close
Design

Funkčný a štýlový kúpeľňový nábytok

pexels-jean-van-der-meulen-1457847

Kúpeľňa nie je len miestom na rannú hygienu, ale aj útočiskom pre oddych a relaxáciu. Dôležité je preto zvoliť taký kúpeľňový nábytok a doplnky, ktoré spĺňajú naše potreby, ale  zároveň pridávajú do priestoru štýl. 

Máte malú kúpeľňu, do ktorej sa už nič nezmestí alebo takú, ktorá je zbytočne veľká? Zistite viac o rozdieloch a užitočných tipoch pri zariaďovaní

Priestory so skladacím kúpeľňovým nábytkom  

Malá kúpeľňa môže byť veľkou výzvou pri zariaďovaní. Je dôležité využiť každý centimeter priestoru a zároveň sa vyhnúť preplneniu. Skladací alebo výklopný nábytok je skvelým riešením, po použití ho môžete jednoducho zložiť. Uvoľnite tak priestor a zlepšite pohyb v kúpeľni.   

Vešiaky a poličky môžu pomôcť využiť stenu pre úložný priestor. Na ne si môžete umiestniť uteráky, kozmetiku a ďalšie predmety.  Dobrým trikom sú veľké zrkadlá, ktoré dokážu opticky zväčšiť kúpeľňu a zároveň pridajú dostatok svetla. Skúste zvoliť nástenné zrkadlá s úložným priestorom na ukrytie drobných vecí. 

Viac nábytku vo veľkej kúpeľni  

Veľká kúpeľňa ponúka väčšiu slobodu pri zariaďovaní. Môžete si dovoliť väčší nábytok a doplnky, ale stále platí pravidlo – funkčnosť nad nadbytočnosť. 

Väčšia kúpeľňa môže obsahovať kúpeľňový nábytok s integrovaným umývadlom, ktoré vytvára moderný vzhľad. Tento kúsok nábytku vám umožní mať všetko, čo potrebujete na dosah ruky a zároveň pridáva eleganciu do priestoru. Dámy majú možnosť umiestniť do kúpeľne aj toaletný stolík na kozmetické doplnky.  

Ak máte dostatok miesta, zvážte pridanie relaxačných zón, napríklad pohodlných kresiel alebo lavice. Tieto zóny môžu slúžiť na oddych a relaxáciu po ťažkom dni. 

Pri zariaďovaní veľkej kúpeľne nezabudnite na ergonómiu a praktickosť. Umiestnite kúpeľňový nábytok tak, aby bol ľahko prístupný a funkčný.  

 

Dizajnový luster Georgino 60 cm čierny

Kúpeľňové doplnky  

Nezabúdajte ani na kúpeľňové doplnky. Kozmetické a toaletné potreby, ako šampóny, mydlá, zubné pasty a kefky, môžete uskladniť napríklad v šikovných kontajneroch alebo košikoch. Kam so špinavým oblečením? Rovno do zabudovaného alebo skladacieho koša na bielizeň.  

Vo väčšej kúpeľni môžete pridať viac dekoratívnych prvkov, ako sú kvety, sviečky a obrazy. V malej kúpeľni však buďte obozretní a nechajte prázdne miesto pre funkčné predmety, ako sú fén, pánsky strojček na holenie, uteráky, osušky a pod.  

Voľba kúpeľňového nábytku a doplnkov závisí od veľkosti kúpeľne, vašich potrieb a osobného štýlu. Dôležité je, aby bol nielen esteticky príťažlivý, ale aj funkčný. Tak si užijete každý okamih strávený v tomto osobnom priestore bez zbytočných komplikácií.