close
DesignJedáleň a kuchyňa

Je vaša jedáleň pripravená na viac hostí? Vhodné jedálenské stoličky

Jedálenský stôl Rude Odeon

Veľkosť vašej luxusnej jedálne môže dokonale vyhovovať vašej najbližšej rodine, avšak čo sa stane počas prázdnin, ak potrebujete usadiť väčšiu skupinu ľudí? V závislosti na veľkosti vašej rodiny môžete vymyslieť dočasné alebo stále riešenia. Ak ste malou rodinou, potom sa naskytá možnosť prenájmu moderných stolov a stoličiek. Pokiaľ však máte veľkú rodinu, ktorá sa stále rozširuje, budete potrebovať dlhodobé riešenie. Tu je zopár tipov a inšpirácií, ktoré vám pomôžu pojať viac ľudí do vašej jedálne.

Jedáleň a skupinové sedenie:

Jedným z riešení, ako usadiť za stôl viac ľudí, je využiť skupinové sedenie. Lavice, či už sú pevné, alebo premiestniteľné, sú – na rozdiel od individuálneho sedenia – dobrým spôsobom, ako maximalizovať priestor. Lavice sú obzvlášť vhodné pre menšie deti, ktoré tak môžu sedieť spolu bez pocitu nepohodlia.

Čo takto ozaj nevšedný kúsok z pravej kože – Lavicu Horse?

LAVICA HORSE PRAVÁ KOŽA
LAVICA HORSE PRAVÁ KOŽA

Posúďte svoje aktuálne stolovacie potreby:

Ako veľká je vaša rodina, ako často ich hostíte, a ak máte viac než jeden jedálenský kút, pomôže vám to určiť, koľko miest na sedenie skutočne potrebujete. Pre tých, ktorí nehostia často, môže byť riešením prenájom stoličiek/stolov, či nákup nejakých menších verzií. Ak máte formálnu a neformálnu modernú jedáleň, svoj problém pri príchode veľkých skupín do domu môžete vyriešiť využitím oboch jedálenských kútov. Zistite, či môžete využiť aj ďalšie priestory: vonkajšie, priľahlé miesta, atď

Staňte sa tvorivými:

Mať po ruke stále vybavenie pre veľké párty, je pre niektoré moderné domovy jednoducho neprijateľnou skutočnosťou. Či už je to kvôli obmedzenému priestoru na rozmiestnenie vášho luxusného nábytku, alebo možno aj z finančných dôvodov. Staňte sa tvorivými a odtiahnite stoličky od stolov v iných miestnostiach a využite malé detské prenosné otomany alebo leňošky. Niekedy umenie hostiť spočíva v schopnosti využiť to, čo máme k dispozícii. Predsa, ak chcú vaši hostia proste sedieť, nemusí to vždy byť päťhviezdičková hostina! Urobte maximum z toho, čo máte, a užívajte si svoju veľkú skupinu hostí

moderna jedalen
Jedálenské stoličky

Zvážte presun do prírody:

Častou možnosťou môže byť presunutie vašej hostiny vonku. V závislosti od ročného obdobia a vášho vonkajšieho priestoru, bývajú verandy, nádvoria a prírodné trávniky skvelou kulisou pre stolovanie a zábavu. Vonkajšie plochy vám ponúknu väčší priestor na vystretie a ušetria interiér vášho domu preľudnenosti. Vtedy može byť vhod náš moderný záhradný nábytok. Vonkajšia zábava je rovnako ideálna pre deti, ktoré tak majú priestor na pobehovanie dokola, kým príde čas jesť!

zahradna jedalen
Využite teplých dní a presunťe sa von!

 

Využite možnosti na sedenie z priľahlých miestností:

Ak máte miestnosti spolu spojené, môže byť pre vás uskutočniteľnou možnosťou využitie sedenia s priľahlým kuchynským ostrovčekom či obývačkou. Tento koncept dobre funguje vtedy, ak hostíte veľkú skupinu ľudí, v ktorej sú všetci zabraní do inej činnosti, či už sa družia, jedia alebo len konverzujú. Ak hostíte veľké množstvo ľudí, zvážte nákup sektorového sedenia, ktoré na rozdiel od jednotlivých sedačiek, dokáže pojať viac ľudí. U nás je asi najrozšírenejší spôsob spájanie jedálne s modernou obývačkou, čomu sú prispôsobené návrhy už pri výstavbe bytov alebo moderných domov.

jedalen v obyvacke
Spojenie jedálňe a obývačky – bežné…

 

Veľké skupinové sedenie možno dosiahnúť mnohými spôsobmi. Stanovte si, z čoho pozostáva váš stravovací životný štýl a štýl hostenia, a následne k tomu prispôsobte vaše možnosti jedálenského sedenia. Ak prestavujete svoju modernú kuchyňu či luxusnú jedáleň, zvážte zariadenie vstavaného lavicového sedenia v rohu klenutého okna. Získate tak sedenie navyše a výslednú dizajnovú podobu vašej jedálne si potom jednoducho zamilujete!

Vhodné jedálenské stoličky nájdete tu:

Máte modernú jedáleň, ktorá by zvládla väčší počet ľudí? Ako riešite umiestnenie všetkých ľudí? Podeľte sa a zanechajte nám dole svoj komentár!

Aj vaša jedáleň si zaslúži luxusný dizajn, poradíme ako to dosiahnuť v dalšom článku.