venca uviažte na háčik. V spodnej časti vrecka na odpadky vyrežte otvor a prevlečte háčik, aby ste veniec ochránili pred prachom.
Zdroj: Pixabay, Vianočná dekorácia
Zdroj: Pixabay, Vianočná dekorácia

Prajeme vám veľa šťastia pri odkladaní dekorácií po skončení sviatkov! Dúfame, že tieto tipy, ako uskladniť sviatočné dekorácie, vám uľahčia život a na začiatku každej vianočnej sezóny ušetria veľa času.

V našom dalšom článku sa dočítate ako prakticky a štýlovo zariadiť oddychovú miestnosť.

continue reading