close
Detská izba

Detská izba pre dve deti? Na čo pri zariaďovaní nesmiete zabudnúť?

front-view-child-room-with-rustic-int

Zariaďovanie detskej izby môže byť náročnou úlohou, najmä ak ide o zdieľaný priestor pre dve alebo viac deti. Dôležité je zohľadniť nielen praktické a funkčné prvky, ale aj vek a osobnosť detí. Ak hľadáte inšpiráciu, ako vytvoriť pre svojich drobcov hravý a moderný priestor, ponúkame vám zopár užitočných nápadov.  

Ako vytvoriť priestor, ktorý bude rásť s deťmi a poskytne im dostatok miesta na zábavu a plnenie školských povinností?   

Dôležité je využiť priestor čo najefektívnejšie a rozdeliť ho, v rámci možností, na 2 zóny. Odpočinkovú, v ktorej môžu leňošiť, hrať sa alebo čítať knihy a pracovnú, kde sa budú učiť či písať domáce úlohy. Nezaplňte celú detskú izbu nábytkom, ale investujte do funkčných kusov. 

Kam so všetkými vecami? Do komody  

Komoda je v detskej izbe neoceniteľným prvkom, ktorý poskytuje úložný priestor pre oblečenie, hračky a ďalšie veci. Vyberte si takú, ktorá má množstvo zásuviek a priestoru na odkladanie.  

Pri výbere komody dbajte na jej bezpečnosť a zaoblené hrany, aby ste minimalizovali riziko úrazu. Pre hravý a moderný vzhľad môžete komodu oživiť farebnými detailmi, ako sú farebné madlá alebo samolepiace motívy. 

drevená komoda orech
Zaujala vás DREVENÁ KOMODA BARTH?

Deti potrebujú písací stôl  

Písací stôl je dôležitým prvkom pre staršie deti, ktoré potrebujú priestor na učenie. Vyberte si stôl primeraný veku, veľkosti a výške detí. Hlavne, aby bol pohodlný pri sedení a písaní, ani veľmi vysoký, ani nízky.  

Zvážte možnosť písacieho stola s nastaviteľnou výškou, ktorý sa môže prispôsobiť rastúcim deťom. Pri výbere farby a dizajnu stola sa inšpirujte záľubami detí, môžete zvoliť čisto drevené alebo v kombinácií s kovom. Na oživenie sú vhodné farebné povrchy alebo stoly s integrovanou tabuľou na písanie. 

drevená písací stôl dub
Páči sa vám DREVENÝ PÍSACÍ STÔL VASILIY?

Kancelárska stolička s pohyblivými kolieskami  

Kancelárska stolička je dôležitým doplnkom písacieho stola, ktorý podporuje správnu polohu tela pri sedení. Vyberte si ergonomickú stoličku s nastaviteľnou výškou sedadla a opierkou chrbta, aby sa prispôsobila veľkosti či potrebám detí.  

Nezabúdajte na kancelársku stoličku s dostatočnou oporou a pohyblivými kolieskami, ktoré umožňujú ľahkú manipuláciu a pohyb po izbe. 

sivohnedá čalúnená kancelárska stolička
Zaujalo vás SIVOHNEDÉ KANCELÁRSKE KRESLO KIARA?

Hracia a relaxačná zóna 

Okrem pracovného priestoru je dôležité vytvoriť aj priestor pre hranie a oddych. Využiť môžete mäkké koberce, veľké vankúše alebo malé rozkladacie pohovky na vytvorenie pohodlného miesta. Deti tak budú mať svoj kútik, kde môžu sedieť, čítať knihy, hrať hry alebo si rozložiť svoje hračky.  

Dekorácie do detskej izby patria  

Použitie kreatívnych dekorácií a doplnkov môže detskej izbe dodať ten pravý šmrnc. Zvoľte farebné a hravé tapety, nálepky na stenu s motívom zvieratiek, vesmíru alebo ďalšími obľúbenými témami detí. 

Veľmi obľúbené sú aj vreckové závesy na odkladanie hračiek alebo závesy s veselými vzormi. Dôležitý je aj priestor, kde si môžu deti vystaviť/zavesiť svoje diela, ako napríklad rôzne kresby, sošky a drobnosti.  

Zariadenie detskej izby pre dve deti môže byť vo finále aj zábavným procesom. S použitím kľúčových prvkov, ako je komoda, písací stôl a kancelárska stolička, sa vám to určite podarí a vytvoríte dokonale zariadený priestor.