close
Jedáleň a kuchyňa

Ako Vybrať Jedálenský Stôl, Ktorý Bude Aj Praktický Aj Štýlový

dizajnovy-jedalensky-stol-rory-100-x-180-270-cm-013

Jedálenské stoly majú dôležité miesto v našich domácnostiach. V dnešnej dobe je však výber moderného jedálenského stola často viac ako len otázkou vkusu. Pri tomto rozhodnutí je potrebné zvážiť mnoho faktorov, aby sme si vybrali ten správny stôl pre naše potreby a interiér. V tomto článku sa pozrieme na niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu pri výbere moderného jedálenského stola.

Veľkosť a tvar

Okrúhly jedálenský stôl Fabrico 130 cm akácia
Okrúhly jedálenský stôl Fabrico 130 cm akácia

Pri výbere jedálenského stola je dôležité zvážiť veľkosť a tvar stola. Počítajte s dostatočným priestorom pre všetkých členov rodiny aj hostí. Okrúhly alebo oválny tvar môže pridať miernu jemnosť do izby, zatiaľ čo obdĺžnikový alebo štvorcový tvar môže pôsobiť viac moderným dojmom.

Jedálenský stôl a materiál

Rôzne materiály vedia vytvoriť rôznu atmosféru do jedálne. Drevo je tradičnou voľbou a pôsobí prírodným dojmom, zatiaľ čo kov alebo sklo môžu poskytnúť modernejší vzhľad. Zvážte aj ľahkosť údržby pri výbere materiálu.

Jedálenský stôl Rococo 200 cm biela / strieborná
Jedálenský stôl Rococo 200 cm biela / strieborná

Funkčnosť jedálenského stola

Pri výbere jedálenského stola je dôležité zvážiť aj jeho funkčnosť. Skúste si predstaviť, ako budete používať stôl v každodennom živote. Potrebujete stôl s dostatočným miestom na jedlo aj na prácu? Máte radi skladacie stoly? Zvážte svoje potreby a preferencie.

Dizajnový jedálenský stôl Rory 100 x 180 - 270 cm
Dizajnový jedálenský stôl Rory 100 x 180 – 270 cm

Jedálenský stôl a jeho dizajn a štýl

Jedálenský stôl by mal zapadnúť do celkového dizajnu a štýlu vašej jedálne. Skúste vybrať stôl, ktorý bude dobre harmonizovať s farbou a iným nábytkom. Nebojte sa experimentovať s rôznymi kombináciami, ale dbajte na to, aby bola jedálenská súprava vizuálne jednotná.

Dizajnový jedálenský stôl Micheal 160 cm prírodný dub
Dizajnový jedálenský stôl Micheal 160 cm prírodný dub

Cena jedálenského stola

Nakoniec, určite zvážte svoj rozpočet pri výbere jedálenského stola. Sú stoly dostupné v rôznych cenových rozpätiach a je dôležité nájsť rovnováhu medzi cenou a kvalitou. Uistite sa, že ste si preštudovali recenzie a porovnali ceny pred nákupom.

 

S týmito tipmi by ste mali mať solídny základ pri výbere moderného jedálenského stola. Nezabudnite si vybrať taký, ktorý sa vám páči a ktorý bude prispievať ku pohodlnému a esteticky príjemnému jedlu s rodinou a priateľmi. Nezabudnite si vychutnať varené jedlo a príjemné rozhovory s rodinou a priateľmi pri novom stole, ktorý si vyberiete!

Tags : jedálenský stôl