close
Predsieň

Ako Vytvoriť Harmonickú Predsieň Podľa Zásad Feng Shui

feng shui estilofina

Predsieň je miestom, kde sa stretávajú dve rôzne energie – energia domova a energia vonkajšieho sveta. Ako prvá miestnosť, do ktorej vstúpite, má predsieň zásadný vplyv na to, ako sa cítite vo svojom dome. Preto je dôležité venovať pozornosť jej usporiadaniu a dizajnu s ohľadom na Feng Shui, starodávne čínske umenie harmonizácie energie v priestore.

Vstupná brána energie Chi

Podľa Feng Shui je predsieň vstupnou bránou pre energiu Chi, ktorá by mala ľahko prúdiť do domova a rozširovať sa do ďalších miestností. To znamená, že predsieň by mala byť vždy uprataná a bez zbytočnej neporiadku, aby energia mohla voľne cirkulovať.

Zrkadlá s rozumom

Masívne zrkadlo Coast 80cm
Masívne zrkadlo Coast 80cm

Zrkadlo je v predsieni dôležitým prvkom, pretože odráža prichádzajúcu energiu späť do priestoru a zároveň opticky zväčšuje miestnosť. Dajte si však pozor, aby zrkadlo nebolo umiestnené priamo oproti dverám, pretože to by energiu Chi odrážalo späť von.

Správna farba pre správnu náladu

Farby majú v Feng Shui významnú úlohu, pričom každá farba predstavuje rôzne prvky a emócie. Pre harmonickú predsieň sú ideálne jemné, neutrálne alebo pastelové odtiene, ktoré vytvárajú upokojujúcu atmosféru a podporujú tok Chi.

Nábytok, ktorý vítá

Dizajnová predsieňová skriňa Hartley 200 cm biela
Dizajnová predsieňová skriňa Hartley 200 cm biela

Vyberajte nábytok, ktorý je nielen praktický, ale aj esteticky príjemný. Konzolové stolíky, úložné lavice alebo kompaktné skrinky od Estilofina sú ideálne pre organizáciu a zároveň dopĺňajú priestor pozitívnou energiou. Pamätajte, že nábytok by nemal blokovať priechod ani príliš zaťažiť priestor.

Dekorácie, ktoré rozprávajú príbeh

Dizajnová váza Malia 50 cm zlatá
Dizajnová váza Malia 50 cm zlatá

Dekoratívne prvky v predsieni, ako sú umenie, rastliny alebo dekoratívne predmety, môžu pridať osobnosť a zároveň podporovať pozitívnu energiu. Vo Feng Shui sú rastliny známe svojou schopnosťou čistiť vzduch a prilákať životodarnú energiu.

Osvetlenie, ktoré osvetľuje cestu

Dobré osvetlenie je kľúčové – malo by byť dostatočne silné na to, aby vytváralo príjemnú atmosféru a zároveň umožňovalo energii Chi voľne prúdiť. Voliteľne môžete pridať aj menšie svetelné zdroje, ako sú stolové lampy, ktoré dodajú predsieni teplejší nádych.

Záver

Vytvoriť predsieň, ktorá je v súlade s Feng Shui, nie je len o estetike, ale aj o vytváraní zdravého a pozitívneho prostredia pre vás a vašich blízkych. S nábytkom a dekoráciami od Estilofina môžete ľahko dosiahnuť vyvážený a prívetivý priestor, ktorý poteší každého, kto prekročí váš prah.

Navštívte náš eshop a nechajte sa inšpirovať našou ponukou, ktorá pomôže transformovať vašu predsieň podľa zásad Feng Shui a vytvoriť domov plný harmonie a šťastia.

Tags : Feng Shui