close
Design

Moderná detská izba porastie spolu s dieťaťom!

Úloha zariadiť modernú detskú izbu je výzvou pre každého rodiča. Cieľom je totiž vytvoriť multifunkčný priestor vhodný pre oddych, hru, prácu i zábavu. Správne zariadená detská izba musí so svojim obyvateľom prežiť celé detstvo od obdobia plienok a hrkálok, cez prvé lásky, až po odlet z rodičovského hniezda. A ani tu sa jej úloha nekončí. Preberá funkciu hosťovskej izby a príležitostnej pracovne.

Nasledujúce riadky majú ambíciu poskytnúť vám kompletné know-how, ako zariadiť modernú detskú izbu, ktorá s minimálnymi obmenami porastie spolu so svojím obyvateľom.

V jednoduchosti je krása

Moderný dizajn sa vyznačuje funkčnosťou, presvetleným priestorom a čistými líniami. Takéto zariadenie je obzvlášť vhodné pre detskú izbu z prozaického dôvodu – bude tvoriť výborné kulisy pre neustále sa meniace hračky a dekoratívne predmety. Dominantné kusy nábytku by mali byť v jednej, ideálne neutrálnej, farbe. Zabudnite na komplikovane vyrezávané obruby, volániky a zdobený nábytok. Stavte na jednoduché geometrické tvary a čisté hrany. Inšpiráciou vám môže byť moderný nábytok Sky – Pinolino, ktorý v sebe jedinečne kombinuje vysokú kvalitu a súčasný dizajn.

 

detska izba
Moderná izba, ktorá bude vhodná ako pre drobcov, tak pre pubertiakov!

 

Farebný akcent

Nuda a stereotyp nemá v detskej izbe miesto. Roztomilý hravý punc do neutrálneho základu vnesiete prekvapivými zábleskami odvážnych farieb. Vyhrajte sa s doplnkami, tapetami, koberčekmi, poťahmi a vankúšikmi. Buďte odvážni a kreatívni. Jablkovo-zelená, ostrá červená, nebeská modrá alebo citrusovo žltá vnesú do priestoru zábavu a moderného ducha.

Nábytok najvyššej kvality

Správne zvolený luxusný nábytok je ten, ktorý má ambíciu prežiť s vašim dieťaťom až do dospelosti. Všeobecne platí, že existujú dva zásadné prechody v živote detskej izby. Okolo dvoch – troch rokov vymeníte postieľku za veľkú posteľ a v šiestich rokoch pridáte písací stôl a stoličku. Medzitým len občas vymaľujete, inovujete dekorácie a vymeníte hračky za knihy. Napríklad u takej komody Unity. Môžete si z nej vytvoriť aj miesto, kde bude prebaľovací pult.

Po odrastení drobca jednoducho odstránite prebaľovací pult a plnohodnotná moderná komoda je na svete. Je teda zrejmé, že do postele, skrine či komody sa investovať naozaj oplatí. Stavte na kombináciu špičkovej kvality a moderného dizajnu.

komoda
Nešetrite! Kvalitný nábytok vydrží mnohonásobne dlhšie ako lacné zariadenie. U detí platí dvojnásob!

Detská izva pre dievča aj pre chlapca

Rodové stereotypy sú staromódne. Zabudnite na ružové dievčenské a modré chlapčenské izby. Aktuálny je neutrálny dizajn, ktorý ide ruka v ruke s udržateľnosťou a možnosťou ďalšieho kreatívneho využitia. Čím neutrálnejšie zariadenie zvolíte, tým jednoduchšie bude nasťahovať do detskej izby malú sestričku alebo bračeka.

Nechajte priestor fantázii

Jeden alebo dva doplnky v téme obľúbenej rozprávky sú roztomilé, ale celá tematicky ladená izba je už krokom mimo. Okrem toho, že nemá žiadnu životnosť a šancu vyvíjať sa spolu s dieťaťom a jeho záujmami, brzdí detskú fantáziu a kreativitu. Všetko je jasne dané a malý obyvateľ sa nemá kde realizovať. Deti si okolo seba vytvárajú svoj vlastný svet a správne zariadený priestor im v tom musí pomáhať. Posteľ v tvare rýchleho auta je ideálna pre 7-ročného pretekára, ale o pár rokov ju budete musieť vymeniť. Moderná posteľ z masívneho dreva je nádherným kusom nábytku, ktorý poľahky skombinujete napríklad i s pretekárskymi obliečkami.

Ako navrhnúť detskú izbu v 6 jednoduchých krokoch! 

 

moderná komoda
Komoda Emily – v jednoduchosti a kvalite je krása!