close
Design

Potešenie Pre Oči Milovníkov Dizajnu – Výstava v Kolíne

pure_atmospheres

Ako žijeme, je a bude stále dôležitejšie! Akým smerom sa vyberieme? Do prirodzeného, ​​zeleného, ​​inteligentného, ​​efektívneho, pohodlného a/alebo neobmedzeného života? Hneď na začiatku roka Vám prinášame najdôležitejšie trendy, nové produkty a komplexný pohľad na súčasný a budúci svet života. Zúčastnili sme sa medzinárodnej výstavy v Kolíne a prinášame Vám novinky a trendy pre rok 2020.

Prehľad trendov a inšpirácie – výstava v Kolíne

Výstava nábytku umiestnená mimo svojho „pôvodného domu“ v kombinácii s výrobkami iných značiek; najnovšie trendy interiérov navrhnutých nielen v Nemecku“; kolekcie nových produktov, ktoré debutujú na veľtrhu a sú prezentované za sklom, ako vzácne poklady – to je len niekoľko z tematických trendov, ktoré sme zachytili na Kolínskom veľtrhu. Imm cologne predstavil nové trendy na všetko, čo sa týka nábytku interiérov a exteriérov. Vystavovatelia predviedli svoje nové produkty a filozofiu interiéru – odhalili, ako vyzerá kontext a smer vývoja. Združili najnovšie uvádzané produkty, ktoré odprezentovali v atraktívnych vitrínach. Kreatívni partneri spojili vrcholy veľtrhu v galerijných inštaláciách a remeselných víziách potenciálnych interiérových scenárov.

Buďme vynaliezaví – SMART VILLAGE

Smart Village výstava v Kolíne
Smart Village výstava v Kolíne
Smart Village výstava v Kolíne Smart Village výstava v Kolíne

Inteligentný domov, internet vecí a umelá inteligencia sú pojmy, s ktorými sa pravidelne zaoberáme vo veku digitalizácie. Toto je sprevádzané technologickým vývojom, ktorý je určený na zjednodušenie nášho každodenného života . Vývoj je však často ďaleko pred nami a niekoľko z nich má opodstatnené otázky. Naozaj to potrebujeme? Je to bezpečné? Kto skutočne ťaží? Výnimočná výstava „Buďme inteligentní – inteligentná dedina“ sa snaží poukázať, ktoré riešenia v oblasti interiéru skutočne odkrývajú potenciál pre jednotlivých používateľov alebo spoločnosť a ktoré sú viac sklamaním a neprinášajú nič hodnotné.  Špeciálna výstava v troch živých svetoch ukazuje na budúcnosť, súčasný a realistický spôsob riešenia napätia medzi novými technológiami a realistickou pridanou hodnotou.

Ako budeme žiť v budúcnosti…

Naše predstavy o dokonalom spôsobe života sa rokmi menia a niekedy sú aj v rozpore s najnovšími novinkami sezóny. Znepokojuje nás stav našej klímy, no zároveň sa nebojíme používať inovatívne materiály a inteligentné technológie. Obytný priestor je stále čoraz drahší a stále hľadáme väčšie pohodlie na bývanie a riešenia pre menšie domácnosti, ktoré sa realizujú v priestranných podkrovných priestoroch. Inými slovami, budúci život bude prirodzenejší, inteligentnejší a efektívnejší.

Prirodzenejšie bývanie

Mnoho ľudí sa v súčasnosti obáva zmeny klímy. V úlohe spotrebiteľov však v každodennom živote veľmi ťažko meníme svoje správanie. Domnievame sa, že by sme sa mali vzdať známych zvyklostí a pri investovaní do automobilov, mobilných telefónov či nábytku venovať väčšiu pozornosti udržateľnosti. 

Niet pochýb o tom, že spotrebiteľ, ktorý myslí environmentálne, sa bude v budúcnosti pri kúpe nábytku zaujímať aj o to, ako ovplyvní jeho kúpa naše životné prostredie. Rozprávanie príbehov o tom, čo je ekologickejšie sa stane rozhodujúcim nástrojom, pretože rozhodnutie o kúpe jedného z dvoch podobných výrobkov bude prospešné pre každého, kto sa bude zaujímať o ekologické výrobky. A záujem kupovať si ekologické výrobky bude tendenciou takmer u všetkých spotrebiteľov. V domácnostiach sa stále čoraz viac používajú prírodné materiály a prvky z masívneho dreva. Výber dekoratívnych predmetov, akými sú rastliny, materiály bez náteru a skleníky v interiéri, sa v interiérovom dizajne stane dôležitou a nevyhnutnou súčasťou nábytkových prvkov. 

Nábytok s vysokou mierou dizajnu zaručí kvalitu trvalej udržateľnosti. Všetci začíname mať rovnaký cieľ – chceme byť blízko k prírode. Preto staviame nové byty s balkónmi a v mestských častiach začali byť veľmi žiadané apartmány a domy s prístupom do záhrad alebo na terasy. Tieto kontaktné body s prírodou sa teraz stávajú neoddeliteľnou súčasťou našich domovov, pričom terasy preberajú úlohu druhej obývačky.

Inteligentné bývanie

Možno použiť aplikáciu na pestovanie bylín? Môžu počítače pestovať rastliny, aby zlepšili kvalitu ovzdušia v našich domácnostiach? Má klíma vplyv na stavebné projekty? Vypína inteligentný riadiaci systém svetlá a kávovar, keď opúšťate dom? Inteligentné aplikácie sa stávajú stále rozmanitejšími, spoľahlivejšími aj ľahšie dostupnými a použiteľnými pre konkrétne potreby obyvateľov. Výsledkom je, že inteligentné technológie v našej domácej architektúre zohrávajú stále viac kľúčových úloh. Či už pri počítačom riadenej optimalizácii kvality vzduchu v interiéri, inovatívnom riadení a prevádzke sprchovacích toaliet alebo pri predvídateľnom a energeticky optimalizovanom riadení teploty miestnosti – inteligentná technológia sa stáva stále viac súčasťou nášho bežného spôsobu života

Domáce vetracie zariadenie odstraňuje zatuchnutý vzduch skôr, ako sa obyvatelia vrátia domov; v lete fungujú automatické tieniace, klimatizačné alebo chladiace systémy zabudované do stien a stropov, ktoré v spojení s tepelným čerpadlom zabezpečujú ideálne vnútorné prostredie.

A inteligentná technológia už aj v kuchyni optimalizuje pracovné postupy a procesy používateľov. Inteligentné spotrebiče sa ovládajú pomocou aplikácie alebo hlasovým ovládaním, recepty sa premietajú na pracovnú dosku z internetu a jedlo je starostlivo pripravené k dokonalosti. Ide o krásny nový svet našich potrieb, hospodárskych úspor či nevyhnutné opatrenia našej ohrozenej klímy? Pravdepodobne trochu oboje!

Účinnejšie bývanie

Rastúce nájomné a menšie domácnosti budú naďalej zvyšovať dopyt po nábytku šetriacom priestor. Prvá vlna minimalistických prvkov a trendu uprataných izieb sa k nám dostala z USA a Ázie. Ide nielen o tendenciu obmedzovať spotrebu domácností, ale obmedzovať aj základné veci v živote, čo vytvára stratégiu, ako vytvoriť celkový poriadok v domácnosti. 

Čoraz viac ľudí považuje tento prístup za mimoriadne výhodný. Dopyt po minimalistickom nábytku a potrebe zbaviť sa nadbytočnosti sa stal veľmi moderný a mnohí z nás považujú akékoľvek iné riešenia za „nevhodné“. Kvalita pred kvantitou by,  preto mohla byť pre mnohých ľudí ideálnou filozofiou vybavenia domácností najmä, preto, že je to tiež v súlade s túžbou po „prirodzenom bývaní“. Z tohto dôvodu v roku 2020 predstavia viaceré spoločnosti riešenia, ktorých účelom bude cenovo dostupný systémový nábytok spolu s prvkami, ktoré budú prispôsobiteľné rôznym rozmerom miestnosti, budú variabilné (technológia vyťahovania atď.) a zároveň aj univerzálne. Vzhľadom na širokú škálu aplikácií pre nábytkové systémy mini bytov až po podkrovia kladú dodávatelia veľký dôraz na modernú estetiku v mestskom životnom štýle, ktorá je v úplnom protiklade s narušenou atmosférou tínejdžerskej izby.

Nové momenty a trendy výstava v Kolíne

Výstava v Kolíne estilofina

Výstava v Kolíne predstavila sklenené pódium pre najmodernejšie výtvory

Sklenené pódium pre najmodernejšie výtvory

Nové momenty inšpirujú inštalácie, ktoré podopierajú dobrodružný charakter krajiny Pure Editions vo forme tematických, kompaktných prezentácií nových a súčasných produktov. Tvorivý naratívny rámec je dielom štylistky Floor Knaapen.


 

Zaujíma vás interiérový dizajn alebo sa chystáte rekonštruovať vašu domácnosť? Prečítajte si aké farebné odtiene sú moderné pre rok 2020?

Vaša Estilofina!

Tags : Nové trendy 2020Výstava v Kolíne