close
Obývačky

Konferenčný stolík a nábytok – 3 nepriatelia v čistení

dizajnovy-konferencny-stolik-island-80-cm-akacia-001

Pri starostlivosti o nábytok sa snažíme predovšetkým myslieť na to, ktoré prostriedky nám pomôžu udržať ich stále krásne. Určite ste už niekedy na internete narazili na prostriedky a zaužívané rady, ktoré by vám mali pomôcť zlepšiť stav vášho nábytku. Možno ste ich vyskúšali a možno ste nenabrali odvahu. A spravili ste rozhodne dobre. Na internetových stránkach koluje množstvo lží, ktoré vôbec nesmerujú ku krásnemu a žiarivému nábytku. Práve naopak. S ich pomocou sa veľmi rýchlo a jednoducho dopracujete k nenávratnému poškodeniu a zničeniu. V dnešnom článku vám prinášame tri najzaužívanejšie mýty pri starostlivosti o konferenčný stolík a nábytok.

1. Od octu dajte veľmi rýchlo ruky preč

Stretli ste sa už niekedy s tvrdením, že vínny ocot vám pomôže zlepšiť stav nábytku? Vďaka nemu by mal byť nábytok opäť ako nový. Toto tvrdenie však patrí medzi jeden z najväčších mýtov, s ktorými sa môžete stretnúť. Vínny ocot nie je vhodným čističom konferenčného stolíka a nábytku, s ktorými je často spájaný. Pri používaní vínneho octu môže dôjsť k rýchlej reakcii medzi kyselinou octovou a chemikáliami, ktoré sú používané na úpravu dreva. Konferenčný stolík a nábytok nielen nezískajú späť svoj stratený lesk, ale okrem toho sa na nich vytvoria nevzhľadné škvrny, ktorých sa už nezbavíte. V tomto prípade sa neoplatí riskovať a pri čistení radšej investujte do kvalitných a certifikovaných čističov.

Luxusný konferenčný stolík Subway
Luxusný konferenčný stolík Subway

2. Citrónová šťava a nábytok nepatria k sebe

Medzi ďalší z overených internetových receptov patrí citrónová šťava. Sú jej prisudzované rovnaké magické vlastnosti ako vínnemu octu. V tomto prípade je však opäť problém v tom, že citrónová šťava je majoritne tvorená kyselinou citrónovou. Opäť dochádza k rovnakej reakcii, akú sme vám predstavili pri octe. I kyselina citrónová ľahko reaguje s povrchovými nátermi na dreve. Táto reakcia má opäť za následok vytvorenie škvŕn a máp na vašom nábytku. Hoci spomíname predovšetkým problémy týkajúce sa masívneho nábytku, problém nastáva i pri nábytku z drevotriesky alebo iného materiálu.

Sada konferenčných stolíkov Factor sheesham
Sada konferenčných stolíkov Factor sheesham

3. Zubná pasta zmiešaná so sódou

Posledným z kategórie overených domácich trikov je populárne duo, ktoré podľa stránok zabezpečuje vyčistenie nevzhľadných kruhov od pohárov či tanierov. V prvom rade je potrebné dbať na dostatočnú prevenciu, aby sa tieto stopy na konferenčnom stolíku a nábytku vôbec neobjavovali. Ak ste však nemali šťastie, je pravý čas siahnuť po overenom prostriedku. Sóda a zubná pasta často spôsobia viac škody, pretože nikdy neviete či nemôže dôjsť k reakcii medzi vašou domácou čistiacou zmesou a olejom alebo voskom, ktorý používate pri starostlivosti o drevo.

Pri overených domácich radách je potrebné myslieť na to, že v mnohých prípadoch nie sú tak overené, ako sa zdá. Pozitívne ohlasy na internete neznamenajú, že čistiaca procedúra bude fungovať i vo vašom prípade. Siahnite po overených a certifikovaných čističoch.

Drevo je zárukou kvality a nadčasovosti, no zároveň môže vďaka kombinácii s inými materiálmi pôsobiť moderne a trendovo. Okrem toho vyzerá luxusne, vďaka čomu bude pútať pohľady všetkých, ktorý k vám prídu na návštevu. Inšpirujte sa naším výberom jedinečného dreveného nábytku, ktorý jednoducho a efektne zapadne do vášho interiéru, drevo je materiál, ktorý nikdy nevyjde z módy. 

Tags : konferenčný stolík

The author adminblog