close
Záhrada

5 tipov pre dokonalú záhradu, záhradné sedenie je základ!

zahradne-kreslo-havana-002

Záhrada je pre mnohých miestom, na ktorom nachádzajú svoj zvyčajný pokoj. Ťažké dni v práci, neustále termíny, ktoré prichádzajú jeden za druhým, stres z bežných povinností. Všetky podnety je odrazu veľmi jednoduché vypnúť a ponoriť sa do pokoja, ktorý tkvie v každej záhrade. Vždy, keď vidíme nádherne upravené miesta v katalógoch, rozmýšľame, či je možné docieliť záhradu podľa svojich predstáv i v našich podmienkach. Bohužiaľ, často nenachádzame dostatok nápadov. Nevzdávajte sa svojej predstavy a záhrady snov. Poradíme Vám, ako v 5 jednoduchých krokoch vykúzliť Vašu vlastnú oázu pokoja. Ukážeme Vám všetko od začiatku a dopracujeme sa až k výberu záhradného sedenia.

Záhradná pohovka Havana
Záhradná pohovka Havana

1. Vyberte si správne druhy rastlín

Dokonalá záhrada bez rastlín by snáď nemohla existovať. Začnite voľbou správnych druhov. V tomto prípade nie je na škodu poradiť sa so skúseným záhradným architektom. Dozviete sa, ktoré druhy rastlín sú vhodné pre Váš typ záhrady a zároveň vyberiete druhy, ktoré sa spoločne znesú a postupne kvitnú celý rok. Potešenie zo záhrady tak bude prichádzať neustále. Nemyslite len na kvety v záhonoch, ale i na črepníkové kvety, ktoré umiestnite v blízkosti záhradného sedenia.

Záhradná zostava set Alfredo
Záhradná zostava set Alfredo

2. Zvuk vody pre príjemnú relaxáciu

Počúvanie zurčiacej vody patrí medzi základné techniky relaxácie. Umiestnite do svojej záhrady malú fontánu či jazierko, ktoré Vám umožnia vychutnať si pokojné prostredie a dostať sa do stavu pokoja. Dajte si záležať, aby ste na tečúcu vodu videli priamo zo svojho záhradného sedenia – tento tip rozhodne oceníte vždy po ťažkom dni, kedy budete nutne potrebovať upokojiť podráždenú nervovú sústavu.

3. Záhradné sedenie – ústredný bod celej záhrady

Samozrejme, že si potrebujete vychutnať pokoj celej záhrady plnými dúškami. Zvoľte záhradné sedenie, okolo ktorého sa bude odohrávať celé dianie. Nebojte sa vystúpiť z komfortnej zóny a zvoliť kúsok, ktorý bude nápadný. Okolo záhradného sedenia koncentrujte celú zónu. Nezabudnite okolo neho umiestniť kvetiny v kvetináčoch, zabezpečte výhľad na vodu, zvoľte pohodlné vankúše. Nezanevrite ani na záhradný stôl, na ktorý si položíte vašu šálku kávy či čaju.  Atmosféru relaxu a domácej pohody ešte viac umocníte prostredníctvom dekorácií, ako sú napríklad trendy lampáše.

Záhradné kreslo Milano
Záhradné kreslo Milano

4. Záhradné sedenie a prírodné materiály

Každá záhrada predstavuje okno do vonkajšieho prostredia a prírody. Preto by ste mali siahnuť po prírodných materiáloch, ktoré sú základom životného prostredia. Siahnite po rôznych druhoch dreva, nechajte sa zlákať bavlnou. Plast a umelé materiály by mali byť v každej záhrade obmedzené na minimum. Dnes už vieme, že plasty sú príliš častým spoločníkom v našich životoch. Je čas dať im červenú.

5. Nezabudnite na dekorácie

Posledným, ale rozhodne nie menej podstatným, bodom sú dekorácie. Keramické doplnky v kvetinových záhonoch, textilné doplnky v podobe krásnej deky pre chladné večery, lampáše rozostavené či upevnené okolo záhradného sedenia a v kvetinových záhonoch. Dokonalá atmosféra čarovnej záhrady.

Posedenie s priateľmi, menšia rodinná oslava, párty pri bazéne alebo jednoducho len príjemný večer pri západe slnka po horúcom letnom dni. O čom hovoríme? Ako by mala vyzerať moderná záhrada? Estilofina vám prináša tipy, kde sa zoznámite s najnovšími trendmi v oblasti záhradného nábytku.

Tags : ratanové sedeniezáhradazahradny nabytok

The author adminblog