close
Obývačky

5 kľúčových prvkov rustikálneho štýlu a ako ich aplikovať do vašej obývačky

background-zoom-calls-with-cozy-living-room

Plánujete svojej obývačke dodať nový šmrnc, ale neviete, aký zvoliť štýl? Dajte šancu rustikálnemu vzhľadu a prírodným prvkom. Zachovalé trámy, odhalené tehlové steny a zmes kameňa, dreva alebo kovu vás ohúria.

Rustikálny štýl bývania je populárny vďaka prirodzenosti, klasickým motívom, ale aj vidieckej kultúre. Ak staviate dom alebo rekonštruujete, nechajte vyniknúť odkryté trámy, nebojte sa využívať recyklované drevo, tehly a betón. Síce sa vám to môže zdať spočiatku obnažené a výrazne, no vo finále v kombinácii s rustikálnym nábytkom to bude dokonalé.

Rustikálny konferenčný stôl zaujme 

Medzi kľúčové prvky pri zariaďovaní obývacej izby patrí konferenčný stôl. Pri vstupe do miestnosti by mal zaujať, jemne vyraziť dych a zbierať komplimenty.

Rustikálne konferenčné stolíky z masívneho dreva sú dizajnérskym skvostom. Charakterizujú ich výrazne zakrivené alebo robustné nohy, prirodzená kresba dreva a extravagantný až retro dizajn. Siahnuť môžete po mangovom, dubovom alebo sheesham dreve.

Drevený rustikálny stolík z masívu
Zaujal vás RUSTIKÁLNY KONFERENČNÝ STOLÍK DUST ANTIQUE?

Buďte odvážni a nebojte sa rustikálnych konferenčných stolíkov s hranatými alebo okrúhlymi tvarmi dosiek. Dopriať si môžete aj vrchol dizajnu v podobe prírodného dreva s úložným priestorom a tenkými vlásenkovými nohami z čierneho kovu.

Užitočná rustikálna komoda 

Ak túžite po kuse nábytku, ktorý s vaším interiérom spraví divy, jednoznačne siahnite po rustikálnej komode. Masív, ako jeden z hlavných prvkov prírodného štýlu, je ľahko kombinovateľný a dokáže miestnosti dodať tú pravú rustikálnu atmosféru.

Rustikálna komoda v obývacej izbe poslúži na odkladanie pohárov, porcelánu a iných užitočných vecí alebo drobností. Umiestniť ju však môžete napríklad aj do spálne, hosťovskej izby alebo jedálne.

Rustikálna komoda z dreva
Zaujala vás RUSTIKÁLNA DIZAJNOVÁ KOMODA RODNEY?

Prírodné detaily a dekorácie 

Pre dokonalý pocit útulnosti nezabudnite vniesť do svojho interiéru prvok jemnosti. Na to sú ako stvorené prírodné materiály, napríklad bavlna, ľan, konope, sisal, koža alebo juta. Na detailoch predsa záleží a spolu s vankúšmi, prikrývkami, závesmi a kobercami to bude dokonale ladiť.

Skvelý dizajn môžete dočarovať rustikálnymi dekoráciami a doplnkami s prvkami dreva, kovu alebo skla. Nebojte sa ani odvážneho semišu alebo kože.

béžový boho rustikálny koberec
Zaujal vás BÉŽOVÝ RUSTIKÁLNY KOBEREC ARABELLA?

Priestory laďte do neutrálnych a tlmených farieb, ktoré upokojujú zmysly. Biele steny sú klasikou, ktorá bude vždy trendy a v kombinácií s odhalenými tehlami, kameňom alebo drevom vytvára spojenie s prírodou.

Či už sa rozhodnete pre rustikálnu komodu alebo konferenčný stôl, určite svoju voľbu neoľutujte. Úložného priestoru predsa nikdy nie je dosť a ak predstavuje ešte aj dizajnový kúsok, váš byt alebo dom dostane ten pravý rustikálny nádych.