close
Záhrada

Je ratanové sedenie vhodné pre Vás?

dizajnove-kreslo-prince-prirodne-009 (1)

Ratanové sedenie je jeden z klasických kusov záhradného nábytku. Pre mnohých ľudí je klasickou voľbou číslo jedna. Pravdou je, že jeho výberom a zakomponovaním do atmosféry záhrady sa naozaj nedá nič pokaziť. Problém však nastáva pri pravidelnej starostlivosti o ratanový nábytok. Je každá záhrada či terasa vhodným adeptom pre voľbu ratanového nábytku? A je lepším krokom voliť prírodný ratan alebo umelý materiál s názvom technoratan? Poradíme Vám a s našimi radami rozhodovanie i samotný výber zvládnete hravo.

Dizajnová pohovka Prince, prírodná
Dizajnová pohovka Prince, prírodná

Domáce prostredie či terasa kancelárie?

Pri výbere ratanového sedenia musíte myslieť na jednu dôležitú vlastnosť. O ratanové sedenie je potrebné sa správne starať. Prach a nečistoty sa s obľubou usadzujú medzi jednotlivé vlákna. Po krátkom čase tieto usadeniny pôsobia naozaj nevzhľadne. V domácom prostredí je ratanové sedenie skvelou voľbou, ak si vyhradíte dostatok času na starostlivosť. V prípade, že disponujete dostatkom času na starostlivosť o ratanový nábytok, môžete pokojne voliť i prírodný ratan. Nezabúdajte však, že drevo vždy potrebuje pravidelnú starostlivosť v podobe náterov.

Na terasách kancelárií je situácia o trochu zložitejšia. Ratanové sedenie vo väčšine prípadov nemá dostatok starostlivosti, ktorú vyžaduje. Po čase na mnohých terasách kancelárskych budov ratanové sedenie stráca svoju krásu a lesk. Ak si nedokážete zabezpečiť ratanovému sedeniu dostatočnú starostlivosť, ale napriek tomu po ňom túžite, čiastočné riešenie predstavuje umelý ratan s názvom technoratan. Technoratan je ideálnou voľbou odolnou voči podmienkam vonkajšieho prostredia.

V oboch prípadoch, pri prírodnom i umelom, nezabúdajte na správny návlek na ratanový nábytok. Ten ho spoľahlivo ochráni pred vrtochmi počasia a zároveň predĺži jeho životnosť.

Dizajnové kreslo Prince prírodné
Dizajnové kreslo Prince prírodné

Textilné časti ratanového sedenia

Koľko času plánujete stráviť na svojom novom nábytku do záhrady? Jedná sa o nábytok, ktorý bude využívaný pravidelne či naopak zriedkavo? Ak je vaša odpoveď prvou možnosťou, oplatí sa investovať do kvalitných poťahov, ktoré sú odolné voči častému používaniu. Rovnako je skvelým krokom voliť textilné súčasti, ktoré sa dajú pomerne ľahko vyprať či vyčistiť. Škvrny od odolných potravín bývajú nočnou morou každého. Okrem toho uberajú ratanovému sedeniu na noblese a elegancii. Spoľahnite sa na kvalitné a odolné materiály i v prípade, že sa ratanové sedenie stane Vašim novým doplnkom na terase kancelárie. V tomto prípade naozaj veľmi oceníte odolnosť a ľahké čistenie poťahov. Tento typ textilných poťahov je finančne nákladnejší, ale neporovnateľne odolnejší.

Ratanové sedenie je dominantou záhrady i terasy

Vyberať nový záhradný nábytok či nábytok na terasu je skvelé. Myslite však na to, že ratan je výrazný a priťahuje každý pohľad. Ak Vaša voľba padne naň, vyberte ratanové sedenie prvé. Od neho sa totiž budú odvíjať všetky doplnky i ostatné dekorácie.

Zistite prečo výber záhradného nábytku rozhodne nie je jednoduchým krokom.

Tags : ratanový nábytokzáhrada

The author adminblog