close
Knižnica

Komfortné a útulné miesto na čítanie? Zákutie iba pre seba a písané slovo.

Luxusná knižnica

V dobe, keď život beží rýchlosťou internetového prehliadača, je priestoru na oddych stále menej a menej. Zákutie, do ktorého máte vstupenku len vy a vaša kniha, si preto vo svojom byte určite zamilujete. Nielenže vám otvorí dvere do kúzelného sveta literatúry, ale súčasne vás ochráni pred každým digitálnym rozptýlením. Sociálne siete majú do týchto čarovných miest vstup prísne zakázaný. Veríme, že vás náš článok inšpiruje a nájdete si vo svojom modernom interiéri zákutie iba pre seba a písané slovo.

Kniha v modernej spálni

Pravdepodobne ste už počuli, že čítanie v posteli sa neodporúča. Tento dominantný kus nábytku je určený výlučne na spánok a ďalšie radostné aktivity, medzi ktoré kniha nepatrí. Ak ste si ale obľúbili ako miesto na čítanie práve vašu spálňu, nezúfajte. Postačí malá stavebná úprava steny pod oknom. Potiahnite parapetu do priestoru izby a jej povrch si nechajte očalúniť. Priestor z bočných strán uzavrite stenou a komfort umocnite aj príjemnými vankúšikmi. Hotovo, vaše miesto na čítanie je pripravené.

Zaujímavý tip: Skvelý kútik na čítanie bez prestavby priestoru dosiahnete, ak celú stenu v okolí okna potiahnete vstavaným nábytkom. Pod oblokom si necháte otvorený priestor na nízku a širokú čalúnenú lavicu.

luxusna kniznica
Miesto nielen na čítanie

Oáza pokoja pri kozube

Blčiaci oheň sám o sebe zvádza k oddychu. Umiestnite si v blízkosti kozuba mohutný kus nábytku, napríklad v štýle luxusného kresla Chesterfield, doplňte ho teplou kožušinkou, mäkkými vankúšmi a štýlovým vintage stolíkom. Dolaďte príjemné osvetlenie vysokej stojanovej lampy a vaša oáza pokoja je zariadená. Postačí už len dobrá kniha a pohár obľúbeného nápoja.

LUXUSNÉ KRESLO CHESTERFIELD VINTAGE II KOŽA

Zaujímavý tip: Ďalšie štýlové nápady na zriadenie oddychového priestoru v obývačke nájdete v magazíne Homedit. Nechajte sa inšpirovať. Obývačka je na relax tohto druhu ako stvorená.

Relaxačný kútik pod schodišťom

Máte vo svojom interiéri pevné schodisko, pod ktorým sa nachádza množstvo miesta zaplneného zbytočnosťami? Premeňte ho na svoje útočisko. Časť priestoru otvorte, podlahu zodvihnite do výšky bežnej postele, doplňte čalúnenie a vankúše. Táto úprava si bude vyžadovať aj príjemné osvetlenie, ktoré by malo byť dostatočne ostré, aby pri ňom netrpeli vaše oči a dostatočne tlmené, aby nenarušilo váš komfort. Ideálnym riešením je stmievacie svetlo.

Letné čítanie na balkóne

Skvelé miesto na čítanie získate aj v tienistej časti svojho balkóna alebo terasy. Takýto priestor si pýta modernú ľahkosť. Umiestnite do rohu pohodlný sedací vak alebo drevenú čalúnenú lavicu. Doplňte štýlový okrúhly stolík a košíky na vaše obľúbené knihy. Teplé letné večery si pýtajú aj osvetlenie v podobe vysokej modernej lampy alebo sviečok osadených do vkusných zatvorených svietnikov.

Tags : čítanie