close
Svietidlá

Osvetlenie nemusí byť len praktické, ale aj štýlové

1452368416629

Vybrať si vhodné osvetlenie do izby môže byť niekedy náročné. Je dôležité, aby ste zvážili mnoho faktorov, ktoré vstupujú do hry. Okrem iného napríklad aj to, na čo budete osvetlenie používať. Rovnako aj, do akej izby plánujete svietidlo umiestniť a nezabudnite brať do úvahy ani to, koľko denného svetla preniká do miestnosti cez okná. Keďže na to, ako sa svetlo rozptyľuje do miestnosti vplýva aj dizajn tienidla, mali by ste aj to brať do úvahy pri výbere vhodného osvetlenia. Dôkladne by ste mali vyberať pre osvetlenie aj vhodnú žiarovku. Na základe toho, ako budete osvetlenie používať si môžete vybrať stolové lampy, ktoré poskytujú menej osvetlenia a je tlmenejšie. Rovnako máte na výber aj stojanové lampy, ktoré sú ideálne napríklad od obývacích izieb. Čo určite nechýba v žiadnej izbe je luster.

osvetlenie lampy stolne lampy lights

Osvetlenie do obývačky

Obývačka si zaslúži nie len luxusnú sedaciu súpravu a nábytok, ale aj osvetlenie. Čo je nevyhnutnou súčasťou každej obývačky je určite luster. Mal by byť zladený s celkovým zariadením obývačky a zároveň poskytovať dostatok svetla, vzhľadom na prirodzené svetlo, ktoré do izby dopadá cez okná. Skvelým a exkluzívnym riešením sú Kryštálové lustre Bohemia. Môžete si vybrať zo štyroch rôznych radov – GRANDE, PREMIUM, CLASSIC alebo RAINBOW. Veľmi exkluzívne a luxusne pôsobí napríklad Kryštálový luster Premium R14-4.  Luxusný dizajn dostanete do svojej obývačky aj vďaka luxusnému lustru Rainbow.

barisimodelux osvetlenie lustre svietidla obyvacka

 

Stojanové lampy

Stojanové lampy sú tiež skvelou možnosťou osvetlenia do obývačky, ak v nej chcete mať menej svetla a vytvoriť príjemné prítmie napríklad pri sledovaní televízie. Môžete si vybrať tie, ktoré majú prirodzený vzhľad a sú vyrobené z prírodných materiálov. Takou lampou je napríklad aj Luxusná stojanová lampa Stump v béžové farbe. Je vyrobená z masívneho dreva, vďaka čomu vytvára aj vo Vašej obývačke rustikálnu atmosféru. Zaujímavým kúskom je aj Stojanová lampa Stage, ktorá má až tri nad sebou umiestnené svietidlá. Ak sa do Vašej obývačky viac hodí osvetlenie s kovovou konštrukciou, siahnite po Stojanovej lampe Qualle v medenej farbe.

osvetlenie lampa lights kovova medena

Závesné svietidlá do jedálne

Ak si neviete vybrať vhodné osvetlenie do jedálne, radi Vám poradíme. Nad jedálenský stôl je skvelé umiestniť závesné svietidlá, ktoré vytvoria dostatočné svetlo. Skvelé je vybrať si také svietidlo, ktoré má viacero tienidiel a môžete si vybrať, koľko z nich rozsvietite a akú intenzitu svetla v jedálni potrebujete. Takým svietidlom je napríklad aj lampa Shadow. Skvelým dizajnovým kúskom, ktorý osvetlí celú miestnosť presne tak ako potrebujete je lampa Sunshine v bielej farbe.

Lampa Sunshine biela
Lampa Sunshine biela

 

Ak si vyberáte vhodné osvetlenie do spálne a neviete si rady, prečítajte si náš starší článok o tom, podľa akých kritérií si vyberať.

 

Tags : designlightssvietidlá
Miroslava Sabolová

The author Miroslava Sabolová

Leave a Response