close
DesignSvietidlá

Lampy a lustre ako umelecké diela vo vašom interiéri

1453745614354_iwebp

Viete si predstaviť miestnosť bez osvetlenia? My nie. Každý zdroj svetla má svoje špecifiká, čaro a dokáže vytvoriť príjemnú atmosféru. Ak túžite rozjasniť tmu a zútulniť svoj domov v modernom štýle, poradíme vám, ako na to.  

Výber vhodných svietidiel do každej miestnosti býva občas poriadne tvrdý oriešok. Niekde potrebujeme viac svetla, inde nám zas postačia tlmené lúče. Myslite však komplexne a nespoliehajte sa iba na jeden jediný zdroj svetla.  

Oživte miestnosť moderným lustrom  

Lustre sú pravdepodobne jedným z najvýraznejších umeleckých prvkov v každom priestore. S ich eleganciou, kryštálmi alebo netradičnými tvarmi sa stávajú pútačmi, ktoré aj pri vypnutom stave zaujmú na prvý pohľad.  

Pre moderný interiér sú ideálne lustre s minimalistickým dizajnom a čistými líniami. Naopak, pre štýlový a luxusný vzhľad môžete zvoliť lustre s nápadnými kovovými prvkami alebo zakrivenými ramenami. Lustre nie sú len o svetle, ale aj o ich umení skrášliť a oživiť priestor. 

Krištálový luster Grande R5

Krištálový luster Grande R5

Stojace lampy s jedným alebo viacerými tienidlami  

Popri lustroch nezabúdajte ani na stojace lampy, ktoré sa hodia do obývacej izby, ale aj do spálne či pracovne. Staviť môžete na jednoduché prevedenie s jedným tienidlom alebo, naopak, s viacerými. Nevšedné riešenie viacerých svetiel dodá miestnosti dokonalú dávku štýlu.  

Výhodou stojacích lámp je to, že dokážu zapasovať do každej miestnosti. Pri výbere sa nebojte extravagantného vzhľadu, tmavých farieb alebo originálneho riešenia z dreva, ľanovej tkaniny, krištáľu, skla či výrazného chrómu.  

Obľúbené sú dominantné veľké tienidlá so stabilnou základňou. Zaručujú bezpečnosť, takže sa nemusíte obávať vyvrátenia a poškodenia. Hodia sa do moderného interiéru s nádychom neobyčajnosti. Aktuálnym trendom je teplé svietenie, ktoré nielenže zútulňuje interiér, ale má aj lepší vplyv na zdravie človeka. 

Svietidlá s umeleckým šmrncom  

V dnešnej dobe, kedy je interiérový dizajn prepojený so svetovými trendmi a inováciami, je dôležité nájsť rovnováhu medzi štýlom a modernosťou. Lampy a lustre dokážu tieto aspekty spojiť do jedinečnej harmónie. Vyberajte také osvetľovacie prvky, ktoré nielen osvetlia váš priestor, ale hlavne zdôraznia váš vkus, charakter a trendy, ktoré doslova milujete. 

Zvolením stojacej lampy alebo lustrov môžete interiéru dodať šmrnc, ktorý ho odlišuje. Každý kúsok dokáže byť malým umeleckým dielom, ktoré spája funkčnosť so štýlom. Dávajte prednosť prvkom, ktoré reflektujú váš osobitý vkus a vytvárajú moderný, elegantný a jedinečný domov.

 

Luster Barisimo L

Luster Barisimo L