close
DesignKnižnica

Srdcom Vášho domova môže byť kútik na čítanie

knižnica 1

Každý dom či byt, teda domov by mal mať svoje miesto, srdce, ktoré dýcha príjemnou a útulnou atmosférou a budete v ňom môcť tráviť príjemné chvíle plné oddychu a pohody. Knižnica by mohla byť práve tým miestom. Unikli do svojho sveta oddychu, fantázie a unikli by ste v ňom pred realitou. Ak nemáte v dome či byte dostatok miestností pre samostatnú knižnicu, svoj malý kútik na čítanie si môžete vytvoriť v obývačke alebo spálni. Ak si lámete hlavu s tým, ako túto miestnosť alebo kútik pokoja zariadiť, už ďalej nemusíte. Poradíme Vám, ako na to, pomôžete Vám vybrať farby a zvoliť správny nábytok. 

Základom je knižnica

Základom knižničnej miestnosti je knižnica, do ktorej umiestnite všetky knihy. Mali by ste v nej mať dostatok miesta na knihy, ktoré chcete mať doma. Mohli by ste ich otvoriť kedykoľvek, kedy budete mať na ňu náladu. Je na Vás, aký materiál si zvolíte pre svoju knižnicu, ideálnou voľbou je však masív, ktorý priestor zútulní. Môžete si však vybrať aj kombináciu dyhy, MDF alebo iných materiálov so sklom. Takou knižnicou je napríklad Knižnica Naja v kombinácii bielej farby. Ak sa rozhodnete pre masív, na výber máte z rôznych prevedení. Luxusná knižnica NAYARA je vyrobená z masívneho agátového dreva, ktoré zútulní každý priestor a vytvorí v ňom príjemnú priateľskú atmosféru. V prípade, že potrebujete viac priestoru, určite Vás osloví knižnica LAYTON vyrobená z ocele.

Luxusný regál Elegant 180cm
Luxusný regál Elegant 180cm – kútik na čítanie

Kreslo na čítanie

Okrem knižnice s knihami potrebujete mať aj priestor, kde si ich môžete čítať a oddychovať pri tom s dobrým vínom či teplým čajom. Nevyhnutnou súčasťou je teda aj kreslo. Malo by však spĺňať určité kritériá. Pohodlnosť, aby ste sa v ňom dobre cítili a mohli v ňom stráviť aj dlhé hodiny, keď pri čítaní knihy stratíte pojem o čase. Ak si chcete vybrať ideálnu farbu pre Vašu knižnicu, mali by ste ju v prvom rade prispôsobiť k ostatným farbám v miestnosti, zladiť ju s kobercom, knižnicou a inými doplnkami a nábytkom. Ak však chcete, aby pôsobila miestnosť útulne, vyberte si teplé farby – žltú, hnedú, červenú, oranžovú. Veľmi príjemné a pohodlné je kreslo GILBERT, dostupné hneď v niekoľkých farebných prevedeniach. Výber tej ideálnej do Vašej knižnice je len na Vás.

 

Dizajnové kreslo Sweden, sivé
Dizajnové kreslo Sweden, sivé
Tags : dizajninterierkniznica