close
Obývačky

Drevený konferenčný stolík – 6 tipov pre starostlivosť

media_images_org_file0030610

Vo väčšine prípadov sa stáva hlavným prvkom obývačky sedačka. Je kúskom nábytku, na ktorom sa stretáva rodina, užívame si na nej sledovanie obľúbených filmov i nezáväzné rozhovory o všetko. Sedačka je často dominantou, na ktorú sa upriami každý pohľad. Ale čo ak by sme chceli zvoliť dva kúsky, ktoré budú dominantné a spoločne budú vytvárať dokonalú harmóniu. Myslíte si, že to nie je možné? Presvedčíme vás o opaku. Drevený konferenčný stolík je skvelou voľbou do každého interiéru. Vyniká svojou kvalitou, precíznym spracovaním a v neposlednom rade i klasickou krásou. Dnes sme si pre vás pripravili zoznam 6 tipov, ktoré vám pomôžu pri pravidelnej starostlivosti.

Dizajnový konferenčný stolík Massive
Dizajnový konferenčný stolík Massive

1. Umiestnite konferenčný stolík ďalej od akéhokoľvek zdroju tepla

Krb, radiátor, vykurovacie potrubie – zdroje tepla sú pre konferenčný stolík nočnou morou. Nadmerné teplo spôsobuje vysúšanie a poškodenie povrchovej úpravy. Ak sa chcete poškodeniu vyhnúť, umiestnite stolík ďalej od akéhokoľvek zdroju tepla. Rovnaké pravidlo platí pri akomkoľvek drevenom kúsku nábytku.

2. Drevený konferenčný stolík by nemal stáť na priamom svetle

Vyhnite sa umiestneniu konferenčného stolíka na priame slnko. Slnečné lúče, rovnako ako teplo, vedia veľmi rýchlo zatočiť s povrchom konferenčného stolíka. Ak sa nemôžete vyhnúť tomuto problému, odporúčame nastaviť žalúzie tak, aby na stolík väčšina svetla nedopadala. Možnosťou sú i zatemňovacie závesy.

3. Vlhkosť v byte by nemala presiahnuť hranicu 45%

V tomto prípade nehovoríme len o starostlivosti o nábytok, ale celkovej vlhkosti, ktorá je vhodná i pre naše zdravie. Vlhkosť v byte by mala byť udržiavaná v hraniciach 40%-45%. Počas zimných mesiacov, keď vlhkosť klesá pod danú hranicu by ste mali používať zvlhčovač, počas letných mesiacoch je zas nápomocný odvlhčovač alebo klimatizácia.

Dizajnový konferenčný stolík Argentinas X
Dizajnový konferenčný stolík Argentinas X

4. Ochrana pred poškriabaním

Tácky alebo malé plstené podložky pod čajový servis a šálky vám umožnia efektívne sa vyhnúť poškriabaniu či vzniku nevzhľadných kruhov. Dnes je možné zohnať naozaj krásne a dizajnové doplnky, ktoré skvele zapadnú do interiérového štýlu a budú mať praktický i estetický zmysel.

5. Alkohol, odlakovač či iné rozpúšťadlo neumiestňujte do blízkosti stolíka

Drevený konferenčný stolík sa vždy vyznačuje povrchovou úpravou. Povrchová úprava zabraňuje rýchlemu poškodeniu dreva, reaguje však s mnohými rozpúšťadlami. V prípade vyliatia rozpúšťadla na stolík, vzniknú veľmi rýchlo poškodenia spôsobené zničením povrchovej vrstvy. Neriskujte znehodnotenie svojho nábytku.

6. Spýtajte sa výrobcu na starostlivosť

Skvelým krokom je porada s výrobcom alebo predajcom dreveného nábytku. Odborník vám dokáže najlepšie vysvetliť, aká je úprava vášho nábytku a aké čističe a prípravky je v tomto prípade vhodné používať. Rovnako vám odporúči i vhodné značky, po ktorých by ste mali siahnuť. Vyhnete sa tak nákupu prostriedkov na údržbu a čistenie, ktoré nie sú pre váš konferenčný stolík vhodné.

Prečítajte si, ako drevo kombinovať, ako si vyberať vhodné druhy či opracovania, aby vám nábytok čo najdlhšie vydržal.

Tags : drevokonferenčný stolík

The author adminblog