close
Obývačky

Konferenčné stolíky – povinná jazda či neodolateľný kúsok?

file0031330

Konferenčný stolík bol dlhé roky prvkom, ktorý sa v každej obývacej miestnosti považoval za nevýrazný kúsok. Počas veľmi dlhej doby predstavoval len povinnú jazdu, ktorá sa jednoducho v každej obývacej miestnosti musí nachádzať. Nik mu však nevenoval potrebnú pozornosť. V podstate slúžil, len ako odkladací priestor na mnohé potrebné i nepotrebné predmety. Kam by sme si inak odložili misku čipsov počas reklamnej prestávky? Kam by putovali všetky rozčítané knihy a časopisy, ktoré sa v obývacej miestnosti objavia? Našťastie sa mnohé zmenilo a dnes má konferenčný stolík pozornosť, ktorú si zaslúži. V mnohých obývacích miestnostiach predstavuje spolu so sedacou súpravou ústredný bod, od ktorého sa odvíja celé dianie. A často je práve on kľúčovým a neodolateľným kúskom.

Konferenčný stolík nábytok Unity Loft 56cm mango
Konferenčný stolík Unity Loft 56cm mango

Konferenčný stolík nábytok, ako ústredný bod obývačky

Kedysi sa celé dianie v obývacej miestnosti odvíjalo od sedacej súpravy. Tá predstavovala prvok, ktorý bol vybraný prvý a od neho sa odvíjalo všetko ostatné. V tom prípade bola samozrejme kúskom, ktorí ste si pri vstupe do obývacej miestnosti všimli ako prvý. Čo ak by toto miesto prebral konferenčný stolík? A presne to sa vďaka šikovným rukám interiérových dizajnérov stalo skutočnosťou v celej rade obývacích miestností.

Konferenčný stolík však ani náhodou nestratil svoju funkčnosť. Stále ho môžeme pohodlne použiť na odkladanie všetkých možných i nepredstaviteľných zbytočností. Na druhej strane však oslňuje zaujímavým dizajnom a prepracovaním. Veľmi obľúbenými sú konferenčné stolíky v kovovom prepracovaní. Medená, zlatá či strieborná farba na stolíku potom dokonale ladia s ostatnými prvkami v miestnosti, ako sú napríklad kovové svietniky, či obliečky na vankúš v metalických farbách.

Konferenčný stolík nábytok Malia 80 cm medený
Konferenčný stolík Malia 80 cm medený

Bohatý priestor i pre malý interiér

Malé miestnosti často potrebovali konferenčný stolík miniatúrnych rozmerov. A to bola obrovská škoda, pretože i v tomto prípade chcete svoj stolík využiť naplno. Veľkú výhodu, teda predstavujú kombinácie konferenčných stolíkov zložených z niekoľkých prvkov – menších stolíkov. Tie do seba dokonale zapadajú a v prípade potreby dokážu vytvoriť dostatočne veľký priestor. Počas bežného dňa, kedy práve nie sú potrebné, však nezaberajú zbytočnú plochu. Zároveň pôsobia ako zaujímavý detail.

Set odkladacích stolíkov Factor sivá akácia 2ks
Set odkladacích stolíkov Factor sivá akácia 2ks

Nielen drevo

Aby konferenčný stolík nábytok mohol hrať v interiéri prvé husle, museli dizajnéri siahnuť i po iných materiáloch ako drevo. Nie je to tým, že s drevom by sa nedalo čarovať. Množstvo zaujímavých kúskov je stále drevených. Vynikajú však kombináciou materiálov ako drevo – sklo či drevo – kov. Každý kúsok je jedinečný a zaujímavý.

Rovnako sú však momentálne veľmi obľúbené kovové stolíky a kombinácia rôznych farebných kovov spolu so sklom. Tieto kombinácie dokážu spoľahlivo vytvoriť tradičný i futuristicky ladený konferenčný stolík. Voľte však vždy kvalitné materiály, ktoré sú stabilné a odolné.

Čo je lepšie, ako mať doma obývačku zariadenú nábytkom z pravého poctivého dreva, ktoré vydrží dlhé roky a zvládne aj tie najnáročnejšie oslavy a návštevy? Vôňa poctivého dreva, masívne krásne tvary a nadčasový minimalizmus a jednoduchosť. Náš tím v Estilofine vám poradí ako prírodné materiály zakomponovať do vašej obývačky, aby vyzerali štýlovo a trendy.

Tags : konferenčný stolíkobývacia miestnosť
adminblog

The author adminblog

Leave a Response