close
DesignObývačkySpálne

Úložné priestory nielen v modernej spálni

Luxusná komoda Cowboy

Málo miesta, pomôžu úložné priestory?

Mať dostatok úložného priestoru vo vašej spálni pre vaše oblečenie a ďalšie dôležité veci je kľúčové, ale aj dosť ťažké. Hlavne pokiaľ ide o malý priestor. Skrine sú vždy prvou voľbou, ale pokiaľ ich priestor už nie je dostačujúci, na rad prichádzajú iné nevyhnutné možnosti.

Vyváženie ukladacieho priestoru a štýlu v takomto prípade vôbec nie je ľahké, avšak s trochou plánovania môže mať akákoľvek izba dostatok priestoru bez toho, aby ste museli obetovať váš zmysel pre módu. Poradíme.

Prvým a zároveň aj najdôležitejším krokom je zmeranie dostupného priestoru. Uistite sa, že izbu zmeriate vertikálne i horizontálne. Väčšina skríň a šatníkov je dosť vysoká a zatienené okno alebo obraz nevyzerá práve najlepšie.

Vyčleňte si pre váš nový úložný priestor dostatok voľného miesta, ku ktorému máte ľahký prístup a ktorý nebude blokovať prístup k ostatnému nábytku. Pozor, rátajte s tým, že potrebujete priestor aj na otváranie dverí.

Ďalším krokom je, samozrejme, rozhodnutie aký štýl skladovania sa vám páči najviac. Moderný, futuristický alebo skôr luxusnejší napríklad v barokovom štýle? Každopádne, existujú tri hlavné možnosti – komoda, šatník a skriňa – spolu s rôznymi kombináciami a všetky majú svoje výhody a nevýhody.

Komoda – neoceniteľný pomocník

Moderné komody sú z možností najmenšie a sú ideálne do kompaktnejších priestorov. Komody majú všeobecne dostatok priestoru, avšak oblečenie musí byť zložené – čo je niekedy problém pre mužskú časť populácie, však 🙂 Pre tých, ktorí už majú veľký šatník a potrebujú len osobitný priestor pre ponožky a podobné drobnosti, sú komody najlepšou voľbou.

dizajnová komoda
Moderné komody od estilofina.sk

Šatníky majú väčší priestor na zavesenie, ale vo všeobecnosti nemajú žiadne šuplíky – sú tou najlepšou voľbou, pokiaľ nemáte skriňu alebo máte len veľmi málo úložného priestoru, a tak môžu byť skvelým miestom pre topánky a podobne. Zaberajú veľa priestoru, ale vďaka rôznorodosti dizajnu moderných i tradičních šatníkov sa môžu stať buď stredobodom vašej izby alebo môžu splynúť s priestorom – ako uznáte za vhodné.

Akú skriňu vybrať

Skrine sú hybridnou kombináciou a ponúkajú to najlepšie z oboch možností – na úkor miesta, keďže zaberajú veľké množstvo vertikálneho priestoru. Mnoho skríň má priestor podobný šatníku – hore je priestor na zavesenie oblečenia a dole šuplíky, čo môže byť ideálnou voľbou pre niekoho bez skrine s malým množstvom oblečenia. Existujú rôzne typy skríň s množstvom možností – ako napr. skrine s miestom na poličky, no tie najzákladnejšie neobsahujú ani toto. Vyberajte dôkladne, časom sa vám dizajnový kúsok nábytku nebude zdať až tak prehnane moderný, a budete s výberom spokojní.

Aj keď máte k dispozícii malý priestor, s ktorým môžte pracovať, to ešte neznamená, že musíte obetovať svoj štýl. Vďaka rôznorodým možnostiam skladovania oblečenia môžte mať spálňu a nábytok v nej čistý a elegantný. Držte sa však jednotného štýlu, a preto kupujte nábytok do spálne pokiaľ mono naraz, a nezabúdajte, že tým hlavným prvkom je stále kvalitná, ideálne masívna posteľ.

Inak, nezabúdajte na to, že s toaletným stolíkom zabodujete takmer u každej ženy 🙂

toaletný stolík
Jednoduchý toaletný stolík. Kvalitný a krásny.

Ako ste vyriešili tento oriešok vy? Alebo máte nejaký vyhliadnutý kúsok napríklad v našom eshope? Čakáme komentár, radi zistíme, aký vkus a dizajn obľubujete.

Zariaďte si obývačku z prírodných materiálov, poradíme Vám ako v dalšom článku.