close
Záhrada

Nalaďte seba a svoj domov na prichádzajúcu jar

zahradna-jedalenska-zostava

Prvé slnečné lúče už prišli aj k nám a my sa môžeme tešiť na letné večery, pestrofarebne rozkvitnuté lúky a romantické západy slnka. Aby ste zažili takúto scenériu, nemusíte ani ďaleko chodiť. Stačí, ak si ju vytvoríte u vás doma na záhrade, balkóne či terase. Tak, ako? Ste už pripravení na letné grilovačky s priateľmi či na posedenie s rodinou? Ak nie, my vám v tom pomôžeme. Poďme sa spoločne pozrieť na to, ako môžete z vášho priestoru prostredníctvom záhradného nábytku vytvoriť miesto, kde sa budete vy a vaši blízki radi vracať.

Aký záhradný nábytok si vybrať?

Skvelý záhradný nábytok dodá vašim vonkajším priestorom pohodlie a funkčnosť. Vďaka priestrannému stolu a pohodlným záhradným stoličkám zmeníte vašu terasu na jedálenský priestor pod holým nebom. Vybrať si môžete aj prútenú pohovku a klasické hojdacie kreslo a počas teplých večerov sa tak vaša terasa premení na druhú obývačku.

Ak si aj menší priestor, ako balkón, zariadite záhradnými stoličkami či stolom, iste to bude miesto, kde si radi vychutnáte vašu rannú kávičku. Premyslené naplánovanie záhradného nábytku z vašich priestorov vyčarí miesto na leňošenie, stolovanie a zábavu.

Pri výbere toho správneho záhradného nábytku sa najprv zamyslite nad tým, aký účel má plniť. Chcete, aby slúžil ako jedálenský kút počas teplých letných nocí, plánujete narodeninovú oslavu vášho dieťaťa alebo by mal slúžiť ako príjemný kútik na čítanie? Urobte si zoznam činností, ktoré chcete na terase robiť a k tomu prispôsobte váš záhradný nábytok – gauč alebo záhradné stoličky.

Pohodlnosť nadovšetko!

Keď nakupujete záhradný nábytok – stôl alebo záhradné stoličky, nezabudnite na to, aby boli čo najviac pohodlné. Váš záhradný nábytok budete používať pravidelne, takže je nevyhnutné, aby ste mali čo najväčší komfort. Pre maximálne pohodlie vyberajte záhradné stoličky či gauč  s poduškami alebo s vankúšmi. Ak sa rozhodnete pre drevený či kovový nábytok, vankúše sú pre vašu pohodlnosť naozaj dôležité.

Taktiež sa uistite, že všetky textílie, ktoré si k záhradnému nábytku vyberiete sú odolné voči poveternostným vplyvom – nepremokavosť by mala byť samozrejmosťou. Ideálne bude, ak vankúše budú mať odnímateľné poťahy, ktoré sa dajú jednoducho hodiť do práčky. Záhradný nábytok by ste mali udržiavať čo najjednoduchšie. Vyhľadajte preto záhradné stoličky či záhradný stôl, ktorý je z kovu, prútia alebo z dreva. Tieto materiály neohrozí počasie a s trochou pravidelného čistenia budú vyzerať nádherne dlhé roky.

 

biely kovový záhradný set na sedenie
Pozrite si aktuálnu cenu záhradnej jedálenskej zostavy HIGOLD MATCH

Skladujte záhradný nábytok správne

O váš záhradný nábytok sa musíte starať aj mimo sezóny, preto pri jeho kúpe myslite aj na to, či sa dá jednoducho zložiť a uložiť niekam, kde bude chránený. Zvoliť by ste preto mohli garáž, suterén alebo jednoducho nejaký prístrešok, aby ste zabránili poškodeniu alebo opotrebovaniu.

Aj ten najkvalitnejší záhradný nábytok vydrží dlhšie vtedy, ak ho uskladníte v čase, keď ho nepoužívate. Ak máte obmedzený úložný priestor, vyberte si záhradný nábytok, ktorý sa dá zložiť. V tomto bode sa zamerajte najmä na záhradné skladacie stoličky, ktoré vám ušetria plno miesta v úložnom priestore.

 

záhradné drevené stoličky a drevený stôl
Zaujíma vás aktuálna cena záhradných kresiel Prince?

Kombinujte farby

A teraz prichádza to najpríjemnejšie – výber farby záhradného nábytku. Nemusíte sa totiž obmedzovať iba na neutrálne farby. Prútený či drevený záhradný nábytok je vyrábaný v širokej škále farieb, preto si ho môžete prispôsobiť s vašim exteriérom domu alebo prvkami, ktoré sa v záhrade nachádzajú. Ak nenájdete farbu, ktorú hľadáte, improvizujte a farebné môžu byť napríklad vankúše či iné záhradné doplnky.

 

Pripravte sa na jar a leto a vyberte si záhradný nábytok, ktorý sa vám najviac páči. Pobyt na terase s priateľmi je predsa vždy nezabudnuteľným zážitkom.

Tags : zahradny nabytokzáhradný set