close
Jedáleň a kuchyňa

Jedáleň ako srdce domu: Ako zariadiť funkčný a estetický priestor

pexels-fauxels-3184183

Jedáleň je miestom, kde sa rodinné alebo priateľské stretnutia menia na zážitky a lahodné vychutnávanie jedla. Preto je dôležité, aby bol tento priestor nielen funkčný, ale aj esteticky príjemný.

Ako dosiahnuť to, aby všetko ladilo a vaša jedáleň pôsobila naozaj príjemne?  Pozrite sa na niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu zariadiť jedáleň štýlovo.

Kvalitný jedálenský set

Pri výbere jedálenských setov máte širokú škálu možností, ktoré by ste mali brať do úvahy a môžu ovplyvniť celkový zážitok zo stolovania  Na úvod je dôležité zvážiť počet miest od 2, cez 4, až po 6+ a štýl, akým sa chcete uberať. Preferujete moderný, klasický, rustikálny, minimalistický alebo rokoko? Zbytočne nekombinujte, radšej si vyberte jeden, ktorý dominuje vašej domácnosti. Farebné zladenie závisí od vášho osobného vkusu a celkovej estetiky.

Dizajnový jedálenský stôl Micheal 160 cm prírodný dub

Nezabudnite zvážiť praktické aspekty, ako je možnosť čistenia stola a stoličiek, prípadne ich skladovanie.

Pohodlné sedenie na jedálenských stoličkách

Pri jedálenských stoličkách sú prvoradé komfort a estetika. Kvalitné stoličky môžu byť cenovo prístupné a zároveň s pekným dizajnom.

Objavte nadčasovosť a jedinečné dizajny stoličiek do jedálne, ktoré viete ľahko kombinovať so širokou škálou doplnkov. Či už dávate prednosť modernému alebo drevenému prevedeniu, nebojte sa ani pestrých farieb poťahov/čalúnenia a nepoznaných materiálov, ako sú napríklad oceľ, kov či plast.

Dizajnová stolička Ariella čierna – prírodná 

Funkčné jedálenské stoly

Jedálenské stoly by nemali byť len okulahodiace a dizajnové, ale hlavne praktické.

Viete, aká je ich ideálna výška? Výška 75 – 76 cm zostáva akýmsi štandardom. Niekedy sa jedálenské stoly pre pohodlnejšie stolovanie znižujú až na výšku 72 cm. Výrazne vyšším osobám však vyhovuje naopak väčšia výška 77 až 80 cm.

Majte na pamäti aj to, že je potrebné ich dennodenne umývať a utierať. Stavte na funkčnosť, dostatočnú veľkosť a nenáročnú údržbu. Ak potrebujete stôl, ktorý sa razom zmení na priestor pre viacerých hostí, siahnite po rozťahovacom stole. Manipulácia býva úplne jednoduchá, za pár minút spravíte zo stola pre 4 ľudí, taký za ktorý sa ich vojde 8.

Dizajnový jedálenský stôl Evolution 160 cm hnedý / akácia

Zariadenie jedálne nemusí byť náročné. S trochou pozornosti a výberu správnych kúskov môžete dosiahnuť funkčný a esteticky príjemný priestor, ktorý bude srdcom vášho domova. Pustite sa do toho a užite si rodinné chvíle v krásne zariadenej jedálni.

Tags : Jedáleňjedalenske stolyjedálenský stôl