close
Design

Pomôže Vám Dizajnový Nábytok zútulniť priestor? Jednoznačne áno!

Chladnejšie večery a skoré stmievanie nás častejšie nútia vytvoriť si doma teplé, hrejivé a príjemné prostredie. Obliekame si nie len teplejšie oblečenie, ale aj do svojich izieb sa snažíme vniesť teplejšie a prírodné farby, vďaka ktorým sa budeme aj počas pochmúrneho počasia cítiť príjemnejšie. Ak si vyberiete vhodný dizajnový nábytok a doplnky (do úvahy samozrejme musíte brať aj dispozičné riešenie izieb, veľkosť a presvetlenie), budete sa vo Vašej domácnosti cítiť útulnejšie. Vyskúšajte pár tipov, ako docieliť takýto efekt.

Výber materiálov

Dôležitým bodom, na ktorý by ste nemali zabúdať a ktorý je alfou i omegou harmonicky zariadenej izby je správny výber materiálov. Pri materiáloch platí základné pravidlo – drevo pôsobí teplo a útulne, kov a sklo opticky zväčšujú ale vytvárajú chladné prostredie. Ak chcete svoj domov zútulniť, vyberajte si tmavšie prevedenia dreva. Pozor! Hovoríme o skutočnom poctivom dreve, nie o iných materiáloch, ktoré sa ako drevo len tvária. Ak máte však málo priestoru, dávajte si pri tmavých odtieňoch pozor, pretože opticky priestor zmenšujú a mohli by ste ľahko dosiahnuť neželaný efekt. Ak si vyberáte dizajnový nábytok do obývačky, určite Vás osloví naša ponuka konferenčných stolov, ktoré sú vyrobené z kvalitného masívu.  Jedným z takýchto stolíkov je aj konferenčný stolík JACKTAR

Výber farieb

Koberce, obrazy, doplnky, nábytok. To všetko by malo byť zladené do jednotných farebných tónov a vytvárať tak spolu jeden celok. Mali by ste sa pri výbere farieb ( bez ohľadu na to či ide o nábytok alebo doplnky) orientovať v prvom rade podľa toho, či je izba dostatočne veľká a presvetlená, alebo nie. Ak je izba dosť veľká a je v nej dostatok denného svetla, môžete sa viac vyhrať s farba a voliť aj teplejšie odtiene, ktoré pôsobia príjemne teplo a harmonicky. Vyberajte si drevo v tmavších farbách, doplnky v zlatej alebo medenej farbe, prípadne červené, žlté, hnedé. oranžové. Veľmi harmonicky pôsobí aj biela farba v kombinácii s ostatnými spomínanými. To všetko sú farby, vďaka ktorým bude pôsobiť Vaša izba útulnejšie. Príkladom na takú dekoráciu je napríklad aj Soška Calli.

Dekorácia Calli 70cm

Nábytok, vyberte si správny tvar

Dôležitým faktorom, ktorý zohráva veľkú úlohu pri zariaďovaní izby je aj správny výber tvarov. Ostré hrany pôsobia neútulne a chladne. Ak chcete, aby bola Vaša izba príjemná a pôsobila teplo, zvoľte si oblé tvary nábytku a doplnkov. Tie pomáhajú pri vytvorené jednotného harmonického celku a prepájajú navzájom jednotlivé časti izby. Presne takýmto doplnkom, ktorý je okrem iného aj praktický je taburetka LILLY II. v hnedej farbe.

Taburetka Glasgow biela 70cm
Taburetka Glasgow biela 70cm

Výber osvetlenia

Osvetlenie patrí spolu s výberom materiálov k najdôležitejším bodom, na základe ktorých môžete jednoducho dosiahnuť, aby izba pôsobila príjemne a útulne. Skvelou voľbou sú v tomto prípade stojanové lampy, ktoré môžete efektne umiestniť za gauč, do rohu miestnosti, vedľa pracovného stola. Vyberte si lampu v príjemných teplých odtieňoch a máte vyhraté! Čo poviete napríklad na luxusnú stojanovú lampu JOY?

Luxusná stojanová lampa Joy

Máte reštauráciu a kaviareň? Poradíme vám Ako Prilákať Zákazníkov Do Reštaurácie.

 

Tags : dizajnharmonickeizbyosvetleniezariadenie