close
DesignObývačky

Štýlový nábytok pre vašu domácnosť

dizajnovy-konferencny-stolik-tatum-70-cm-zlaty-cierny-006

Každý z nás túži po peknom bývaní, ale všetci si ho predstavujeme inak. Niekto uprednostňuje jednoduchosť a klasiku, iný si bývanie rád oživí netradičnými dizajnérskymi kúskami. Jeden prvok, nábytok na oživenie bývania stačí. Ujasnite si, čím chcete svoje bývanie ozvláštniť. Veríme, že vám s tým v nasledujúcich riadkoch pomôžeme.

Dizajnérsky kúsok, ktorý doma musíte mať

Ľudia, ktorí sa rozhodli ísť pri zariaďovaní bytu alebo domu vlastnou cestou a chcú ho ozvláštniť niečím, čo sa v domácnostiach bežne nevidí, ešte pred zariaďovaním, presne vedia, aký netradičný kúsok kde umiestnia. Keď si ešte stále nie ste istý, či chcete dizajnovú sedačku, jedálenský stôl alebo luster, so zariaďovaním sa neponáhľajte. Jeden originálny kúsok v izbe stačí. Urobte z neho dominantný prvok a všetko ostatné mu prispôsobte.

Sedacia súprava je to hlavné

V obývačke to môže byť sedacia súprava alebo kreslo. Viete presne, čo chcete, ale nikde ste takú sedačku nevideli? Inšpirujte sa na internete, a nájdite zaujímavý kúsok. Budete mať istotu, že sa s rovnakou sedačkou len tak nestretnete.

smaragdová zelená rohová sedačka Adan II
Rohová sedačka Adan II

Na štýlovú sedačku potrebujete veľký svetlý priestor a málo nábytku. Aj preto je dobré dopredu vedieť, aká sedacia súprava sa stane centrom diania. Rohová bez kresiel, kombinácia trojka – dvojka – jednotka, jej tvar, materiál a farba. Musíte vedieť aj to, kde umiestnite nábytok. Nábytok si rozvrhnite skôr, ako ho domov priveziete. Poznáte jeho rozmery, tak si to dôkladne rozmerajte a na podlahu nakreslite, kde presne a k čomu postavíte. Ušetrí vám to veľa času a síl. Netvrdíme, že keď nábytok domov priveziete, žiadna zmena sa už neudeje, ale bude ich menej.

Obraz na stene izbu zútulní

Obývačku ste si zariadili podľa svojich predstáv a predsa vám v nej niečo chýba. Prekážajú vám holé steny? Žiadny problém! Výber obrazov na stenu je pestrý. Pri zariadenom byte ho prispôsobte štýlu, ktorý v byte prevláda. Výnimočným prvkom je štýlová sedacia súprava, kreslo, či konferenčný stolík. Viac dizajnových prvkov na jednom mieste môže pôsobiť rušivo. Keď chcete výraznú fototapetu alebo obraz, začnite zariaďovanie izby ním.

Kreslo, ktoré obývacej izbe dodá šmrnc

V obývačke nemáte nič výnimočné a hľadáte niečo ako čerešničku na torte, ktorá pritiahne pohľad každej návštevy a dá obývačke nádych inakosti, po ktorom túžite. Tu je možností oveľa viac. Vyberte si štýlové kreslo. Je úplne jedno, v akom bude prevedení a farbách. Stačí, že bude úplne iné, ako zariadenie, ktoré v obývačke prevláda. Výrazné kráľovské kreslo s vysokou opierkou ako je KING, kreslo CHESTEERFIELD ušiak v retro štýle, či mohutné kožené kreslo s vybíjaním.

Dizajnové kreslo Siena, ružový zamat
Dizajnové kreslo Siena, ružový zamat

Úplne iný konferenčný stolík

Na kreslo nemáte dosť miesta, ale chýba vám konferenčný stolík. Súčasťou obývacej steny nebol, tak prečo to nevyužiť. Populárne sú konferenčné stolíky, ktoré sú vyrobené z mohutného dreva v kombinácii s kovovým rámom. Netradičné tvary v kombinácii drevo – kov, drevo – sklo ako je stolík SHARK , a taktiež kombinácia sklo – kov majú zelenú, takým je aj napríklad stolík MOVEMENT. Je len na vás, akú kombináciu zvolíte. Dôležité je, že sa konferenčný stolík páči vám. Zaujímavým riešením je aj zasúvací stolík, ktorý nezaberá veľa miesta, ale keď je treba vie poslúžiť širokou pracovnou plochou.

Sada zlatých, kovových mramorových odkladacích stolíkov Agostino
Sada odkladacích stolíkov Agostino

Jedálenský stôl ako spojka

Chcete prepojiť kuchyňu s obývačkou a neviete, ako na to? Skúste to s jedálenským stolom a jedálenskými stoličkami. Dosku stola prepojte s pracovnou doskou kuchynskej linky a čalúnenie na stoličkách s materiálom použitým na sedacej súprave. Drevené nohy a sklenená doska. Drevená doska na kovových nohách a kovové stoličky. Kombinácií je veľa. Vyberte si materiál, ktorý je vám najbližší a pracujte s ním.

Jeden, maximálne dva

Jeden originálny prvok v izbe väčšinou stačí. Chýba vám luster. Prepojte ho s originálnym kúskom, ktorý ste si vybrali. Veľký návrat zažívajú krištáľové stropné lustre, veľmi populárnym je luster BARISIMO XL. V prepojení s kráľovským kreslom sa v obývacej izbe budete cítiť doslova kráľovsky. Drevený konferenčný stolík prepojte s lustrom v industriálnom štýle, kde prevláda meď. Stolík je vyrobený z kovu a skla? Nájsť stropný luster v podobnom prevedení nebude problém. Keď radi čítate, stojacia lampa vám v obývačke nesmie chýbať. Vyberte lampu v rovnakom duchu, ako luster, aby ste to neprekombinovali a obývačka nestratila šmrnc.

Závesné svietidlo Walter, kovové, zlaté
Závesné svietidlo Walter, zlaté

Pri zariaďovaní bytu vychádzajte predovšetkým z toho, aký nábytok sa vám páči. Pre každého je štýlové niečo iné a to je fajn. Štýly a prvky zbytočne nekombinujte, aby ste sa nepripravili o efekt inakosti a originality, o ktorý sa celý čas snažíte. Jeden, maximálne dva dizajnové prvky v izbe na pritiahnutie pozornosti úplne stačia.

Zaujímavé nápady zamerané na pohodlný životný štýl sa dozviete v našom ďalšom článku tu.

Tags : dizajnnabytokObývačkaštýlový nábytok
adminblog

The author adminblog

Leave a Response