close
150642142558 (1)

Obývačka a spálňa sú najčastejšie miestnosťami, do ktorých sa snažíme vkusne umiestniť doplnky a z izby tak vytvoriť ideálne miesto, ktoré bude skvelé nie len na bývanie, ale bude dobre aj vyzerať. Jedáleň je však miestom, kde sa väčšinou stretáva celá rodina a kde trávime veľa spoločného času. Práve jedáleň by preto mala byť miestom harmónie a pokoja, miestom, ktoré bude nie len funkčné, ale aj estetické. Docieliť to môžete výberom vhodného jedálenského nábytku, ale aj doplnkov. Tie by mali vkusne dopĺňať nábytok v miestnosti a vytvoriť z jedálne jeden celok, kde sa budete vy a vaši blízki dobre cítiť.

Ideálny jedálenský stôl

Vďaka správne zvolenému jedálenskému stolu môžete vytvoriť v jedálni základ pre následné dotváranie dizajnu miestnosti. Veľkosť a tvar jedálenského stola by ste si mali vyberať v prom rade podľa počtu členov v rodine. Nemali by ste zabúdať ani na veľkosť miestnosti, do ktorej stôl umiestnite. Čakáte väčšinu návštevu? Ak si vyberiete jedálenský stôl, ktorý možno jednoducho predĺžiť, neprekvapí Vás žiadna, ani nečakaná návšteva. Farbu stola vyberajte podľa toho, koľko denného svetla do miestnosti dopadá. Ak máte v izbe dostatok denného stola, pokojne zvoľte aj tmavšie farebné varianty. Ak však dostatok denného svetla nemáte, je lepšia vybrať si svetlejšie odtiene, ktoré izbu opticky presvetlia a zväčšia. Luxusný jedálenský stôl GIULIANA je skvelou kombináciou svetlej a tmavej farby. Ak obľubujete skôr tmavšie farby, skvelou voľbou je  jedálenský stôl ARTWORK v kombinácii čiernej farby s mangovým drevom. Dizajnový jedálenský stôl ELEGANT v okrúhlom dizajne splní požiadavky aj tých najnáročnejších.

Jedálenské stoličky

Ak si vyberiete jedálenský stôl, druhým krokom pri zariadení jedálne je výber jedálenský stoličiek. Tie by ste mali vyberať najmä podľa zvoleného jedálenského stola. Kožené a drevené stoličky je jednoduché vyčistiť a udržiavať, drevené zas vo väčšine prípadov viac ladia so stolom. Zvoľte také jedálenské stoličky, ktoré budú dizajnové, nezaberú veľa miesta a budú pohodlné. Za pozornosť stojí určite napríklad drevená stolička AARAV.

 Svietidlo do jedálne

Ak zvažujete, aké svietidlo si vybrať do jedálne, myslite najmä na to, aby bola izba dostatočne presvetlená. Ak do nej nedopadá dostatok denného svetla, je potrebné zvoliť čo najlepšie osvetlenie, ktoré bude umiestnené v blízkosti jedálenského stola. Skvelým riešením sú závesné svietidlá zavesené nad jedálenským stolom, ktoré vytvoria dostatok osvetlenia. Ak chcete miestnosť oživiť, stavte na svietidlá, ktoré sú okrem praktickosti aj štýlové. Siahnite po svietidlách s niekoľkými lampami. Takým je napríklad aj lampa Giovanni až s tromi svietidlami.

Dekorácie do jedálne

Jedáleň nemusí byť vybavená len jedálenským stolom a stoličkami. Moderné, jednoduché a nadčasové dekorácie z nej môžu vykúzliť jedno z najkrajších a najpríjemnejších miest v dome. Ak nemáte radi extravagantné dekorácie, vyberte si dekoračné vázy, ktoré môžu byť dizajnové a praktické zároveň. Môžete od nich umiestniť kvety, alebo ich len postaviť do rohu miestnosti. Do malý priestorov sa hodia viac chladné farby a odtiene striebornej, ktoré priestor opticky presvetlia a zväčšia a zdanlivo odďaľujú jednotlivé prvky v izbe. Do väčších môžete vyberať dekorácie v teplých farbách a v zlatých odtieňoch. Takou dekoráciou je napríklad aj nástenná dekorácia RANDAL v odtieňoch zlatej a prírodnej. Jej netradičný tvar zaujme v akomkoľvek priestore. Ak chcete použiť radšej strieborné odtiene, vyberte si napríklad dekoračnú vázu GRACIE.

Viete aké ďalšie doplnky použiť vo vaše obývačke alebo spálni? Prečítajte si rady a tipy, ktoré vás inšpirujú ako oživiť svoju obývačku vďaka netradičným doplnkom.

Tags : dekoraciedizajndoplnkyJedáleňjedalenskestolynabytokstolicky
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response