close
Obývačky

Je zelená dobrá farba pre vašu obývačku?

rozkladacia-sedacka-bailey-213-cm-smaradgova-zelena

Nechajte obývačku reprezentovať ľudí, ktorí ju obývajú. Aj obývačka dokáže vypovedať príbeh vášho domova, ktorý odhalíte každej návšteve. Prehovorte farbami, usporiadaním nábytku či cennými kúskami.

smaragdové zelené semišové kreslo
Kreslo Nikolai dokonale ladí s rozkladacím gaučom Bailey.

Pri pohľade na obývačku by mal dominovať len jeden výraznejší prvok a rozjasniť by ju mali maximálne tri farby. V dnešnom článku by sme vám radi ukázali, ako pracovať so zelenou farbou na nábytku, stenách či pod nohami a že určite nebude krokom vedľa.

Nábytok ako ozdoba

Zelená je farbou prírody, všetkého živého a symbolom pokoja. Upokojte sa pohľadom na ňu na niektorom z vašich kúskov nábytku. Predstavte si rozkladací gauč či pohodlné kreslo v zelenej farbe. Tieto dominantné výrazné prvky potom stačí doplniť nábytkom v neutrálnejších farbách a bielymi stenami. Neodporúčame kombinovať zelenú farbu na nábytku a zároveň na stenách či koberci. Myslite na to, že menej je viac, farbou zvýraznite len jeden prvok, inak by dostatočne nevynikla.

Nasaďte si novinové klobúčiky a vymaľujte obývačku do krásy

Pokiaľ sa rozhodnete zelenou farbou pokryť väčšiu plochu stien obývačky, dbajte predovšetkým na to, aby tým nedošlo k jej optickému zmenšeniu. Pri veľkých obývačkách môžete natrieť na zeleno všetky steny okrem stropu, v malej obývačke natrite maximálne jednu stenu.

Pokiaľ je obývačka úzka, jedna farebná stena ju opticky zväčší. Zelená nemusí byť len farbou nábytku či stien. Zvoľte kvalitný koberec s dlhým vlasom vo výraznej zelenej farbe a každý krok vás prenesie na mäkkučký trávnik.

zelený podlahový vankúš na sedenie
Podlahový vankúš Rowan má veľké množstvo využití. Zaujal vás?

Inšpirujte sa v Estilofine

Estilofina ide s dobou, preto je naša ponuka bohatá na nábytok v zelenej farbe. Zaujme rozkladací gauč Bailey tróniaci na zlatých nožičkách. Rozkladací gauč je skvelým riešením pre tých, ktorí hľadajú nielen dizajn, ale aj praktickú funkcionalitu. Operadlo jednoducho sklopíte a vytvoríte tak kráľovský priestor na spanie.

Rozkladací gauč môžete doplniť o pohodlné kreslo Nikolai v smaragdovo zelenej farbe. A keďže detaily robia celok, stabilitu tomuto kreslu dodávajú zlaté nožičky. Touto kombináciou vytvoríte vo svojej obývačke silný tandem, ktorý vás neomrzí.

Pohodlné kreslo môžete vymeniť aj za rovnako pohodlný podlahový vankúš Rowan v zelenej farbe, ktorý v prípade menšieho priestoru ľahko schováte a vyberiete v prípadoch, keď vaše obývačky zaplnia vaši priatelia.

Tags : moderná obývačkaObývačka
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response