close
Design

5 dizajnových tipov, ktoré oživia váš domov

pexels-alan-antony-18470953

Každý domov by mal byť miestom inšpirácie a pohodlia. Dizajn má zásadný vplyv na celkovú atmosféru a náladu, ktorú vytvára. Ak chcete oživiť svoj interiér a priniesť do neho nový dych, ponúkame 5 dizajnových tipov.

Túžite po malej zmene, ktorá spraví s vašim domovom divy? Nie je nutné sa púšťať do veľkej rekonštrukcie, ani do kompletnej výmeny nábytku. Postačí, ak si svoju spálňu alebo obývaciu izby ozvláštnite užitočnými kúskami s dostatočným úložným priestorom.

Dizajnová komoda do obývačky alebo spálne

Komody sú najpraktickejším kusom nábytku. Dokážeme ich umiestniť v obývacej miestnosti, jedálni, spálni, hosťovskej či detskej izbe.

Ak už vaše skrine praskajú vo švíkoch, dajte šancu komode. Vyberať si môžete od luxusných, cez moderné, extravagantné až po jednoduché klasiky so zásuvkami.

Komoda Las Palmas

Trendom sú komody z masívu, ktoré budú predstavovať ústredný bod celej miestnosti. Na

vrchnú časť môžete uložiť fotografie, knihy, ale nič nepokazíte ani lampou alebo dekoráciami, ktoré dodajú miestnosti ten pravý šmrnc.

Svietidlá, ktoré oživia priestor

Správne svietidlá môžu zmeniť atmosféru vášho domova. Skúste experimentovať s rôznymi svetelnými zdrojmi, ako sú nástenné svietidlá, lustre alebo stolné lampy.

Moderné a originálne svietidlá môžu zároveň slúžiť ako umelecké diela s príjemným osvetlením. Ak ste milovníkom minimalistického, retro, boho alebo vintage štýlu stiahnuť môžete aj po lampách s viacerými tienidlami, ktoré sú umiestnené v rôznych výškach.

Zohľadnite aj farebné teploty svetla, aby ste vytvorili želanú náladu v miestnosti – trendom je teplé svietenie.

Dizajnové závesné svietidlo Walter strieborné

Moderné regály a vitríny

Regály a vitríny sú nielen vkusné, ale aj praktické. Vystaviť v nich môžete knihy, suveníry, ale aj umelecké diela.

Vyberte si moderné regály so zaujímavými tvarmi a detailmi, ktoré dodajú miestnosti charakter.

Dizajnový regál Kailena 171 cm dub biely

 

Nezabúdajte na to, že veľké obývacie steny sú už pasé. Novým trendom je dizajnová vitrína, ktorá sa stala mimoriadne praktickým a estetickým prvkom interiéru. Či sa už rozhodnete pre kombináciu kovu a skla alebo dreva a skla, nič tým nepokazíte.

Skrinky so štýlom

Skrinky môžu byť viac než len úložnými priestormi. Skúste vybrať skrinky s netradičnými tvarmi, ktoré sa stanú výraznými prvkami vášho interiéru. Napríklad skrinka so vzorom dreva alebo farebnými detailmi môže dodávať osobitý charakter vašej domácnosti.

Dizajnová barová skrinka Motley, 130 cm, akácia

Ak sa rozhodnete pre skrinku so zásuvkami a policami, môžete do nej umiestniť aj drobný riad, ale napríklad aj knihy či časopisy. Vínovým fľašiam a destilátom určite nájdite miesto v štýlovej barovej skrinke.

 

Užitočné doplnky

Malé doplnky môžu mať veľký vplyv na celkový dizajn. Rôzne vankúše, obrázky, koberce a závesy môžu zmeniť atmosféru v miestnosti. Experimentujte s farbami a vzormi, aby ste dosiahli požadovaný efekt. Taktiež nezabudnite na rastliny a kvety, ktoré pridávajú do miestnosti vytúženú zeleň a prirodzenosť.

 

Pri výbere dizajnových kúskov pre váš domov pamätajte na to, že ide o vytvorenie vášho miesta, ktoré vyjadruje štýl a vkus. Pomôcť k tomu môžu komody, svietidlá, regály, vitríny a skrinky, ktoré oživia vašu domácnosť a vy sa budete cítiť príjemne.