close
Záhrada

Záhradné posedenie v 3 krokoch

zahradna-sedacka-toscania-diel-s-lavou-podruckou-001

Vybrať záhradné posedenie nie je vždy absolútne jednoduchou úlohou. Často musíme bojovať s kapacitou našej záhrady, dizajnom, ponukou na trhu a v neposlednom rade s našimi predstavami. Snažíme sa vziať do úvahy každý malý detail a napriek tomu nie sme v mnohých prípadoch spokojní s našim výberom. Ako sa to dá zachrániť?

Chápeme, že na začiatku je veľmi zložité utriediť si vlastné predstavy o dokonalej záhrade. Zo všetkých strán časopisov i obrázkoch na sociálnych sieťach sa na nás valia dokonale upravené záhrady a množstvo inšpirácie. Nemajte však obavy. Dnes vás vďaka trom jednoduchým krokom prevedieme celým výberom záhradného nábytku. Chceme, aby ste mali pri výbere šťastnú ruku a rozhodne nič nezanedbali.

1. Kapacita záhradného posedenia

V prvom rade by ste si mali odpovedať na otázku, koľko ľudí bude vaše záhradné sedenie využívať. Plánujete spoločné stretnutia s priateľmi, rodinné obedy alebo si len jednoducho chcete vytvoriť príjemnú atmosféru, z ktorej budete čerpať energiu vždy pri návrate z práce? Vaša odpoveď je mimoriadne dôležitá, pretože od nej sa odvíja hneď prvý krok – výber správnej veľkosti.

Záhradné kreslo Havana
Záhradné kreslo Havana

O kvalitné záhradné sedenie je potrebné pravidelne sa starať a udržiavať ho. Je zbytočné voliť ohromný komplex, ak ho plánujete využívať len vy, respektíve vaši najbližší. Na druhej strane, bol by obrovský krok vedľa zvoliť malé rozmery záhradného sedenia, ak plánujete organizáciu väčších stretnutí.

2. Zvážte podmienky, v ktorých sa bude záhradné posedenie nachádzať

Druhým veľmi podstatným krokom je prostredie, do ktorého záhradný nábytok umiestnite. Bude sa nachádzať pod holým nebom alebo na krytej terase? Bude často vstavený podmienkam vonkajšieho prostredia v podobe dažďa alebo bude naopak chránený? Od tohoto bodu sa odvíja nielen odolnosť materiálu, ktorý si vyberiete. Rovnako budete musieť zvážiť povrchovú ochranu, ktorú nábytku doprajete. Je samozrejmosťou, že krytý nábytok i nábytok vystavený vonkajším vplyvom prostredia bude potrebovať ochrannú povrchovú vrstvu v podobe lakov a ďalších prípravkov. Na druhej strane si však musíte uvedomiť, že o nábytok, ktorý nie je krytý, sa budete musieť starať oveľa viac a častejšie.

Záhradná zostava Nourd
Záhradná zostava Nourd

3. Späť k vašim predstavám a návrhom

Až zvážite predchádzajúce dva kroky, vráťte sa späť k svojim predstavám a dizajnu. Teraz už viete, čo je na čase vyradiť zo zoznamu potencionálnych kúskov, čo je potrebné pridať. Prehliadnuť si môžete napríklad sieť Pinterest, ktorá ponúka množstvo zaujímavých inšpirácií. Rovnako sa snažte, aby záhradný nábytok zapadol do celého štýlu vášho domova a nepôsobil rušivo. Snažte sa pracovať so silnými stránkami záhrady a neváhajte experimentovať. Celú atmosféru dokonale doladia vhodné doplnky. Zapojte vankúše, osvetlenie, lampáše – a výsledok je na svete. Objavte záhradné zostavy od Estilofiny a vytvorte si terasu, ktorú budete milovať.

Ratanové sedenie je jeden z klasických kusov záhradného nábytku. Je každá záhrada či terasa vhodným adeptom pre voľbu ratanového nábytku?

Tags : záhradazáhradné sedenie

The author adminblog