close
Obývačky

Gril, klenot vašej záhradnej terasy

Young men roasting barbecue on grill in cottage countryside.

Grilovacia sezóna je tu, no vaša záhradná terasa stále zíva prázdnotou? Poradíme vám, ako zaplniť a vybrať ten správny gril pre výnimočné večery.

K letu neodmysliteľne patrí chutné jedlo a príjemné posedenie s rodinou alebo priateľmi. Túžite spraviť z bežnej grilovačky skvelý zážitok? Staviť by ste mali na moderný záhradný gril a nezabúdajte ani na pohodlné posedenie.

Pri výbere by ste mali hlavne zvážiť to, kde a ako často budete gril majster alebo majsterka.  Frekvencia používania je naozaj dôležitá. Pýtate sa, prečo? Ak budete napríklad grilovať 10x ročne vystačíte si s menším grilom. V prípade, že je grilovanie vašou vášňou a plánujete sa venovať príprave chutných jedál častejšie, oplatí sa investovať do kvalitnejšieho záhradného grilu.

Ďalšou dôležitou vecou, na ktorú by ste mali myslieť je zdroj tepla, či preferujete drevo, uhlie, plyn alebo elektrinu.

Zaujalo vás OHNISKO S GRILOM QUADRUM?

Obľúbená klasika – záhradný gril na drevo  

Záhradný gril na drevo je u viacerých ľudí voľbou číslo jedna. A niet sa čomu čudovať, je to klasika, ktorou nikdy nič nepokazíte. Profesionálne záhradné ohnisko s grilom si obľúbia všetci grilmajstri.

Moderný dizajn sa stane skutočným klenotom každej terasy. Môže slúžiť aj ako zdroj tepla počas chladných večerov alebo ako prírodné osvetlenie záhrady. Záhradné grily sú v súčasnosti vyrábané vo veľmi vysokej kvalite s odolným roštom a ohniskom, vďaka ktorým bude príprava jedál naozaj jednoduchá a rýchla.

Záhradné stoly a stoličky  

Dôležitou súčasťou peknej terasy je záhradný stôl. Ak dávate prednosť modernému dizajnu siahnite po rozťahovacích, okrúhlych alebo záhradných stoloch so zakrivenými líniami a odkladacím úložným priestorom.

záhradné závesné kreslo
Zaujalo vás  KRÉMOVÉ DIZAJNOVÉ ZÁVESNÉ KRESLO JAINNA?

Niet nad pohodlnú stoličku, z ktorej sa nechce vstať. Obzvlášť tie pri záhradnom stole by mali byť komfortné a podľa vkusu. Nie je žiadnym tajomstvom, že správne sedenie je polovica úspechu. Nikto sa predsa nechce usadiť do nízkej, kývajúcej a tvrdej záhradnej stoličky. Či už dávate prednosť modernému kovovému či plastovému alebo drevenému prevedeniu, nebojte sa pestrých farieb a nepoznaných materiálov.

záhradný stôl na terasu
Páči sa vám DIZAJNOVÝ ZÁHRADNÝ STÔL GAZELLE?

Nezabúdajte ani na trendy, ktoré letia. Pre rok 2023 sú to výrazné záhradné stoličky s výraznými lakťovými opierkami. Ozdobia každý priestor a ako bonus, nezvyčajný dizajn je ľahko kombinovateľný s akýmkoľvek záhradným štýlom.

Už sa vidíte, ako sedíte za štýlovým záhradným stolom a pochutnávate si na výbornom jedle z grilu? Premeňte svoju starú terasu na novú s našimi užitočnými radami.

Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response