close
Spálne

Farby a spánkové návyky: ako vytvoriť harmonickú spálňu

Fireplace in boho bedroom interior

Niet nad kvalitný spánok a zaslúžený odpočinok. Ako si ho však dopriať každý deň? Postačí vám na to dokonalé zladenie a objavenie moderného dizajnu, s ktorými si vytvoríte harmonickú spálňu.

Chystáte sa zariaďovať spálňu nanovo alebo jej iba túžite dopriať nový šmrnc? Prinášame vám zopár užitočných rád, s ktorými sa vyhnete nepohodliu a prebdeným nociam.

Pohodlná manželská posteľ 

Zaujala vás DIZAJNOVÁ POSTEĽ ROCOCO MODRÝ ZAMAT?

Kvalitná manželská posteľ nie je iba vysnívaný luxus, ale hlavne dlhodobá investícia do zdravia. Nevnímajte spánok ako „stratu času“ a doprajte si oddych v trvaní 6 – 8 hodín.

Ak sa chcete vyhnúť dolámanému či strpnutému pocitu z príliš mäkkej, tvrdej alebo malej postele, stavte na kvalitnú a vysokú manželskú posteľ. Doprajete si kráľovsky komfortné vstávanie a ako bonus získate úložný priestor, ktorý určite oceníte.

Páčia sa vám manželské postele z masívneho dreva, kovové alebo čalúnené? Pri správnom výbere sa nenechajte ovplyvniť iba vzhľadom.

Dbajte hlavne na to, akú má posteľ životnosť, odolnosť, celkovú pevnosť a nosnosť. Na záver je vhodné zvážiť aj to, aké vysoké čelo manželskej postele sa hodí k vášmu štýlu miestnosti či jej veľkosti. Pri umiestňovaní manželskej postele sa vyhnite priestorom v blízkosti okien a dverí, ktoré môžu prepúšťať chlad, ale aj rušivý hluk.

Taburetka do spálne 

Pri navodení dokonalého pocitu harmónie a pohodlnosti netreba zabúdať na praktické doplnky. Jedným z nich je štýlová taburetka, ktorú môžete využiť v spálni, obývacej izbe, ale aj na chodbe.

Zaujala vás DIZAJNOVÁ TABURETKA ROCOCO ŠAMPANSKÝ ZAMAT

Taburetka do spálne dokáže vyplniť hluché miesto, stať sa užitočným pomocníkom a vo finále aj dizajnovým kúskom, ktorý si obľúbite. Nebojte sa pri výbere neobyčajných tvarov ani odvážnych farieb.

Jemnejšie farby v spálni vyniknú 

Namiesto extravagantných farieb zvoľte pri zariaďovaní spálne jemnejšie tóny, ktoré pôsobia upokojujúco. Medzi také patria napríklad odtiene hnedej, krémovej, smaragdovej, fialovej a zelenej.

Vytvorte si svoj príjemný priestor aj s vhodne zvoleným nábytkom. Nezabúdajte na to, že manželská posteľ je hlavnou dominantou spálne a zvyšné doplnky, ako napríklad taburetka, nočné stolíky či iné dekorácie sú príjemným oživením priestoru.

 

Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response