close
Spálne

Manželská posteľ, na čo si dávať pri výbere pozor?

pexels-alan-antony-18470981

Pohodlná manželská posteľ nie je iba vysnívaný luxus, ale aj dlhodobá investícia do zdravia. Vedeli ste o tom, že človek prespí až tretinu života? Jej výber by sme preto nemali podceňovať, ani brať na ľahkú váhu alebo sa uskromniť s dočasným riešením na gauči.

Manželskú posteľ si zvyčajne ľudia kupujú v priemere 2-3x za život. Pričom pri výbere prvej postele ich zaujíma najmä cena, až pri tých ďalších sú pre nich dôležité kvalita a samotné prevedenie.

Ak stojíte pred týmto rozhodnutím buďte naozaj precízni a svoj výber manželskej postele konzultujte s polovičkou alebo si nechajte poradiť od nás.

 

Veľká manželská posteľ

Určite ste už niekedy spali na nepohodlnej posteli, buď bola veľmi tvrdá alebo mäkká a ráno ste sa zobudili celý dolámaní, až stuhnutí. Predstavte si, že niektorí ľudia takto spia celé roky a ich chrbtica dostáva poriadne zabrať.

Posteľ Spectacular antik sivá 200 x 180cm

Chcete sa tomu vyhnúť? Stavte na veľkú manželskú posteľ s rozmermi 180×200 alebo 200×200 s matracom, ktorá bude synonymom vytúženej pohodlnosti. Čoraz obľúbenejšie sa stávajú vyvýšené a vysoké postele, a niet sa čomu čudovať. Spánok vo vyššej polohe nenamáha chrbticu a výška sedu na úrovni 50, 55 až 60 cm prináša príjemný komfort pri vstávaní.

Dizajnová manželská posteľ

Páčia sa vám dizajnové manželské postele z masívneho dreva alebo kovu? Pri správnom výbere sa nenechajte ovplyvniť iba vzhľadom.

Dbajte hlavne na to, akú má posteľ životnosť, odolnosť, celkovú pevnosť a nosnosť. Na záver je vhodné zvážiť aj to, aké vysoké čelo dizajnovej manželskej postele sa hodí k vášmu štýlu miestnosti či jej veľkosti.

 

Dizajnová posteľ Daeira 180 x 200 cm čierna

Nebráňte sa ani čalúnenej posteli, materiál je príjemný na dotyk a nenáročný na údržbu. Každú špinu alebo fľak viete jednoducho očistiť.

A úložný priestor? Toho nie je nikdy dosť a môžete ho využiť na uloženie perín, hračiek, sezónneho oblečenia a iných vecí, ktoré nemáte kam uložiť alebo vám zavadzajú v skrini.

Ako správne umiestniť manželskú posteľ?

Pravdou je, že každá posteľ by nám mala zabezpečiť zdravý a kvalitný spánok. Či sa už rozhodnete pre veľké manželské postele 180×200 alebo až 200×200 rozmyslite si aj jej umiestnenie.

Ak máte veľkú spálňu, voľba je jednoduchá, pri menších miestnostiach to môže byť obtiažne. Vyhnite sa priestorom v blízkosti okien a dverí, ktoré môžu prepúšťať chlad, ale aj rušivý hluk.

Nezabúdajte na to, že manželská posteľ je hlavnou dominantou spálne. Nepoľavujte zo svojich nárokov a vyberte si takú, ktorá tu bude pre vás dlhé roky.